Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αλλαγή σχεδίου πόλης


ΑΓΓΕΛΟΣ123

Recommended Posts

Ηρθε στο δημο μου, η επικυρωση της πραξης εφαρμογης για το οικοδομικο τετραγωνο ,στο οποιο ειναι και το σπιτι μου.υπηρχε κοινοτικος δρομος 6 μετρα πλατος , ενω τωρα με το νεο σχεδιο εγινε τεσσερα μετρα δρομος και δυο πρασια.τι μπορω να κανω προκειμενου να επανελθει το πλατος παλι στα εξι μετρα.υπαρχει καποιος νομος για την πρασια?τι σημαινει δηλαδη η πρασια.

ευχαριστω πολυ..

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων και το κείμενο του μηνύματος, πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, achille.

Link to comment
Share on other sites

Πρασια=υποχωρηση οικοδομικης γραμμης χωρις να χανεις την κυριοτητα του μερους (οσο πιο απλα μπορω να το πω)

Προφανως ο μελετητης ετσι εκρινε σωστο, αρα θα ειχε τους λογους του....

 

Τωρα για το αλλο, η απαντηση ειναι τροποποιηση σχεδιου πολης. Βλεποντας οτι ειναι ολοκαινουργια Π.Ε. (με γεια σας κι ολας) θα σας συμβουλευα να το ξεχασετε. Μπορειτε παντως να απευθυνθειτε σε Τοπογραφο Μηχανικο αν επιμενετε.

Link to comment
Share on other sites

Το προκήπιο (πρασιά στην καθομιλουμένη, δηλαδή λωρίδα συγκεκριμένου πλάτους) είναι όρος δόμησης, που επιβάλλεται με την πολεοδομική μελέτη (ΠΜ) στο οικόπεδο και σημαίνει ότι η οικοδομή πρέπει να τοποθετηθεί (οικοδομική γραμμή), σε απόσταση, από τη ρυμοτομική γραμμή, τουλάχιστον, όσο το πλάτος της πρασιάς. Αυτό σημαίνει ότι η λωρίδα της πρασιάς αποτελεί τμήμα του οικοπέδου αλλά δεν μπορεί να ανεγερθεί οικοδομή σ' αυτήν.

 

Παράλληλα, με τις ΠΜ, εγκρίνονται δρόμοι πλάτους τουλάχιστον 8 μ. και σε όσες περιπτώσεις αυτό δεν είναι δυνατόν, λόγω της ήδη διαμορφωμένης κατάστασης στο έδαφος, ο δρόμος, με μικρότερο πλάτος, βαφτίζεται "πεζόδρομος" ώστε να δικαιολογηθεί το συγκεκριμένο πλάτος.

 

Επομένως, ακούγεται, μάλλον, παράδοξο να υπήρχε διαμορφωμένος δρόμος πλάτους 6 μ. και αυτός που εγκρίθηκε να έχει πλάτος 4 μ. και να επιβάλλεται προκήπιο πλάτους 2 μ. Ακόμη, ΠΕ σπανίως εγκρίνεται για ένα μεμονωμένο ΟΤ, ενώ το συνηθισμένο είναι να εγκρίνεται ΠΕ για όλη την ΠΜ. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευτείτε το δήμο της περιοχής, ένα μηχανικό ή την Πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

κατά την διάρκεια της πολεοδομικής μελέτης οι δρόμοι εμφανίζουν το πλάτος που θα έχουν. ΤΟΤΕ έπρεπε να κατατεθεί ένσταση και οχι τώρα...

Το παράδοξο είναι πως θέλεις να κάνεις τον δρόμο 6μ αλλα την πρασια να την κρατήσεις στα 2μ!!! η πρασιά ειναι ο κήπος σου εκεί που θα φυτέψεις τα δέντράκια σου. αν βγαλεις ένα μπαλκόνι στον όροφο παει ο κήπος, τον έχασες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.