Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σκάλες σε κτήρια γραφείων


Recommended Posts

καλησπέρα,

 

να κάνω μια ερώτηση? ... σε κτίριο γραφείων με ύψος τελευταίας πλάκας κάτω των 9 μέτρων αλλά ας το κάνουμε γενικότερο και ας απαντήσουμε και για άνω των 9 μέτρων τι είδος σκάλας απαιτείται?

Εχω ακούσει ότι απαιτούνται πλατύσκαλα στις στροφές αλλά αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να είχαμε μια σκάλα σχήματος Γ, πλατύσκαλο και ευθήγραμμο τμήμα ή απαγορεύονται γενικά οι στροφές και θα έπρεπε να είχα δυό πλατύσκαλα?

Επίσης ποιό το μίνιμουμ πλάτος της σκάλας? Και επίσης για περιπτώσεις που η πλάκα δάπεδο, του τελευταίου ορόφου, απέχει λιγότερο απο 9 μ . Εως το διαμορφωμένο έδαφος τι ανελκυστήρας απαιτείται και τι φυσικά για περιπτώσεις όπου το ύψος ξεπερνά τα 9 μέτρα?

 

υγ. Χρησιμοποίησα την αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι τόσο εξειδικευμένο και ειδικό.

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 13 του κτιριοδομικού http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=369 η σκάλα που θα κατασκευάσεις πρέπει να είναι τύπου Ι δηλαδή ορθογωνικές βαθμίδες και πλατύσκαλα όπου η σκάλα αλλάζει κατεύθυνση

Link to comment
Share on other sites

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=369

ΑΡΘΡΟΝ-13 ΚΛΙΜΑΚΕΣ

1. Οι κλίμακες των κτιρίων και δομικών έργων πρέπει να κατασκευάζονται (αριθμός, μορφή, θέση και πλάτος) έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη κυκλοφορία ατόμων και η μεταφορά αντικειμένων σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, καθώς και η ασφαλής διαφυγή των ατόμων σε περίπτωση κινδύνου.

2. Για την κυκλοφορία ατόμων και μεταφορά αντικειμένων μεταξύ διαδοχικών ορόφων σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, απαιτείται σε κάθε κτίριο μια τουλάχιστον κλίμακα ελεύθερου πλάτους τουλάχιστον 1,20 m

Κατ' εξαίρεση, το ελεύθερο πλάτος της αρκεί να είναι 0,90 m σε κτίρια με χρήση κατοικίας με τρεις ή λιγότερους ορόφους (όπου προσμετράτε και τυχόν PILOTIS), εκτός τυχόν υπογείου. Το ελεύθερο πλάτος της αρκεί να είναι 0,60 m, όταν είναι εσωτερική κλίμακα μιας ενιαίας κατοικίας.

κλπ

4. 'Όλες οι κλίμακες πρέπει να είναι μόνιμης κατασκευής και να ανήκουν σ'ένα από τους παρακάτω τύπους Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, με τα χαρακτηριστικά στοιχεία που καθορίζονται στον ακόλουθο πίνακα:

4.2. Στα κτίρια ή τμήματά τους με χρήση προσωρινής διαμονής (κατηγορία Β), σωφρονισμού (κατηγορία Ζ), εμπορίου (κατηγορία Η), γραφείων (κατηγορία Θ), βιομηχανίας - βιοτεχνίας (κατηγορία Ι), αποθήκευσης (κατηγορία Κ) και στάθμευσης αυτοκινήτων (κατηγορία Λ) οι κλίμακές τους επιτρέπονται να είναι τύπου Ι, ΙΙ.

ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.