cmkapos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2011 Θα πρέπει να γίνει σωστή διαστασιολόγηση του ανεμιστήρα. Πολλές φορές, είτε από απειρία, είτε από φόβο, βάζουν ανεμιστήρες 3 και 4 φορές μεγαλύτερους από αυτούς που απαιτούνται. Επίσης, θα πρέπει να λειτουργεί και άλλος ανεμιστήρας για ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ νωπού αέρα γύρω από τη φούσκα, αλλοιώς αυτή θα τραβάει έξω όλο τον κλιματισμένο αέρα του εστιατορίου λόγω υπερβολικής υποπίεσης. Θέλουμε μια μικρή υποπίεση στην κουζίνα για να μην δραπετεύουν οι οσμές (απάγεις 10 και προσάγεις 9,5 π.χ.) αλλά αν απάγεις μόνο, θα έχεις μεγάαααααλα προβλήματα. 1 3 1
josefmat Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Χαιρετισμούς σε όλους Είμαι νέο μέλος και νέος μηχανολόγος μηχανικός Έχω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα σε μια εγκατάσταση κουζίνας εστιατορίου στην οποία είναι πολύ δύσκολο να βγάλω καμινάδα γιατί το κτήριο είναι νεοκλασικό Είδα μια νέα μέθοδο ‘’φούσκας’’ χωρίς καμινάδα η οποία μετά τον λιποσυλλέκτη έχει κάποιες λάμπες οι οποίες ιονίζουν το λίπος και προκαλούν την καύση του σε συνδυασμό με φίλτρα και οσμοπαγιδες Έχει κάποιος εγκαταστήσει κάτι τέτοιο? Και αν ναι θα ήθελα να μάθω αν είναι αποδοτικό Ευχαριστώ
alej Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2011 Πρόσεχε μόνο να γίνει δεκτό από υγειονομικό και ΕΠΑ (αν έχεις αέριο) μμμ.. και καλά θα κάνεις να ρωτήσεις και πυροσβεστική για εξτρά απαιτήσεις
D_K Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2013 Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα σχετικό θέμα με τον εξαερισμό επαγγελματικής κουζίνας.Συγκεκριμένα υπάρχουν και λειτουργούν στην κουζίνα δύο φούσκες, με ξεχωριστό φυγόκεντρο ανεμιστήρα για την κάθε μία, που είναι τοποθετημένοι στο τέλος της γραμμής και στο εξωτερικό του κτηρίου και περίπου στο ίδιο ύψος με τις χοάνες. Το θέμα είναι ότι το σύστημα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα για την ισχύ των ανεμιστήρων και σίγουρα ισχύουν τα εξής:1. Οι αγωγοί είναι σε κακή κατάσταση λόγω ηλικίας και έλλειψης λιποσυλλέκτη.2. Η διαδρομή αν και μικρή σε απόλυτη απόσταση (4-5 μέτρα) είναι σχεδόν μαιανδρική, δηλαδή ανεβαίνει οριζοντιώνεται και κατεβαίνει για να συνδεθεί με τον ανεμιστήρα με αποτέλεσμα το μήκος των αγωγών να είναι σχεδόν διπλάσιο.3. Στην αίθουσα υπάρχει και σύστημα εξαερισμού που εισάγει αέρα από το περιβάλλον, που φαίνεται να έχει βελτιώσει την κατάσταση αλλά όχι ικανοποιητικά.Με δεδομένη την αλλαγή των αγωγών, θα ωφελούσε να τοποθετηθεί ένας οριζόντιος αεραγωγός που να συναντά με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή τον ανεμιστήρα, ή δεν έχει να κάνει;Θα υπάρχει πρόβλημα με την ψύξη του λίπους για τη σωστή συλλογή του, αφού φυσικά τοποθετηθεί και λιποσυλλέκτης;
rootbreaker Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2013 Εννοείται θα ωφελούσε μιας και θα είχες μικρότερη πτώση πίεσης στον αγωγό (λιγότερες γωνίες, λιγότερη πτώση πίεσης ανά μέτρο). Ανέφερες βέβαια ότι για την ισχύ των ανεμιστήρων η απόδοση δεν είναι η αναμενόμενη. Είσαι σίγουρος λοιπόν ότι το σύστημα είναι διαστασιολογημένο σωστά εξ'αρχής? Οι αγωγοί είναι κατάλληλης διαμέτρου? Ακόμα και οι ανεμιστήρες είναι οι κατάλληλοι για τη δεδομένη παροχή και πτώση πίεσης (με βάση το διάγραμμα απόδοσής τους βέβαια)? Επειδή βέβαια δεν υπάρχει λιποσυλλέκτης όπως αναφέρεις μπορεί να υπάρχουν επικαθήσεις λίπους στο εσωτερικό των αγωγών, οπότε αυξάνεται η τραχύτητα τους άρα και η πτώση πίεσης ανά μέτρο. Τέτοιες επικαθήσεις μπορεί να υπάρχουν και στους ανεμιστήρες. Όσο για το λίπος νομίζω ότι με λιποσυλέκτη στην αρχή και το τέλος της κάθε γραμμής θα είσαι εντάξει.
D_K Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2013 Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2013 Δυστυχώς έχω περιορισμένη πρόσβαση στην αρχική μελέτη προς το παρόν. Ήθελα να σχηματίσω μια πιό γενική εικόνα στη σωστή λογική. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε!
nik Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2014 Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την παρακάτω διάταξη της νέας υγειονομικής διάταξης του 2012 : ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΠΝΩΝ − ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΕΩΣ Η απαγωγή των καπνών, της αιθάλης και των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, καθώς και των αερίων και οσμών, που παράγονται κατά την παρασκευή φαγητών, το ψήσιμο κρέατος κλπ., θα γίνεται πλήρως με ειδικό απορροφητικό σύστημα..........Η απαγωγή των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, του καπνού κλπ. θα γίνεται μέσω της κεντρικής καπνοδόχου του κτιρίου (τι εννοεί δηλαδή ? Του λέβητα ? Προφανώς μιλάει για κτίρια με ΚΚΜ που έχουν κεντρική καπνοδόχο ??), άλλως, αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα τοποθετούνται εξωτερικοί απαγωγοί σωλήνες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα Πολεοδομική Νομοθεσία, οι οποίοι θα φθάνουν πάνω από την στέγη του κτιρίου
tasxan206 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2015 Γνωρίζει κάποιος για το πρότυπο DIN 18869-7:2010-11; Χρειάζομαι κάποιες πληροφορίες...
persepolis88 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 12 , 2020 On 15/3/2014 at 11:56 ΠΜ, nik said: Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την παρακάτω διάταξη της νέας υγειονομικής διάταξης του 2012 : Δεδομένα: Κτίριο στου οποίου το ισόγειο βρίσκεται η επαγγελματική κουζίνα δεν έχει κεντρική καπνοδόχο. Κατασκευάζεται εξωτερική καμινάδα για την απαγωγή των καυσαερίων του φούρνου πετρελαίου. Ερώτημα: Μπορούν οι απαγωγές από τις φούσκες να συνδέονται σε αυτήν την εξωτερική καμινάδα? Η Υγειονομική διάταξη 47829/2017 αναφέρει στο Άρθρο 5, παρ. 10 μεταξύ άλλων: ¨Η απαγωγή των αερίων καύσεως της καύσιμης ύλης, του καπνού κ.λπ. θα γίνεται μέσω της κεντρικής καπνο- δόχου του κτιρίου, άλλως, αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα τοποθετούνται εξωτερικοί απαγωγοί σωλήνες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία, οι οποίοι θα φθάνουν πάνω από την στέγη του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα ή εργα- στήριο, και σε ύψος κατάλληλα ψηλότερο από αυτήν ή, αν υπάρχει ψηλότερο γειτονικό κτίριο, υψηλότερα από τη στέγη του γειτονικού τούτου κτιρίου, ώστε να μην ενοχλούνται οι περίοικοι γενικά¨ Δεν λέει κάτι για την περίπτωσή μου.
antloukidis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2020 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2020 Δεν ξέρω για τη νομοθεσία. Άσχετα με αυτό, δεν θα το επιχειρούσα...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα