Vasilis-Kostas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2010 Δυο ιδιοκτητες 2 ομορων κατοικιων εντος 2 αρτιων και οικοδομησιμων οικοπεδων εντος σχεδιου πολης (το καθε ενα απο μονο του ηταν ηδη αρτιο και οικοδομησιμο) συνεπραξαν εργ.προσυμφωνο με εργολαβο α) για κατεδαφιση των δυο κατοικιων β) ανεγερση πολυκατοικιας στο ενιαιο οικοπεδο. Εκδοθηκε οικοδομικη αδεια και 6 μηνες μετα την εκδοση της. συνεταχθει η πραξη συνενωσης των οικοπεδων, και η συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας. Τιθεται θεμα ανακλησης της αδειας επειδη η συνενωση εγινε μεταγενεστερα της αδειας? Ευχαριστουμε
mintzax Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21 , 2010 Συγνώμη, εκδόθηκε μια άδεια οικοδομής για τα δυο οικόπεδα (που στην άδεια θα φαινόταν σαν ένα) χωρίς να έχει προηγηθεί η συνένωση?
banskoboy Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2010 κατα τη γνωμη μου κακώς βγήκε η άδεια. Άρα είναι στον αέρα. Μόνο σε περίπτωση που τα δύο οικόπεδα ανήκαν στον ί δ ι ο ιδιοκτήτη μπορούσε να βγεί τέτοια άδεια χ ω ρ ί ς προηγούμενη συνένωση.
[email protected] Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2010 Θα έπρεπε να γίνει συμβολαιογραφική ανταλλαγή ίσων ποσοστών επί του καθενός για καθέναν από τους δύο συμβαλλόμενους,ΠΡΙΝ την έκδοση της οικ.άδειας. Τώρα,έχει γίνει μεν ανταλλαγή,οπότε τα οικόπεδα συνενώθηκαν,ωστόσο η άδεια ισχύει κ για τα 2.Κακώς εκδόθηκε,τώρα όμως ό,τι κ να ανεγερθεί,θα ανεγερθεί εντός ΕΝΟΣ ενιαίου οικοπέδου. Μπορεί να ανακληθεί η άδεια?Μπορεί! Μπορεί να ακυρωθεί η συνένωση?Μόνο με κατάτμηση αρτίων στον κανόνα!
a.a.vasileiou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2010 .... μα πως βγήκε η άδεια???? δεν έλενξαν τα συμβόλαια ιδιοκτησίας στην πολεοδομία??? ..... λέω !!!
erling Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22 , 2010 Δεν έχω βρει κάποιο νόμο, αλλά θυμάμαι κάποια νομολογία που λέει πως με την έκδοση οικοδομικής αδείας επέρχεται πολεοδομική συνένωση των οικοπέδων. Άρα μήπως δεν απαιτείται, προ της έκδοσης οικοδομικής άδειας, συμβολαιογραφική συνένωση των οικοπέδων? Και μήπως η εκ των υστέρων συμβολαιογραφική συνένωση δεν δημιουργεί πρόβλημα? Από προσωπική πείρα πάντως, σε όσες περιπτώσεις υπήρχε συνένωση για ανέγερση οικοδομής με ταυτόχρονη ύπαρξη πίνακα χιλιοστών, είτε συνένωση για βελτίωση οικοδομησιμότητας, έγινε πρώτα η συμβολαιογραφική συνένωση και μετά η έκδοση της αδείας. Αλλά πιστεύω πως το πρόβλημα δεν ήταν στην πολεοδομία αλλά στην συμβολαιογράφο. Δηλαδή αν είναι ο ίδιος ιδιοκτήτης και των δύο όμορων οικοπέδων αλλά και το 100% του κτίσματος, ίσως να μην ήταν αναγκαία η συμβολαιογραφική συνένωση. Δεν γνωρίζω όμως νομοθεσία είτε για την υποχρέωση είτε για την μη υποχρέωση.
MAKAP Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2010 Δεν απαιτείται συνένωση μόνον όταν τα δύο όμορα οικόπεδα ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη. Κατά τα λοιπά, η απάντηση του zavi καλύπτει το θέμα.
GRTOPO Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2010 @ zavi : Εάν το κτίριο "πατάει" ΚΑΙ στα δύο αρχικά .... πως θα ακυρωθεί η συντελεσμένη συνένωση? και με το κτίριο στη μέση... λες να είναι εύκολη η κατάτμηση?? Κατά τα άλλα σίγουρα ΔΕΝ ακολουθήθηκε η φυσική σειρά συμβολαίων για το εν λόγω αποτέλεσμα.
pk10gr Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23 , 2010 Σιγουρα δεν ακολουθηθηκε η τυπικη διαδικασια.. Το ερωτημα το δικο μου ειναι γιατι ή απο που προεκυψε τωρα προβλημα??? Με αλλα λογια ποιος το παρατηρησε και ποιος προκαλεσε την απορια???
a.a.vasileiou Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2010 πεσ'τα pk10gr!!!!!! τι και ποιά συνένωση, οταν το όλο θέμα είναι είναι λάθος από την αρχή!!!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα