Μετάβαση στο περιεχόμενο

CivilKald

Core Members
  • Περιεχόμενα

    298
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.058 profile views

CivilKald's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

23

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η νομοθεσία (ΦΕΚ 62/Β/2018) ορίζει μια σειρά δικαιολογητικών που θα πρέπει να τηρεί στις εγκαταστάσεις της μια δραστηριότητα Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής για τη νόμιμη λειτουργία της (επισήμανση: θα πρέπει τα δικαιολογητικά να έχουν συλλεχθεί ΠΡΙΝ τη γνωστοποίηση λειτουργίας) Ένα εξ αυτών είναι η "έγκριση απότμησης υποβιβασμού στάθμης πεζοδρομίου [...], από την αρμόδια για την συντήρηση της οδού έμπροσθεν του Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής, Υπηρεσία" (άρθρο 7, παρ.Α.αη). @tetris Αν η δραστηριότητα έχει εγκατασταθεί σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο με χρήση επαγγελματικής αποθήκης (ΚΑΔ) και απαιτείται (εκ των πραγμάτων) για τη λειτουργία της η είσοδος-έξοδος οχημάτων φορτοεκφόρτωσης στο ακίνητο - ΑΛΛΑ δεν υπάρχουν εγκεκριμένες (μέσω δέσμευσης με συμβ/κή πράξη) θέσεις στάθμευσης, δεν μπορεί να αιτηθεί στο Δήμο υποβιβασμό πεζοδρομίου? Αναφέρεται ρητά στη νομοθεσία ότι απουσία εγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης δεν επιτρέπεται η είσοδος-έξοδος οχημάτων σε ακίνητο και άρα ο υποβιβασμός του πεζοδρομίου ? Αν όντως δεν επιτρέπεται, τότε η δραστηριότητα θα πρέπει βρει τρόπο να κάνει την φορτοεκφόρτωση χωρίς χρήση οχήματος στο πεζοδρόμιο και απαλλάσσεται του δικαιολογητικού της παρ.Α.αη ?
  2. To 2o λινκ που επισυνάπτει ο Pavlos33 έχει το κείμενο της Υ.Δ. που σου ζητήθηκε. Ωστόσο αυτή την Υ.Δ. την υπογράφη ο αιτών / κύριος της προτεινόμενης επένδυσης και όχι ο Μηχανικός. Όμως δεν αρκεί η Υ.Δ. μόνη της. Θα πρέπει η Υ.Δ. να συνοδεύεται από "Έκθεση Ελέγχου" συμβούλου/μηχανικού. Αυτό αναφέρει και το κείμενο της Υ.Δ. βλέπε απόσπασμα παρακάτω: Οπότε θα πρέπει να συνταχθεί η εν λόγω έκθεση από σύμβουλο/μηχανικό με σχετική εμπειρία/κατάρτιση σε σχέση και με την φύση του έργου/επένδυσης.
  3. Για περιφράξεις μεμονωμένων περιοχών εντός του γηπέδου δεν έχω βρει σαφή αναφορά στην πολεοδομική νομοθεσία - π.χ. περίφραξη ενός μηχανήματος που τοποθετείται εκτός κτιρίου για ασφάλεια έναντι κλοπής.
  4. Με αφορμή το ως άνω ερώτημα θέτω το παρακάτω σχετικό ερώτημα: Σε περίπτωση που για γήπεδο (εκτός σχεδίου) προς μεταβίβαση ισχύουν τα εξής: - Τα όρια του δεν είναι φυσικά υλοποιημένα (π.χ. δεν υπάρχει φυσικό όριο-περίφραξη με τα όμορα) -Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τίτλου και Κτηματολογίου (π.χ. 30%) - Οι τίτλοι και τα σχέδια είναι "παλιά" (π.χ. δεκαετία '50) και τα όρια δεν είναι εύκολο να αναπαραχθούν με βάση την περιγραφή πως αποτυπώνονται τα όρια στο Τοπογραφικού Διαγράμματος (για μεταβίβαση)? 1) Με βάση την δήλωση στο Κτηματολόγιο? (πιθανή "σύγκρουση" με όμορρους κατά την διασταύρωση με τους κατατιθέμενους τίτλους) 3) Με βάση τον τίτλο (λεκτική περιγραφή και τυχόν σχέδιο) ? 3) Καθ'υπόδειξη του ιδιοκτήτη ?
  5. Ξεκινάει τελικά από 31/05/2023 (!) https://news.b2green.gr/33232/έναρξη-λειτουργίας-νέας-ηλεκτρονική Για να δούμε πόσο έτοιμοι είναι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ για διεκπεραίωση των υποθέσεων ηλεκτρονικά....
  6. Το "έργο" εμπίπτει σε κάποια μορφή αδειοδότησης (π.χ. άδεια εγκατάστασης / λειτουργίας)? Αν ναι, τότε η απόφαση υπαγωγής σε ΠΠΔ εκδίδεται από την Αδειοδοτούσα Αρχή. Θα βοήθαγε να προσδιόριζες το έργο (π.χ. Βιομηχανία τροφίμων).
  7. Όπως σωστά αναφέρουν οι συνάδελφοι η κατασκευή που περιγράφεις δεν καλύπτεται από το άρθρο 30 και εμπίπτει στις περιπτώσεις που προβλέπεται έκδοση οικοδομικής άδειας (βλ. παρ.1.ζ του άρθρου 29 και παρ. 3.θ του άρθρου 36 του Ν.4495/17). Επιπλέον για την κατασκευή απαιτήθηκαν εκσκαφές (πήρε έγκριση Αρχαιολογίας?) και διαχείριση αποβλήτων εκσκαφών (σύμβαση με φορέα διαχείρισης ΑΕΚΚ?). Ακόμα και στις περιπτώσεις του άρθρου 30 (που σε ουδεμία περίπτωση καλύπτει τον βόθρο) πριν την εκτέλεση εργασιών εκδίδεται βεβαίωση από πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις παραπάνω εργασίες δεν απαιτείται έγκριση από κάποιον φορέα. (π.χ. Αρχαιολογία). Επιπλέον, πέραν της Πολεοδομίας μπορείς να κάνεις καταγγελία σε άλλη υπηρεσία για ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων (ρύπανση) στον υδροφόρο ορίζοντα. Συγκεκριμένα, λόγω του μεγέθους της εγκατάστασης για την διάθεση των λυμάτων σε απορροφητικό βόθρο προβλέπεται έκδοση άδειας επαναχρησιμοποίησης σύμφωνα με την ΚΥΑ 145116/2011 (άδεια για "εμπλουτισμό υδροφόρου ορίζοντα με επεξεργασμένα υγρά απόβλητα) από την Δ/νση Υδάτων της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η άδεια βγαίνει είτε αυτόνομα από την Δ/νση Υδάτων ή μέσω του ΕΟΤ κατά την διαδικασία αδειοδότησης της εγκατάστασης (εφόσον εμπίπτει σε καθεστώς αδειοδότησης). Ο ΕΟΤ ζητάει γνωμοδότηση από την Δ/νση Υδάτων σχετικά με την διάθεση των λυμάτων στον υδροφόρο και περιλαμβάνει τους σχετικούς όρους της στην απόφαση Πρότυπων Περιβαλλοντικών Όρων. Προφανώς θα μιλήσετε και με δικηγόρο.
  8. @olinapal Αυτά είναι μάλλον τα ελάχιστα απαιτούμενα, καθότι δεν αναφέρονται στέλεχος οικ. άδειας ή ΕΕΔΜΚ, Τεχνική Έκθεση που συνοδεύει την άδεια κλπ
  9. Κατόπιν έκδοσης ΕΕΔΜΚ για εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε βιομηχανικό ακίνητο από μισθωτή (εταιρεία) ο αρμόδιος ΕΦΚΑ ζητάει πέραν του Πίνακα 3 και του εντύπου της αίτησης απογραφής: 1. Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ακινήτου 2. Μισθωτήριο (έντυπη μορφή + ηλεκτρονική/ΑΑΔΕ) 3. Έγγραφα εκπροσώπησης εταιρείας (πρόσφατη εκτύπωση ΓΕΜΗ) 4. Αντίγραφα ταυτοτήτων ιδιοκτήτη, μισθωτή, εκπροσώπων εταιρείας κλπ 5. Έντυπο οικ. άδειας (ΕΕΔΜΚ) 6. Τεχνική Έκθεση (ΕΕΔΜΚ) 7. Φωτογραφίες (ΕΕΔΜΚ) 8. Τακτοποίηση Ν.4495/17 - δήλωση 9. Τακτοποίηση Ν.4495/17 -σχέδια που υποβλήθηκαν στο ΤΕΕ (!) 10. Τακτοποίηση Ν.4495/17 - φωτογραφίες που υποβλήθηκαν στο ΤΕΕ (!!) Και όλα αυτά σε ΕΝΤΥΠΗ μορφή... για μελέτη από τον υπάλληλο. Τα 9 και 10 δεν μου έχουν ζητηθεί σε άλλα υποκαταστήματα ΕΦΚΑ. Η υπάλληλος επισημαίνει ότι αυτά χρειάζονται για να εξαιρεθούν τα αυθαίρετα που ρυθμιστήκαν από εργοδοτικές εισφορές. Δηλαδή όλα τα αυθαίρετα που έχουν δηλωθεί σε νόμους αυθαιρέτων έχουν ως εκκρεμότητα την εξαίρεση καταβολής εισφορών από τον ΕΦΚΑ..? Εκτιμώ ότι η αντιπαράθεση φωτογραφιών μεταξύ Ν.4495/17 και ΕΕΔΜΚ ή άλλης άδειας αποσκοπεί στον εντοπισμό τυχόν κατασκευών που δεν δηλώθηκαν στον ΕΦΚΑ. Αλλά οι φωτογραφίες για το Ν.4495/17 δεν καλύπτουν απαραίτητα όλο το ακίνητο (συνήθως μόνο τις παραβάσεις). Απόψεις συναδέλφων με σχετική εμπειρία με ΕΦΚΑ? Προβλέπονται όλα αυτά τα δικαιολογητικά (ειδικά τα 9 και 10)? Η παραπάνω υπόθεση αφορά μικρής έκτασης εργασίες (χωρίσματα, βαψίματα), ωστόσο ο φόρτος εργασίας για την απογραφή είναι δυσανάλογα μεγάλος (συν τις εκτυπώσεις) και μάλλον δύσκολα μπορεί να γίνει από τον ιδιώτη (χωρίς να μπερδευτεί)... Θα προσέθετα ότι αποθαρρύνει και την διαδικασία της απογραφής..
  10. @ΚΑΝΑ Αυτό που μου ζητήθηκε στο στάδιο της Βεβαίωσης Όρων Δόμησης είναι Δηλώσεις Ανάθεσης/Ανάληψης ΜΕΛΕΤΗΣ+ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ από όλους τους Μηχανικούς της Ομάδας Έργου! Δεν αναφέρομαι στην Υ.Δ. σχετικά με την μη αλλαγή των όρων δόμησης. Η ερώτηση είναι αν αυτό προβλέπεται από εγκύκλιο ή κάποια... λογική?
  11. Για την διαδικασία Βεβαίωσης Όρων Δόμησης (Κατηγορία 3) από το e-adeies ζητήθηκε από την ΥΔΟΜ (κατά τον έλεγχο πληρότητας): Δηλώσεις Ανάθεσης-Ανάληψης για κάθε Μελέτη και Επίβλεψη από ΠΡΙΝ για όλους του μηχανικούς της ομάδας έργου. Στην φάση της Βεβαίωσης Όρων Δόμησης θα έπρεπε να απαιτείται μόνο η ανάθεση/ανάληψη σε Μηχανικό για την διαχείριση της αίτησης στο e-adeies. Από που προκύπτει η υποχρέωση να έχει συσταθεί ομάδα έργου (π.χ. Μηχανολόγος, Στατικός κλπ) ώστε να γίνει ανάθεση/ανάληψη από το Κύριο του Έργου? Υπάρχει σχετική διάταξη ή εγκύκλιος που αναφέρεται σε ανάθεση/ανάληψη μελετών&επίβλεψης στην φάση της Βεβαίωσης όρων Δόμησης?
  12. Μα στο ίδιο θέμα ήταν το μήνυμα Δημήτρη! Απλώς ως προς το ζήτημα της/των ΗΤΚ...
  13. Δηλαδή 2 ΗΤΚ/βεβαιώσης και μετά 1ΗΤΚ/βεβαίωση για το ενιαίο τοις πράγμασι..? Τα γήπεδα είναι 4740τ.μ. + 2049τ.μ. Τα γήπεδα ανήκαν σε διαορετικούς ιδιοκτήτες και περιήλθαν σε έναν ιδιοκτήτη. Η συνένωση θα γίνει για την αξιοποίηση του ενιαίου γηπέδου (χωροθέτηση οικοδομής κλπ)
  14. Είναι δυνατή η σύνταξη μιας κοινής ΗΤΚ για (όμορα) γήπεδα με διαφορετικά ΚΑΕΚ? Εννοώ πριν την σύνταξη της συμβ/κής πράξης δωρεάς&συνένωσης δεν θα πρέπει να προηγηθούν οι ΗΤΚ των επιμέρους ακινήτων? Άλλωστε για την γεωμ. μεταβολή (ενοποίηση 2 ΚΑΕΚ) θα χρειαστεί να προηγηθεί η συμβ/κή πράξη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.