Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

δεν είναι απαραίτητο η υδροληψία να βρίσκεται εντός εκτάσεως του ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη.

μπορεί να υπάρχει συμβολαιογραφική πράξη στην οποία κανονίζεται ο χρόνος χρήσης άρδευσης όμορης ιδιοκτησίας, ή ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών-χρηστών της υδρολοψίας.

η αίτηση γίνεται απο τον ιδιοκτήτη επί του ακινήτου του οποίου βρίσκεται η υδροληψία με συνημμένα τα σχετικά στοιχεία κλπ κλπ.

 

σχετικά με τον υπολογισμό παροχής ή απαιτούμενης ποσότητας άρδευσης, υπάρχει ΦΕΚ ή απόφαση στο οποίο καθορίζεται η περίοδος, ο χρόνος άρδευσης ανάλογα της καλλιέργειας κα, καθώς επίσης και οι ειδικοί συντελεστές για τη διενέργεια υπολογισμών.

Edited by MARDAN
Δημοσιεύτηκε (edited)

Προφανώς εάν υπάρχουν οι απαραίτητες συμβολαιογραφικές πράξεις ισχύει και η περίπτωση που η υδροληψία δεν βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση, Απλά εγώ ανέφερα την πιο απλή περίπτωση.

 

Επίσης, ο υπολογισμός για την επιτρεπόμενη αρδευόμενη ποσότητα προσδιορίζεται με το ΦΕΚ 428 Β 1989. Δεν προσδιορίζεται από το πόσο ρεύμα καταναλώνεται αλλά από ότι ορίζει το ΦΕΚ.

 

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι θα δώσει παράταση αλλά δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα μέχρι πότε.

Edited by tectonator
Δημοσιεύτηκε

Ο υπολογισμός για την ποσότητα νερού που θα βγεί η άδεια χρήσης γίνεται με βάση το ΦΕΚ. Για τον έλεγχο μετά η διαταγή έδινε δύο επιλογές, μια είναι να τοποθετηθεί υδρόμετρο ώστε να γίνεται απευθείας μέτρηση της ποσότητας και η δεύτερη να μετρηθει η κατανάλωση ρεύματος της γεώτρησης και με βάση συγκεκριμένο τύπο να υπολογισθεί η ποσότητα νερού που αντλήθηκε. Η περιφέρεια στη Δυτ. Μακεδονία δε δέχεται το δεύτερο τρόπο και ζητά να τοποθετηθεί υποχρεωτικά υδρόμετρο, άσχετα με το τι ορίζει η διαταγή. Γι' αυτό ζητάω να μάθω αν πάνω σε αυτό βγήκε κάποια διευκρίνιση από το υπουργείο.

Δημοσιεύτηκε

Η τελική άδεια που βγαίνει από την Διεύθυνση Υδάτων αναγράφει ως υποχρεωτική την τοποθέτηση υδρομέτρου. Κάτι νεότερο και επίσημο δεν υπάρχει προς το παρών.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Πεμπτη που μιλησα που ειπαν οτι δεν ηξεραν τιποτα. Κατι αλλο.... οσοι ζητουν αδεια χρησης νερου για υφισταμενο πριν το 2005 δικαιωμα, πληρωνουν καποιο παραβολο ή καποιο ποσο ? Στο νομο (και τις τροποποιησεις του) περα απο το προστιμο για οσους σπευσουν εντος 1ου και 2ου χρονου απο την ληξη της προθεσμιας να ζητησουν αδεια χρησης νερου δεν αναφερεται τιποτα για παραβολα κτλ. Ειχα ρωτησει και τον υπευθυνο για τις γεωτρησεις του τμηματος υδροοικονομιας του νομου μου και μου ειχε πει οτι δεν υπαρχει καποιο κοστος. Αυτο ισχυει, ετσι?

Δημοσιεύτηκε (edited)

Δεν υπάρχουν παράβολα, ούτε επιβάλλονται αναδρομικά πρόστιμα εφόσον ενταχθεί η υδροληψία στον συγκεκριμένο νόμο.

Edited by tectonator
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστω. Ενας φιλος εκανε τα χαρτια του, και οπως ειπα ειχα ρωτησει προφορικα τον υπευθυνο στη νομαρχια τελευταιες μερες, και μου ειχε πει οτι δεν υπαρχουν τελη. Ο φιλος αποφασισε να το δηλωσει. Δεν το ειχα γραπτως ομως αυτο για να ειμαι καλλυμενος, και 1 βδομαδα πριν την ληξη τι να κανεις....

 

Παντως πριν 2 χρονια που πηρε αδεια χρησης νερου ο πατερας μου, για γεωτρηση του 76 ειχε πληρωσει γυρω στο 500ρικο προστιμο. Κοροιδο, δεν περιμενε λιγο :smile:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.