Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 (edited) Επίσης δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί (αν έχει συγχωρέστε με για την επανάληψη) αλλά υπάρχει προθεσμία για την πληρωμή του ΦΕΜ, 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του δελτίου παροχής υπηρεσιών. NEADERTAL, αυτό το αναφέρεις γιατί το αναφέρει κάπου η νομοθεσία ή γιατί είναι λογικό; Edited Ιανουάριος 26 , 2012 by Faethon11
gaskouk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 (edited) Επίσης δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί (αν έχει συγχωρέστε με για την επανάληψη) αλλά υπάρχει προθεσμία για την πληρωμή του ΦΕΜ, 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Όχι δεν υπάρχει τέτοια προθεσμία. Πρέπει να πληρωθεί μετά την ημερομηνία της απόδειξης και πριν την θεώρηση των μελετών στην δημόσια υπηρεσία. Κατά προτίμηση στην ίδια διαχειριστική περίοδο (γι αυτό το τελευταίο δε παίρνω όρκο, καλό όμως είναι να το κάνουμε). Edited Ιανουάριος 26 , 2012 by gaskouk
NEADERTAL Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 θα έκοβα ένα για αυθαίρετο και μου το είπε υπάλληλος του ΤΕΕ, όταν ξαναπήγα προχθές και το ξαναρώτησα και μου το επιβεβαίωσε άλλος υπάλληλος.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Αν είναι έτσι γνωρίζω το γιατί σου το είπε. Διότι οι αμοιβές φαίνονταν στον λογαριασμό μας μετά από 15 ημέρες και θεωρούνταν πως τότε εισπράτταμε τα χρήματα και άρα πολύ σωστά δεν θα μπορούσαμε να αποδώσουμε τον ΦΕΜ νωρίτερα. Αλλά θυμάμαι πως είχα ψάξει να βρω σχετική νομοθεσία, πράγμα αδύνατο....
gaskouk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Ρε παιδιά μην επιμένετε, σε κανένα νόμο δε το λέει αυτό, το έβγαλε από το μυαλό του ο υπάλληλος!!!
tpanag Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 (edited) Αφού είναι <300 δε γίνεται παρακράτηση φόρου. Ούτε ΦΕΜ πληρώνεται. Πάλι τα ίδια... Το όριο των 300€ δεν αφορά τον ΦΕΜ, Μόνο την παρακράτηση 20%. Αν απαιτείται ΦΕΜ για κάποια δουλειά, αυτός πληρώνεται ακόμα και για αμοιβή 1€. Επίσης δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί (αν έχει συγχωρέστε με για την επανάληψη) αλλά υπάρχει προθεσμία για την πληρωμή του ΦΕΜ, 15 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η πληρωμή ΦΕΜ δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία. Edited Ιανουάριος 26 , 2012 by tpanag
NEADERTAL Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 26 , 2012 συγνώμη για την παραπληροφόρηση συνάδελφοι αλλά εξαπατήθειν..
gaskouk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Πάλι τα ίδια... Το όριο των 300€ δεν αφορά τον ΦΕΜ, Μόνο την παρακράτηση 20%. Αν απαιτείται ΦΕΜ για κάποια δουλειά, αυτός πληρώνεται ακόμα και για αμοιβή 1€. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η πληρωμή ΦΕΜ δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία. Αυτό είπα συνάδελφε, <300 δεν πληρώνεται παρακράτηση φόρου (20%). Ο ΦΕΜ δεν είναι παρακράτηση φόρου, για άλλο λόγο δεν πληρώνεται.
gunisteras Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Μήπως μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει (και συγνώμη αν έχει υποθεί ήδη) αν στην τακτοποίηση αυθαιρέτων πληρώνουμε το ΦΕΜ??Το γραφουμε στην ΑΠΥ? Διάβασα πολλά, αλλά δεν βρήκα κάτι για το συγκεκριμένο.Μπορεί και να μου διέφυγε!!!
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2012 Πληρώνουμε ΦΕΜ αλλά ΔΕΝ το γράφουμε στην ΑΠΥ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα