ksan8ia_optasia Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2010 συγγνώμη αν σας φαίνεται κουραστικό ή χαζό το thread αλλά διαβάζψ ιστορία αρχιτεκτονικής γιατί δίνω και....δεν είμαι και πολύ σχετική με το μάθημα΄οπότε κατά διαστήματα συναντάω όρους ...άγνωστους που με δυσκολεύουν στην απομνημόνευση των πληροφοριών. θα σας γράφω ό,τι παράξενο συναντάω και όσοι δε βαριέστε απαντήστε με δυο λόγια! π.χ. τι σημαίνει ''τα τούβλα μπαίνουν μπατικά'' και ''εφυαλωμένα τούβλα'' ψάχνω στο google αλλά βρίσκω sites ψιλοάσχετα που δε βοηθάν και πολύ.
parist43 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2010 για να σου λυθούν οι απορίες και να εντυπωθούν στο μυαλο σου ,και επειδή μια εικόνα =1000 λεξεις ,σου προτείνω να περασεις απο ενα γιαπί που χτιζουν τουβλα και να πης στα μαστόρια να σου τα δείξουν .αμ επος αμ εργο
ss_sk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2010 ...να πης στα μαστόρια να σου τα δείξουν .αμ επος αμ εργο Διαφωνώ πλήρως . Αν είχαμε μάστορες με πιστοποιημένες γνώσεις (και άρα στοιχειώδη εκπαίδευση) θα συμφωνούσα. Μπατικός είναι ο τοίχος που κατασκευάζεται με δύο σειρές τούβλων, που εφάπτονται κατά μήκος. Οι εγκάρσιοι αρμοί της μίας σειράς ''πέφτουν'' στο μέσο των διπλανών τούβλων. Εφυαλωμένο είναι το τούβλο (ή κάθε άλλο υλικό) που έχει μία λεπτή προστατευτική στρώση υάλου.
BAS Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24 , 2010 Μπατικός είναι ο τοίχος που αποτελείται από συνδυασμό 2 παράλληλων τούβλων ακολουθούμενων από εγκάρσια τοποθετημένο τούβλο και όχι 2 εν επαφή δρομικούς .
parist43 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2010 και υπαρχει και το υπερμπατικό χτισιμο.πάντως αν τα δη στην πραξη ,δεν θα τα ξεχασει.θυμαμαι οταν αποφοιτησα.ενας φιλος μου πολιτικος μηχ ,,αρτι αποφοιτησας και αυτος,πηγε να δουλεψει σε εναν "παληό" πολιτικο μηχανικο. πανω στην δουλεια ,ο παληός διαπίστωσε ότι ο νεος δεν ήξερε τα γερμανικα παραθυρα.οπότε τον εστειλε αρκετα χιλιομετρα για να δη απο κοντα ενα γερμανικό παραθυρο.υπηρχαν βεβαια και πολύ πιο κοντα ,αλλα το καψόνι θα τον εκανε να το θυμαται .
achille Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2010 http://makrhs.gr/forum/index.php?topic=121.0
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25 , 2010 άσε τα μαστόρια και πιάσε τα βιβλία!!!! βλέπω δεν πατάγαμε και πολύ στο μάθημα ποιά ιστορία κάνεις; στην Πύλη της Ιστάρ αναφέρονται τα εφυαλωμένα τούβλα; http://3.bp.blogspot.com/_njBxeBF64cM/SjU0yHMfdxI/AAAAAAAAAO8/PyANU3BxLsc/s1600-h/17+ishtar+gate+from+babylon.jpg λοίπον είναι τούβλα που χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά όπως πιο πάνω για να αποκτήσουν το χρώμα που ήταν ανεξίτηλο έψηναν τις πλίνθους και στην πλευρά τους όπου ήθελαν την παράσταση έβαζαν ειδική άμμο με συγκεκριμένα μεταλλα και στοιχεία που κατα το ψήσιμο γιόταν γυαλί χρωματιστό ανάλογα με το επιθυμητό χρώμα αλλάζει η σύσταση της άμμου -------- http://www.michanikos.gr/attachment.php?attachmentid=1795&d=1258975517 δες ψηλά το σηθαίο του δώματος είναι μπατική τοιχοποιία βάζω αυτό το σκίτσο διότι είναι τρισδιαστατο
iphigenie Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Μήπως μπορεί κάποιος να δείξει ένα σκίτσο που να φαίνεται πώς ακριβώς είναι τοποθετημένα τα τούβλα σε μία υπερμπατική τοιχοποιία??Ποιά δηλαδή η διαφορά της από τη μπατική?
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Η υπερμπατική έχει πλάτος τριών πλίνθων. Η ακριβής διάταξη των πλίνθων μπορεί να διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση (λόγω διαφορετικού τρόπου πλέξης των τούβλων). Συνήθως έχουμε εναλλάξ, μία σειρά με τα τούβλα κάθετα στον άξονα του τοίχου αριστερά + μία σειρά παράλληλα στον άξονα δεξιά, μία σειρά με τα τούβλα κάθετα στον άξονα του τοίχου δεξιά+ μία σειρά παράλληλα στον άξονα αριστερά. Τώρα για εικόνα ...δύσκολα...
iphigenie Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Ευχαριστώ πάρα πολύ!Τελικά δεν χρειάζεται εικόνα...Η περιγραφή σου ήταν μια χαρά και η απορία λύθηκε!!!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα