Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με το πτυχίο του ΤΕΙ θα κάνεις ένα χρόνο για το ΒΕng. Άρα νομίζω αξίζει αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Υπόψιν πλέον για τα Επ. Δικαιώματα δε χρειάζεται να δώσεις μαθήματα (αν σου ζητηθούν), παίρνεις ισοτιμία επ. προσόντων και είσαι ΟΚ με αντίτιμο μία 3ετή πρ. άσκηση. Πιθανότατα έτσι θα μπορείς να έχεις πλήρη ΕΔ και με μόνο το Bsc. Μένει μόνο να το επιχειρήσει κανείς...

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Με το πτυχίο του ΤΕΙ θα κάνεις ένα χρόνο για το ΒΕng. Άρα νομίζω αξίζει αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

 

Είσαι σίγουρος πως είναι μόνο 1 χρόνο BEng? Ρωτώ γιατί κάποιοι φίλοι μου που τελείωσαν 2ο πτυχίο Αγγλία μου είπαν πως από ΔΟΑΤΑΠ ζητάνε τουλάχιστον το 50% των μαθημάτων του προπτυχιακού, δηλ. 3/2 =1,5 και με στρογγυλοποίηση 2 χρόνια BEng. Βέβαια, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά καλού κακού ας επικοινωνησει κανείς μαζί τους πρώτα για να είναι σίγουρος..

Δημοσιεύτηκε

Αυτό είναι (νομίζω) για την παλιά αντιμετώπιση των κολεγίων. Εκαναν 2 χρόνια εδ'ω κ συνέχιζαν Αγγλία. Οπότε τους έκοψαν τον αέρα έτσι. 'Οπως και να έχει θέλει σοβαρό ψάξιμο απο μεριάς σου...

Δημοσιεύτηκε

Τιποτα δεν είναι δεδομένο διότι το ΔΟΑΤΑΠ δεν έχει συγκεκριμένα πράγματα. Το καλύτερο είναι Meng 3, 4 και Msc σε πανεπιστήμιο με όνομα Manchester, Sheffield, Imperial.

Δημοσιεύτηκε

1.Με βάση την Νομοθεσία του ΔΟΑΤΑΠ οι σπουδές πρέπει τα 2/3 να έχουν γίνει στο ξένο ίδρυμα .

 

2.Τα προγράμματα σπουδών του εξωτερικού τα οποία είναι ίδια με τα Ελληνικά Προγράμματα ονομάζονται από το ΔΟΑΤΑΠ Αμιγής και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί πρόγραμμα ξένου ιδρύματος κυρίως στους Κλάδους των Μηχανικών το οποίο να είναι Αμιγής 100% με το αντίστοιχο Ελληνικό .

Σε περίπτωση όμως που βρεθεί πάλι το ΔΟΑΤΑΠ ορίζει μαθήματα με βάση την κάλυψη της ύλης του κάθε μαθήματος .

Άρα λοιπόν η χρέωση των μαθημάτων είναι αναπόφευκτη διότι είναι σχεδόν αδύνατον να συμπίπτουν κατά γράμμα η ύλη του κάθε μαθήματος , ο τίτλος του κάθε μαθήματος , οι ώρες του κάθε μαθήματος .

 

Γνωρίζω περίπτωση ενός φίλου μου που του έβγαλαν μάθημα όπως μου ανάφερε που το έχει διδαχθεί έξω αλλά του το χρέωσαν επειδή με βάση τον καθηγητή του συγκεκριμένου μαθήματος στην Ελλάδα θεωρήθηκε ότι η ύλη του ξένου ιδρύματος στο μάθημα του δεν είναι αντάξια της ελληνικής ύλης που διδάσκει.

 

 

3.Δεν θεωρώ ότι η αποφυγή της χρέωσης των μαθημάτων επηρεάζεται από το κύρος του ιδρύματος αλλά το μόνο που κάνει είναι να επηρεάσει στην μείωση της χρέωσης του συνολικού αριθμού των μαθημάτων .

 

4.Η επιλογή περισσότερων μαθημάτων που γίνεται μέσα από τις λίστες μαθημάτων του ξένου ιδρύματος κατά την διάρκεια των σπουδών ενός φοιτητή παίζουν το ίδιο ρόλο που μπορεί να παίξει το κύρος του ίδιου του ιδρύματος , δηλαδή στην μείωση της χρέωσης των μαθημάτων από το ΔΟΑΤΑΠ και όχι στην απευθείας αναγνώριση .

 

5.Η Απευθείας αναγνώριση ενός Ξένου Ιδρύματος για συγκεκριμένη ειδικότητα αποφασίζετε μετά από Απόφαση του Δ.Σ του ΔΟΑΤΑΠ και εκδίδετε Δημόσια Ανακοίνωση περί Αμιγούς Προγράμματος του Ξένου Ιδρύματος .

Η μοναδική απόφαση που έχει εκδοθεί έγινε στης 16/10.03.2006 για τους Κλάδους της Ψυχολογίας τεσσάρων Χωρών.

Δημοσιεύτηκε

Μπορώ να σου πω υπεύθυνα για 3 φίλους μου που σπούδασαν Αγγλία και δεν χρεώθηκαν κανένα μάθημα. Και όχι σε κανά σπουδαίο ίδρυμα ή με αριστεία. Συγκεκριμένα Βeng mechanical enginnering στο Middlesex university και MSc στο City university. Και οι 3 χωρίς κανένα!! μάθημα μέλη ΤΕΕ μηχανολόγοι μηχανικοί. Από την άλλη ξέρω άτομα σε καλύτερης φήμης ιδρύματα με καλύτερες βαθμολογίες 3-5 μαθήματα.

Εχοντας αυτά στο μυαλό, πείσε με σε παρακαλώ πως δεν είναι θέμα τύχης οι αποφάσεις του ΔΟΑΤΑΠ και γιατί τις περισσότερες φορές δεν έχουν λογική εξήγηση

Δημοσιεύτηκε
Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις μεταπτυχιακό. Στο BEng δεν θα μάθεις τίποτα απολύτως καινούριο από αυτά που έχεις κάνει στο ΤΕΙ. Λόγο του ότι είναι 3 χρόνια και φυσικά έχει πολύ λιγότερα μαθήματα και διδακτικές μονάδες από το δομικών έργων. Είναι σαν να σπουδάζεις το ίδιο πράγμα ξανα! λολ!

Cheers! xx

 

 

Με την διαφορά ότι για να περάσεις μάθημα στο ΤΕΙ διαβάζεις μία μέρα πριν ενώ για να περάσεις μάθημα στο BEng διαβάζεις έναν μήνα πριν. Ακριβώς το ίδιο πράμα.

Δημοσιεύτηκε

ikaros13,

Η απ'ευθείας αντιστοιχία συνέβαινε έως το 2003, νομίζω. Μετά η πόρτα της

αναγνώρισης στένεψε και περνάνε λίγοι. Μήν προεξοφλείτε τίς αποφάσεις

τού δοατάπ.

Η λογική τού δοατάπ είναι όσες λιγότερες αναγνωρίσεις τόσο καλύτερα.

 

dimitris18,

Δεν λειτουργούν έτσι οί Ελληνικές σχολές, είτε ΤΕΙ είτε ΑΕΙ.

Αλλο τό ΤΕΙ άλλο τό BEng.

.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.