Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πυροπροστασία αποθήκης με πάνελ


parth

Recommended Posts

Για την πυροπροστασία αποθήκης που θα είναι διώροφο μεταλλικό κτίριο με πανελ, απαιτείται για κατηγοριά Ζ2 (Αβ) δείκτης 180λεπτων. Γνωρίζετε κανένα πανελ που να καλύπτει το όριο αυτό? Δεν έχω βρει κανένα με δείκτη μεγαλύτερο από 60min. Ακόμη και με εγκατάσταση springler οπότε η απαίτηση πέφτει στα 90λεπτά, δεν υπάρχει πάνελ..(Η έρευνα μου από το internet και από το site της πυροσβεστικής με τα πιστοποιημένα panel)

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς, αφού αναφέρεις τα 60λεπτά, μιλάμε για πάνελς πολυουρεθάνης, ξέχασέ το για τα 180 λεπτά. Ακόμα και για τα 90. Αφού όμως προορίζονται για αποθήκη και όχι για θερμομόνωση (ψυγεία), δε χρειάζεται τα πάνελ σου να είναι με πυρήνα πολυουρεθάνης. Υπάρχουν και πάνελ με αλλα υλικά "γέμισης" που προσφέρουν δείκτη πυραντίστασης>>90 min. Γκούγκλαρε panel fire και θα βρεις.

 

Επιπροσθέτως, μην ξεχνάς ότι, εφόσον το κτίριο είναι σιδηροκατασκευή, θα πρέπει και ο φέρων οργανισμός να έχει τον ίδιο δείκτη πυραντίστασης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συμφωνώ με τον transinverter. Όσον αφορά τη σιδηροκατασκευή θα χρειαστείς ή να τις επενδύσεις με πυράντοχη γυψοσανίδα ή να κάνεις πυράντοχη βαφή. Όλα αυτά με πιστοποιητικά φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.