persepolis88 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2020 ευχαριστώ @antloukidis Μπορώ να ρωτήσω γιατί δεν θα το επιχειρούσες? Έχω κάνει ερώτηση στο Υγειονομικό και θα παραθέσω εδώ την απάντηση μόλις την έχω για την πληρότητα της συζήτησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antloukidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2020 (edited) 1. Η σωλήνα της καμινάδας του λέβητα έχει υπολογιστεί (αντίθλιψη - ταχύτητα) για τα καυσαέρια. Η ταυτόχρονη απόρριψη της απαγωγής από τις φούσκες θα αυξήσει κατά πολύ την ταχύτητα άρα και την πτώση πίεσης με αποτέλεσμα την μείωση της απαγωγής καυσαερίων. Πολύ πιθανόν να έχεις θόρυβο και κραδασμούς. Αν δεν δουλεύουν ταυτόχρονα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχεις μυρωδιά από καυσαέρια πετρελαίου στην κουζίνα (ίσως να υπάρχει μυρωδιά και με ταυτόχρονη λειτουργία) 2. Η ψηλή θερμοκρασία καυσαερίων είναι σημαντική για να μην υπάρχουν υγροποιήσεις θειικού οξέως. Η ανάμειξη καυσαερίων με αέρα από τις φούσκες θα ρίξει κατά πολύ την θερμοκρασία. 3. Επικαθήσεις καρβουνίλας μαζί με λίπη από την κουζίνα, δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορούν να καθαριστούν. Υ.Γ. Βλέπω το θέμα καθαρά σαν μηχανικός και δεν ασχολούμαι με τους νόμους παρά μόνο όταν δεν έχω προβλήματα από τη σκοπιά του μηχανικού. Edited Δεκέμβριος 16 , 2020 by antloukidis 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2020 ευχαριστώ @antloukidis On 16/12/2020 at 9:57 ΠΜ, antloukidis said: 1. Η σωλήνα της καμινάδας του λέβητα έχει υπολογιστεί (αντίθλιψη - ταχύτητα) για τα καυσαέρια. Η ταυτόχρονη απόρριψη της απαγωγής από τις φούσκες θα αυξήσει κατά πολύ την ταχύτητα άρα και την πτώση πίεσης με αποτέλεσμα την μείωση της απαγωγής καυσαερίων. Πολύ πιθανόν να έχεις θόρυβο και κραδασμούς. Αν δεν δουλεύουν ταυτόχρονα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχεις μυρωδιά από καυσαέρια πετρελαίου στην κουζίνα (ίσως να υπάρχει μυρωδιά και με ταυτόχρονη λειτουργία). Συμφωνώ 2. Η ψηλή θερμοκρασία καυσαερίων είναι σημαντική για να μην υπάρχουν υγροποιήσεις θειικού οξέως. Η ανάμειξη καυσαερίων με αέρα από τις φούσκες θα ρίξει κατά πολύ την θερμοκρασία. Συμφωνώ. Επίσης η υψηλή θερμοκρασία είναι σημαντική για τον ελκυσμό της καμινάδας ειδικότερα αν ο καυστήρας δεν έχει ανεμιστήρα καυσαερίων. 3. Επικαθήσεις καρβουνίλας μαζί με λίπη από την κουζίνα, δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορούν να καθαριστούν. Συμφωνώ Υ.Γ. Βλέπω το θέμα καθαρά σαν μηχανικός και δεν ασχολούμαι με τους νόμους παρά μόνο όταν δεν έχω προβλήματα από τη σκοπιά του μηχανικού. Τα προβλήματα αυτά υφίστανται και στην περίπτωση της κεντρικής καμινάδας. Η υγειονομική διάταξη αναφέρει πως επιτρέπεται η σύνδεση φούσκας με κεντρική καμινάδα. Εγώ ήθελα να ξέρω αν επιτρέπεται η σύνδεση της φούσκας με μη κεντρική (εξωτερική) καμινάδα καυστήρα.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antloukidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2020 (edited) Αν το επιτρέπει θα το κάνεις? Πώς θα αντιμετωπίσεις τα μηχανολογικά προβλήματα, που και εσύ θεωρείς πραγματικά? Αν η απάντηση στα ανωτέρω είναι η σωστή (μηχανολογικά), δεν σε ενδιαφέρουν οι υγειονομικές διατάξεις! Υ.Γ. Ο πελάτης σου σε πληρώνει σαν μηχανικό και όχι σαν υγειονομικό, άρα πρέπει πρώτα από όλα, να του δώσεις λύση μηχανολογικά σωστή! Edited Δεκέμβριος 17 , 2020 by antloukidis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2020 @antloukidis σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Σαφώς όμως και σε ενδιαφέρουν οι νόμοι (εν προκειμένω του υγειονομικού) διότι θα ελεγχθείς βάσει αυτών και ελλοχεύουν κυρώσεις-πρόστιμα προς τον πελάτη σου, που κάτι τέτοιο σίγουρα δεν το θέλεις. Δεύτερον, σαν νέος μηχανικός θέλω να πιστεύω πως όλοι αυτοί οι νόμοι και οι κανονισμοί έχουν γραφτεί από άτομα που γνωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα από εμένα και συνεπώς δεν θα επέτρεπαν την κατασκευή μιας μη λειτουργικής, πόσο μάλλον επικίνδυνης εγκατάστασης. Ναι πρέπει πάντα να έχεις ως στόχο να του δώσεις μια σωστή λύση! Όταν όμως σου θέτει περιορισμούς (κόστους ή άλλους) και "πατάει πόδι" πρέπει να τον ενημερώσεις για τη νομιμότητα της λύσης που επιθυμεί έτσι ώστε να προχωρήσει με δική του ευθύνη. Καλή εβδομάδα και καλά Χριστούγεννα 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antloukidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2020 (edited) Οι νόμοι εννοείται ότι ενδιαφέρουν όλους. Ποτέ δεν είπα το αντίθετο, όμως δες το Υ.Γ. που σου έχω γράψει λίγο πιό πάνω. Αυτό που λέω είναι ότι αν "οι νόμοι" της μηχανολογίας είναι πιό αυστηροί, απλά δεν προχωράς και δεν σου χρειάζονται οι υγειονομικοί νόμοι για να σε σταματήσουν. 2. Μη είσαι τόσο σίγουρος. Άλλωστε αν δεν σου απαγορεύουν κάτι "υγειονομικά", το κάνουν με την προϋπόθεση ότι έχεις λύσει τα μηχανολογικά κλπ θέματα. 3. Αρκεί να μη υπογράψεις εσύ κάτι, γιατί τότε δεν προχωράει με δική του ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση, μη θεωρείς ότι θα χάσεις ένα πελάτη, αν αρνηθείς να υπογράψεις κάτι που θεωρείς λάθος, απλά γιατί φοβάσαι ότι θα βρεί κάποιον άλλο να το υπογράψει. Μπορεί να χάσεις την παρούσα αμοιβή, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα επανέλθει ο πελάτης σε σένα, μόλις βγουν τα προβλήματα, οπότε θα καταλάβει ότι ήσουν σωστός. Και βέβαια έτσι μόνο θα αποκτήσεις "καλό όνομα" στην αγορά, που είναι πιστεύω το must για ένα νέο μηχανικό. Καλά Χριστούγεννα! Edited Δεκέμβριος 20 , 2020 by antloukidis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2020 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 22 , 2020 Για την πληρότητα της συζήτησης, η απάντηση του Υγειονομικού της Περιφέρειάς μου στο παραπάνω ερώτημα είναι πως από την Υγειονομική Νομοθεσία η σύνδεση της απαγωγής της φούσκας με εξωτερική καμινάδα δεν απαγορεύεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2021 (edited) Καλησπέρα, Γνωρίζετε αν το Υγειονομικό ενδέχεται να ζητήσει για νεοϊδρυθέν ΚΥΕ: Βεβαίωση καλής λειτουργίας χοάνης (φούσκας) απαγωγής καπναερίων? Βεβαίωση καλής λειτουργίας εξαερισμού τυφλού WC? Επίσης αυτός ο σύνδεσμος δε δουλεύει, ξέρει κάποιος αν έχει μεταφερθεί κάπου αλλού το θέμα? http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=239353#post239353 ευχαριστώ, καλό Σ/Κ Edited Μάρτιος 5 , 2021 by persepolis88 Link to comment Share on other sites More sharing options...
takisneer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2021 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2021 Ναι το υγειονομικό μπορεί να τα ζητήσει. Συνήθως το κάνει όταν για παράδειγμα έχεις μια καφετέρια με πχ φούρνο και που έχει ένα απορροφητήρα και όχι χοάνη και οδηγεί τα καυσαέρια όχι στο υψηλότερο σημείο του κτιρίου αλλά στην στάθμη του ισογείου - οπως κάνουν και οι οικιακοί απορροφητηρες για παράδειγμα. Υπάρχουν επαγγελματικές συσκευές με ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα που σε καλύπτουν για την περίπτωση ενος ΚΥΕ μερικής επεξεργασίας. Ή στην περίπτωση που έχεις ΚΥΕ πλήρους γεύματος και χοάνη και απαγωγή καυσαερίων στο υψηλότερο σημείο αλλά έχεις κοντά διπλανές οικοδομές και υπάρχει κίνδυνος όχλησης. Τότε ο υπάλληλος σου ζητά την ΥΔ ώστε σε περίπτωση που υπάρχει όχληση και υπάρξουν δικαστικές διαμάχες η υπηρεσία να μην είναι στο στόχαστρο. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2021 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2021 Ευχαριστώ, με κάλυψες σε μεγάλο βαθμό για το 1. Οπότε η βεβαίωση δεν πρέπει να είναι στο φάκελο με τα δικαιολογητικά της αδειοδότησης, την φτιάχνουμε μόνο αν ζητηθεί κατόπιν ελέγχου, σωστά? Η τεχνική αυτή περιγραφή που ¨αποδεικνύει¨ την καλή λειτουργία τι πρέπει να περιέχει κατά τη γνώμη σου? Σκέφτομαι τα παρακάτω: Είδος μαγειρευόμενων υλικών και θερμοκρασία αερίων-καπναερίων Περιγραφή μαγειρικών συσκευών, τεκμηρίωση επιλογής είδους και γεωμετρίας φούσκας σύμφωνα με το DW172 (για αυτό ο συνάδελφος @rootbreaker έχει ανεβάσει ένα χρήσιμο excel κάπου στα downloads) Περιγραφή της όδευσης του αεραγωγού, σημείο-ύψος απόληξης, αποστάσεις από διπλανά κτίρια Έχω περίπτωση ΚΥΕ μαζικής εστίασης (ζαχαροπλαστείο) με φούσκα για την οποία ο ιδιοκτήτης δεν θέλησε να τραβήξει τον αεραγωγό μέχρι την ταράτσα αλλά απορρίπτει στο ύψος της στάθμης του ταβανιού του μαγαζιού του (περίπου + 4 μέτρα). Όταν του είπα πως πρέπει να το κάνει βάσει της υγειονομικής διάταξης μου είπε πως σκόπιμα δεν το κάνει για να μυρίζει ωραία όλος ο δρόμος και να προσελκύει πελάτες (!), πιστεύεις θα το βρει μπροστά του στον έλεγχο? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα