Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπλόκα αγροτών


acnt

Recommended Posts

Τα τελευταία -δεν θυμάμαι κι εγώ πόσα- χρόνια, ζούμε το περιοδικό φαινόμενο των "μπλόκων" που στήνουν οι αγρότες στις εθνικές οδούς...

 

Πως το βλέπετε το θέμα; Αν και από αγροτική πόλη, δεν είμαι απόλυτα ενημερωμένος για τον αγώνα τους.

 

Εσείς;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

κατι μεταξυ εθιμου, πολιτικης εκμεταλευσης και καποιων δικαιων αιτηματων που χανονται αναμεσα στους δυο προηγουμενους παραγοντες

Link to comment
Share on other sites

Εγω δεν ειμαι απο αγροτικη πολη.. Οποτε ενας λογος παραπανω να μην εχω καλη γνωση των προβληματων τους..

 

Παντως η αληθεια ειναι πως τα τελευταια χρονια οι αγροτες προκαλουν πολλα προβληματα στην λειτουργια της κοινωνιας μας..

 

Απο τα λιγα που εχω διαβασει, ακουσει, συζητησει, τα προβληματα ξεκινησαν στο παρελθον, σε εποχες οπου υπηρχαν επιδοτησεις για αλλαγη παραγομενων προιοντων, για εκσυγχρονισμο παραγωγικων μεθοδων και αλλες τετοιες αλλαγες. Δυστυχως αυτες οι επιδοτησεις αντι να πανε για τον σκοπο που προοριζονταν, εγιναν σπιτια, αυτοκινητα, διακοπες και τζογος..

 

Δυστυχως η αδιαφορια, ο ωχαδερφισμος και η κουτοπονηρια, τοσο του κρατους οσο και των Ελληνων, δεν μπορουν μια ζωη να περνανε χωρις επιπτωσεις..

 

Προσοχη, για να μην παρεξηγηθω.. ο μεγαλυτερο μερος της ευθυνης για τον ανωτερο σχολιασμο, βαραινει το κρατος που αδιαφορησε να εξετασει που πηγαν οι επιδοτησεις που δοθηκαν.. Αλλα δεν μπορω να θεωρησω δικαιολογημενη την συμπεριφορα ορισμενων που νομιζαν οτι τους χαριζανε λεφτα..

 

Σιγουρα υπαρχουν και αλλα προβληματα, λιγο πολυ γνωστα, καθως ειναι αυτα που επικαλουνται οι διαμαρτυρομενοι, αλλα πιστευω ακραδαντα οτι η πραγματικη αιτια του προβληματος κρυβεται σε θεματα κακης διαχειρισης οπως αυτο που προανεφερα(που δεν πιστευω να σας κανει και ιδιαιτερη εκπληξη σαν πρακτικη στη χωρα μας)..

Link to comment
Share on other sites

Απλά απαράδεκτοι. Εαν όλοι όσοι έχουν αιτήματα κλείνουν τα εθνικά οδικά δίκτυα θα βρισκόμασταν στα πρόθυρα πραξικοπήματος. Είναι κάτι σαν τις καταλήψεις στα σχολεία, τουλάχιστον όσον αφορά στον τρόπο αντίδρασης τους.

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία χρόνια οι αγρότες παίρνουν επιδοτήσεις και κλείνουν τους δρόμους. Παράλληλα οι Ινδοί και οι Πακιστανοί στοιβάζονται σα κοτόπουλα σε αποθήκες για να δουλέψουν σε αυτούς. Τεράστια ποσά από επιδοτήσεις έγιναν σπίτια, αυτοκίνητα και ΤΖΟΓΟΣ όπως πολύ σωστά λέει ο pk10gr. Το θέμα είναι ότι όλα τα επαγγέλματα βρίσκονται υπό κρίση και σίγουρα των αγροτών θα είναι μέσα. Τε τελευταία χρόνια βέβαια, όσους αγρότες ξέρω από νομό Αττικής-Θήβας δε μπορώ να πω ότι είχαν παράπονο ή λερωμένα χέρια από χώματα...αντίθετα είχαν μάλμπουρο και φραπεδιά.

Μήπως θα έπρεπε και εμείς να κλείσουμε το Σύνταγμα αντίστοιχα; :wink:

Link to comment
Share on other sites

To οτι μια κοινωνικη ομαδα εχει αιτηματα δεν σημαινει οτι μπορει και δικαιουται να διεκδικει εις βαρος του υπολοιπου κοσμου. Δηλαδη για ολο το υπολοιπο κοσμο ολα ειναι ροδινα???

 

Ή πρεπει να κλεισουν οι ψαραδες τα λιμανια, οι ταξιτζηδες να κανουν μπλοκα στα φαναρια, οι λογιστες να κανουν καταληψη στις εφοριες??

 

Οι αγροτες με αυτα που κανουν χανουν την στηριξη της κοινωνιας. ΔΕΝ δικαιουνται να κλεινουν δρομους.

Link to comment
Share on other sites

Το κράτος βολεύεται με αυτήν την κατάσταση της αναμπουμπούλας

και φυσικά την αφήνει να διαιωνίζεται. Στο τέλος τους ρίχνει και το φταίξιμο:

"οι κακοί αγρότες που παρακινούνται και προβοκάρουν το έργο της κυβέρνησης" .

κατηγορούν τα δικά τους δημιουργήματα, αυτοί τους μοίρασαν επιδοτήσεις χωρίς έλεγχο

για ψηφοθηρικούς λόγους εννοείται.

Link to comment
Share on other sites

ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ...ΤΩΡA

αποκλεισμος πολεοδομικων γραφειων , και των δρομων που οδηγουν σ'αυτα αμεσα...ολοι στις πολεοδομιες!

Link to comment
Share on other sites

από την μια δε είναι σωστό...κλείσανε τα σύνορα με την βουλγραρια και άμα μας πάνε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο εμείς θα τα πληρώσουμε μετά όχι μόνο εκείνοι που δημιούργησαν τα μπλόκα...γιατί δε πάνε όταν είναι όλοι μέσα στην βουλή να την περικυκλωνόσουν ώστε να μην φύγει κανένας από κει μέχρι να βρούνε λύση αλλά αυτό δε τους συμφέρει γιατί θα φύγουν με άδεια χεριά...πάλι και οι διαμαρτυρίες έχουν πολιτικοποιημένο σκοπό και για αυτό γίνονται και μόνο...και ταλαιπωρούν όλων αυτών των κόσμο..σαν τροχονόμοι...και οι αστυνομικοί μόνο κατά των φοιτητών ρίχνουν δακρυγόνα και τους σπάνε στο ξύλο(δε είμαι υπέρ της βίας)τώρα με τους αγρότες τίποτα όλοι αρνάκια...από την άλλη και αυτοί ζητούν να μην υπάρχει αυτό το χάσμα με τους εμπόρους που τους χρωστάνε και κάνουν μια πτώχευση και δε δίνουν τίποτα στους αγρότες

Link to comment
Share on other sites

...γιατί δε πάνε όταν είναι όλοι μέσα στην βουλή να την περικυκλωνόσουν ώστε να μην φύγει κανένας από κει μέχρι να βρούνε λύση αλλά αυτό δε τους συμφέρει γιατί θα φύγουν με άδεια χεριά...
γιατί δεν πάνε καλύτερα έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού και των υπολοίπων πολιτικών

 

για να βιώσουν και αυτοί λίγο άμεσα την ταλαιπωρία και τη δυσαρέσκια

διότι τους παραπάνω κύριους και κυρίες οποιαδήποτε κινητοποίηση, απεργία, κατάληψη κλπ

δεν τους αγγίζει καθόλου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.