Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα!! θα ηθελα να σας ρωτησω το εξης. αν σε ενα οικοπεδο χρειαζεται να γινει πραξη τακτοποιησης και αναλογισμου, μπορει ο εργολαβος να βγαλει αδεια ανοικοδομησης χωρις να εχει τελειωσει η πραξη και να εχουν πληρωθει οι αποζημειωσεις? η εστω οτι ο μηχανικος το αποκρυψει , ο τοπογραφος της υπηρεσιας δεν μπορει να το διαπιστωσει απο το τοπογραφικο και να παγωσει το φακελο? τι γινεται στις περιπτωσεις αυτες?

 

ευχαριστω θερμα

 

EDIT: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Δημοσιεύτηκε

2 οι περιπτώσεις...

Α. να υπάρχει κοινόχρηστο τμήμα επί της οδού (δηλ. να πρόκειτε για διαπλάτυνση). Τότε καταθέτεις φάκελο για πράξη αναλογσμού , παραχωρείς σε κοινή χρήση το δικό σου ρυμοτομούμενο και βγάζεις άμεσα άδεια σύμφωνα με την εγκύκλιο Ε 25 του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Β. να πρόκειτε για αρχική διάνοιξη. Τότε δεν μπορείς να προχωρίσεις σε άδεια πρίν ολοκληρωθεί η διαδικασία και καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Αν τώρα βγάλεις "Ψεύτικη" άδεια δείχνωντας το δρόμο πλήρως διανοιγμένο τότε το ποιό πιθανό είναι αυτοί που ρυμοτομούνται και δεν τους πλήρωσες να σου κάνουν καταγγελία. Ανακληση Αδείας - Πειθαρχικές ευθύνες απο το ΤΕΕ - Ποινικές ευθύνες για ψευδή δήλωση του Ν651/77.... Δε λέει....

Δημοσιεύτηκε

dkako γειά σου, άν σου ήταν εύκολο να δώσεις περισσότερα στοιχεία για την εγκύκλιο Ε-25 του ΥΠΕΧΩΔΕ για να την ψάξω στην δομική ενημ/ση γιατί μ' ενδιαφέρει. Ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

dkako, καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. άκου πως έχει η κατάσταση..πριν ένα χρόνο ξεκινάει η πράξη και τελειώνει φέτος το Νοέμβριο και βγαίνουν οι προσκυρώσεις και οι υποχρεώσεις. τώρα ο ένας χρωστάει στον άλλο και δεν μπόρουν ορισμένοι να τα βρούν μεταξύ τους και μάλλον θα πάνε δικαστικά. Όπως βλέπεις στο διάγραμμα της πράξης, εγώ έχω βγάλει άδεια κατεδάφισης για το 7 και το 1 , προεκτίνεται δηλαδη η πάροδος και συναντά το δρόμο, και κάνω παραχώρηση σε κοινή χρηση τα ρυμοτομούμενα μετρα απο το 7 &9 οπου θέλω να βγάλω αδεια ανοικοδόμησης. Η ιδιοκτησια 2 αποζημειώνεται απο όλους και θα κατεδαφιστεί για να γίνει παρκάκι αργότερα απο τον Δήμο. Η ιδιοκτησία 13 πήρε άδεια πρίν τελείωσει η πράξη και χτίζει. Τώρα η (7&9) έχουν υποχρεώσεις στη 1,2, 3 ιδιοκτησιες. Αυτές πρέπει πρώτα να πληρωθούν και μετά να βγεί άδεια (ειτε τα βρούν μεταξύ τους είτε τους ορίσει το διακστήριο τιμή, βάλε κανα χρόνο δηλαδή) ή μπορώ να προχωρήσω σε έκδοση άδειας και μετα την απόφαση να πληρωθούν.

Δεν ξέρω άμα έγινα σαφής και συγνώμη για την ταλαιπωρία.

post-919-131887198697_thumb.jpg

Δημοσιεύτηκε

και αν είναι εύκολο τη χρονολογία έκδοσης της Ε 25 ΥΠΕΧΩΔΕ για να την βρώ.

Δημοσιεύτηκε

EPI: Απ΄ότι το βλέπω μπορείς να πάρεις οικοδομησιμότητα απο τον πεζόδρομο και όχι απο την παροδο. (με συνέννωση του 7 & του 9).

Έχεις πρόσωπο στον πλήρως διανοιγμένο πεζόδρομο.

 

Η Εγκ. Ε25 βγήκε για την εφαρμογή του Ν1577/85 (ΓΟΚ)

Δημοσιεύτηκε

Προβλέπεται και η περίπτωση να γίνει παρακατάθεση των απαιτούμενων αποζημιώσεων λόγω ρυμοτομίας στους δικαιούχους, σύμφωνα με τις ισχύουσες αντικειμενικές τιμές τον χρόνο της παρακατάθεσης, και έτσι να ξεμπλοκάρεις την έκδοση της αδείας.

Στην συνέχεια όποιος θεωρεί ότι δεν αποζημιώθηκε πλήρως μπορεί να καταφύγει δικαστικά και να διεκδικήσει την διαφορά.

(Η εγκύκλιος 25 έχει εκδοθεί το 1987)

Δημοσιεύτηκε

Αυτό annafi αφορά τις πράξεις εφαρμογής και τις πράξεις αναλογισμού που επισπευδει το Δημόσιο "για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών"

Δεν μπορεί να το εφαρμόσει ιδιώτης.

Δημοσιεύτηκε

Φίλε dkako, δεν ισχύει μόνο για πράξεις εφαρμογής ή όπου είναι επισπεύδων ο Δήμος.

Υπάρχει σχετικό σημείο στην Νομοθεσία (άρθρο 17 Ν.2508/97 και μια υπουργική απόφαση με οδηγίες εφαρμογής του άρθρου, η αριθ. 32609/7259/01.12.1998 (Φ.Ε.Κ. 1279Β’/23.12.1998) απόφαση Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) που καλύπτει και τις περιπτώσεις ιδιωτών.

Αυτή η διαδικασία εφαρμόζεται όπου υπάρχουν αναλογισμοί με το Ν.Δ. 17.07.1923 - και στις πράξεις εφαρμογής δηλαδή.

Δημοσιεύτηκε

φίλε annafi...νομίζω ότι διαφωνούμε...

το αρθ.17 του Ν.2508 αφορά την "δυνατότητα" που έχει ένας πολίτης ( που δεν είναι ο επισπεύδων ) την πράξη αναλογισμού να κάνει παρακατάθεση για λογαριασμό τρίτων υποχρέων και του οικίου Δήμου.

Σε αυτή την περίπτωση όμως και πρίν προβεί σε παρακατάθεση θα πρέπει να λάβει άδεια του οικίου Δήμου.

Η διαδικασία είναι αυτή που περιγράφει το αρθ. 17 αλλά η παρακατάθεση γίνεται με την τιμή μονάδος που καθορίζει το Δικαστήριο.

Η αναφορά στον αντικειμενικό γίνεται για να έχει στοιχεία ο Δήμος τι θα πρέπει να πληρώσει "περίπου" μετά σε αυτόν που θα κάνει την παρακατάθεση αφού ο παρακαταθέτων μπορεί αν δεν τον πληρώνει ο Δήμος στη συνέχεια να του κάνει καταψηφιστική αγωγή.

Εξ άλλου μία τέτοια ερμηνεία του νόμου θα ήταν σαφώς αντίθετη με το άρθ. 17 του Συντάγματος.

 

ΑΡΘΡΟ 17

1. Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.

 

2. Κανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο, όταν και όπως ο νόμος ορίζει, και πάντοτε αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση, που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο κατά το χρόνο της συζήτησης στο δικαστήριο για τον προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης. Αν ζητηθεί απευθείας ο οριστικός προσδιορισμός της αποζημίωσης, λαμβάνεται υπόψη η αξία κατά το χρόνο της σχετικής συζήτησης στο δικαστήριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.