Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε εγώ σε ανάλογη περίπτωση μεγάλων κτημάτων αναγράφω σε πίνακα τις συντεταγμένες όλων των σημείων και τις αποστάσεις μεταξύ τους και βάζω περιγραφή (Κ1,Κ2,.. ) ανά ορισμένο αριθμό σημείων (προσεγίζω όσο το δυνατόν πολυγωνικές γραμμές που δεν διαφέρουν πολύ από την ευθεία ) και αναγράφω το συνολικό μήκος κάθε πολυγωνικής π.χ. (Κ1-Κ2 = 65.32) Ετσι και αλλιώς και οι συμβολαιογράφοι συνήθως αναγράφουν το συνολικό μήκος όταν υπάρχουν πολλά αναγραφόμενα μήκη πλευρών οπότε καλύτερα να μην γεμίσουμε το τοπογραφικό με γράμματα και διαστάσεις ώστε να γίνεται δύσκολο στην ανάγνωσή του

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Εγώ νομίζω αναλόγως τον σκοπό. Έναν μελετητή μπορεί να τον βολεύει σε σχέδια κλίμακας 1:500.Σε μια μεγάλη αποτύπωση που έτυχε παλιότερα την παρέδωσα σε 4 σχέδια κλίμακας 1:500, γιατί έτσι ζητήθηκε.

 

Καλό είναι σε τέτοια περίπτωση να υπάρχει κ ένα σχέδιο που να συνθέτει όλα τα σχέδια μαζί, η λεγόμενη "κάτοψη κλείδα". (θα έπρεπε δηλ να παραδώσεις κ ένα πέμπτο).

Όσο για τις κορυφές... δεν παραλείπεται ΚΑΜΙΑ!!!

Δημοσιεύτηκε

Πίνακα συντεταγμένων και αποστάσεων πλευρών βάζω ούτως η άλλως σε κάθε μου σχέδιο, καθώς και αναγράφω και πάνω στο σχέδιο τις ονομασίες κορυφών και μήκη αποστάσεων.

 

Αυτό όμως με την τεθλασμένη συνάδελφε DGT τι εννοείς ακριβώς? Εχώ ήδη ορίσει τα όρια αγροτεμαχίου σε ένα κλειστό πολύγωνο με ενιαία γραμμή τύπου polyline.

 

Τι είναι αυτό που προτείνεις εσύ περαιτέρω?

Δημοσιεύτηκε

Εννοω πως οταν εχει ενα οριο σε μια πχ ξερολιθια και ειναι ενας ιδιοκτητης , αντι να βαλεις κυκλακια και γραμματα σε καθε κορυφη, δεν βαζεις τα γραμματα, βαζεις ομως κυκλακια και διαστασεις αλλα γραμματα στην αρχη και το τελος. Ετσι εχεις ενα οριο σε τεθλασμενη και ο συμβολαιογραφος περιγραφει οτι πχ ''προς βορρα συνορευει σε πλευρα Α-Β και σε μηκος 1+2+3+4+5+6 με τον ταδε''.

Αλλο παραδειγμα, αν συνορευεις με ενα δρομο, μπορεις να βαλεις συνολικο μηκος χωρις τις επι μερους διαστασιολογησεις.Ετσι ο συμβολαιογραφος θα σημειωσει πως συνορευει το ακινητο σε πλευρα Χ-Ω σε μηκος ταδε.

Δεν επηρεαζουν την πραγματικη κατασταση και ελαφρυνουν το σχεδιο.

 

Αυτα μονο σε περιπτωση σαν κι αυτη που ειναι πολυ μεγαλη η εκταση και η κλιμακα εκτυπωσης τετοια που αν το περιγραψεις με το συνηθισμενο (και πιο σωστο αναμφιβολα) τροπο το σχεδιο θα ειναι σα χαλασμενο παζλ και το συμβολαιο θα θελει θερμοκολληση...

Δημοσιεύτηκε
Περιορισμός ως προς τι να υπάρχει?

 

Ο πελάτης το θέλει απλώς για να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του και να κάνει τα συμβόλαια. Άρα θέτει αυτή η σκοπιμότητα κάποιον περιορισμό?

 

Επίσης στον αριθμό των κορυφών τι να κάνω? Το έχω πάρει σχετικά αναλυτικά και βγαινουν πάνω απο 100 σημεία τα όρια του οικοπέδου.

 

Να φανταστείτε η αλφάβητος ανακλυκλώνεται 3.5 φόρες. (Α, Β, Γ, ... ,Γ4,Δ4,Ε4,Ζ4).

 

Αν προσπαθήσω να ελλατώσω την πυκνότητα των σημείων, κόβω σημαντικά τετραγωνικά, αλλα απο την αλλή δεν μπορεί και το συμβολαίο να διαβάζει 100 σημεία για περιγραφή του αγροτεμαχίου.

 

Χρησιμοποιησε αριθμους και οχι γραμματα για τις κορυφες...

Δημοσιεύτηκε

Ετσι ειναι που θα γινει πανικος...Θα γεμισει αριθμους το σχεδιο. Στις κορυφες και στις διαστασεις. Μιλαμε για μεγαλη εκταση και μη ξεχνατε οτι προσπαθει να το χωρεσει σε Α0...

 

τελος παντων...ειναι και θεμα προσωπικης αισθητικης απο ενα σημειο και περα..

Δημοσιεύτηκε

Εφόσον υπάρχει στο σχέδιο και ο πίνακας με τις αναλυτικές συντεταγμένες των κορυφών του ακινήτου, δεν τίθεται θέμα αν η κλίμακα είναι 1:500 ή 1:1000 για τις μεταβιβάσεις. Ούτως ή άλλως το συμβόλαιο θα αναφέρεται στο συγκεκριμένο τοπογραφικό που θα το συνοδεύει ως αναπόσπαστο μέρος του.

Δημοσιεύτηκε

Συναδελφε, την κλιμακα (αν διαβασεις απο την αρχη) τη συζηταμε για να μη βγει το σχεδιο σεντονι.

Προφανως συμβολαιο και τοπογραφικο συνδεονται...

Δημοσιεύτηκε
Ετσι ειναι που θα γινει πανικος...Θα γεμισει αριθμους το σχεδιο. Στις κορυφες και στις διαστασεις. Μιλαμε για μεγαλη εκταση και μη ξεχνατε οτι προσπαθει να το χωρεσει σε Α0...

 

τελος παντων...ειναι και θεμα προσωπικης αισθητικης απο ενα σημειο και περα..

 

Πιο ευκολα εντοπιζεις το 67 παρα το Ζ4 (τυχαια το ειπα...)

 

Αν παιξεις με τα μεγεθη και τα παχη των γραμματων μια χαρα ξεχωριζουν,....εγω παντα αριθμος βαζω...κορυφες, διαστασεις, υψομετρα μια χαρα ξεχωριζουν...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.