CostasV Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 ασχετα με αυτο ,ειναι μεγαλο κερδος να μαθει να συμετεχει ο κοσμος.εστω και αν τον γραφουν.σε επομενο βημα θα μαθει να διεκδικει να μην τον γραφουν Επιτέλους συμφωνούμε και σε κάτι parist43 !
antonisl Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2010 Για να μην περιμένουμε 30 χρόνια… Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που είχαν φανταστεί ότι οι δυνατότητες της τεχνολογίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο να γίνουν πιο δημοκρατικές οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και νομοθέτησης, παρόλα αυτά πιστεύω ότι τελικά δεν είναι αρκετό αυτό. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να μας δικαιολογούν γιατί οι γνώμες και οι προτάσεις μας δεν έγιναν δεκτές. Αντί αυτού εκμεταλλεύονται τα μειονεκτήματα του μέσου για να μην ξέρουμε τι μας γίνετε πια. Ας ξεκινήσουμε διεκδικώντας το βασικό… δηλαδή τον τρόπο που θα γίνονται οι διαβουλεύσεις. Αλήθεια ποιος πραγματικά διάβασε τα πχ 154,258 χιλιάδες μηνύματα που γράφτηκαν για κάποιο θέμα; Αλήθεια με πιο τρόπο τα φιλτράρουν; Τα φιλτράρουν ή πάνε στο κουβά; Αφού το παίζουν ή είναι τόσο δημοκρατικοί ας γίνουν διαφανείς σε αυτήν την διαδικασία. Μήπως τελικά τους συμφέρει να φωνάζουμε στο διαδίκτυο αντί στους δρόμους;
gsakel Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2010 Φίλε antonisl ο ρεαλισμος και ο φωτορεαλισμος ειναι δυο διαφορετικα πραγματα δεν ξερω αν συμφωνεις ? Το θέμα βεβαια ειναι πόσο χρονο θα παρει στο να συνιδητοποιησουν και οι υπόλοιποι αυτη την διαφορα! Νομίζω οτι θα περασουν αρκετα χρονια ακόμα, εκτός και αν διαλυθουν τα πάντα και αρχισουν όλα απο μια σωστη αρχη !
parist43 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2010 το θεμα ειναι να συμετεχουμε με προτασεις,το οποίο δεν πολυβλέπω
gsakel Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 Στο πλαισιο μιας φιλοσοφικης συζητησης ναι θα μπορουσαμε να κανουμε προτασεις σε αλλο πλαισιο ποια η σημασία των προτάσεων ?
parist43 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 η σημασια να δειξουμε οτι ειμαστε ενεργοι πολιτες.το μεγαλύτερο προβλημα στην Ελλαδα.(δεν το λεω για σενα ,εξαλου δεν σε ξερω,γενικα μιλαω) στην Ελλαδα λοιπον ειμαστε ο λαος που μονο ξερει να διαμαρτυρεται-χωρις μερικες φορες να ξερει γιατι.το θεμα ειναι 1.να μαθουμε να σκεφτομαστε και να κανουμε προτασεις.2.να διεκδικουμε την υλοποιηση των προτασεων μας
gsakel Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 η σημασια να δειξουμε οτι ειμαστε ενεργοι πολιτες.το μεγαλύτερο προβλημα στην Ελλαδα.(δεν το λεω για σενα ,εξαλου δεν σε ξερω,γενικα μιλαω)στην Ελλαδα λοιπον ειμαστε ο λαος που μονο ξερει να διαμαρτυρεται-χωρις μερικες φορες να ξερει γιατι.το θεμα ειναι 1.να μαθουμε να σκεφτομαστε και να κανουμε προτασεις.2.να διεκδικουμε την υλοποιηση των προτασεων μας Αν μου δωσεις το στιγμα για το που πρεπει να γινουν οι προτασεις και με βεβαιωσεις οτι θα υλοποιηθουν παμε όλοι αυριο να τις καταθέσουμε .Ειμαι σιγουρος οτι το αποτελεσμα μετα θα ειναι πολυ καλύτερο απο την υπάρχουσα κατάσταση .Ειμαστε σε καλό δρομο πιστευω για τις επομενες γενιές βεβαια !
antonisl Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 4 , 2010 Δεν θέλω να υποβαθμίσω τον θεσμό των διαβουλεύσεων, προσπαθώ να τον στηρίξω, αμφισβητώντας τον σκοπό και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται. Όπως ένα κτίριο κτίζεται από τα θεμέλια έτσι και στο θέμα των διαβουλεύσεων πρέπει πρώτα να μπουν τα θεμέλια της ίδιας, της διαδικασίας. Τώρα που είναι νωρίς και το κτίριο δεν έχει ακόμα σωριαστεί. Τώρα που ακόμα οι περισσότεροι πιστεύουν στο θεσμό, τώρα που η συμμετοχή είναι μεγάλη. Πριν καταντήσει και αυτή η διαδικασία «έθιμο» όπως οι εκλογές. Βασικά πιστεύω ότι και τα προηγούμενα post προτάσεις ήταν (με έμμεσο ίσως τρόπο) Δεν θα ήμουν τόσο απόλυτος στο να περιμένω από κάποιον να με διαβεβαιώσει ότι θα υλοποιηθούν οι όποιες προτάσεις μου, δεν έχω τέτοια απαίτηση, μιας και θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν οι προτάσεις όλων και δεύτερον μπορεί αυτά που θα πρότεινα να ήταν και λάθος ή αντίθετα στο κοινό συμφέρον. Αυτό που έχω απαίτηση σε μια πραγματική δημοκρατία, δεν είναι να μου δίνουν το δικαίωμα να μιλάω (πράγμα που θεωρώ δεδομένο), είναι να ακούν την γνώμη μου (μας) και να αποφασίζουν όλοι αν είναι λάθος, όμως τι λέω… ξεχάστηκα πάλι, αυτό είναι μάλλον φωτορεαλισμός… ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ Που δεν θα την κρίνει και δεν θα τη ακούσει κανείς άλλος εκτός από εσάς συνάδελφοι.
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2010 Στο πλαισιο μιας φιλοσοφικης συζητησης ναι θα μπορουσαμε να κανουμε προτασεις σε αλλο πλαισιο ποια η σημασία των προτάσεων ? Eίναι μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά μεγάλο βήμα για την κοινωνία , το να μπορεί ο κάθε πολίτης να γράψει μία δύο φράσεις και να τις δημοσιεύσει. Πάρτε παράδειγμα το michanikos.gr: το φόρουμ αυτό έχει πάνω από 30.000 μέλη και περίπου 25.000 δεν έχουν γράψει ούτε ένα μήνυμα. Είναι διότι δεν έχουν τίποτα να πουν; Δεω νομίζω, όλο και κάτι θα μουρμουρίζουν όταν διαβάζουν ένα μήνυμα (όπως τούτο εδώ). Αλλά ποιός κάθεται να γράφει τώρα; (ακολουθούν οι δικαιολογίες) 1. Αφού τα λένε άλλοι καλύτερα από μένα 2. Αν γράψω θα έχω το κάθε έναν, να μου την λέει μετά. 3. Δεν έχω χρόνο να γράφω. Τι, δηλαδή, να ασχολούμαι με βλακείες; 4. Μωρέ τι μας λες; Θα γράφω εγώ ιδέες για να τις κλέβετε εσείς; Χαζός είμαι; 5. Αν γράψω κάτι, θα με κράξουν για την ορθογραφία μου και την σύνταξή μου ... και άλλα παρόμοια. Οπως λέει και ένας φίλος, το να γράψεις ένα μήνυμα σημαίνει ότι εκτείθεσαι στους άλλους. Και αυτό θέλει προσπάθεια. Σημαίνει επίσης ότι πριν γράψεις κάτι, το περνάς από το μυαλό σου δύο τρεις φορές, και πριν το στείλεις αναρωτιέσαι μήπως αυτό που γράφεις είναι μπούρδα, μήπως έχει ξαναειπωθεί, μήπως αντί να κάνει τα πράγματα καλύτερα τα κάνει χειρότερα, μήπως σε δεσμεύει και μετά από μερικά χρόνια κάποιος σου το πετάξει στα μούτρα, μήπως άλλα έλεγες μέχρι τώρα, και άλλα τέτοια. Ακόμα και αν οι διοικούντες δεν έχουν σκοπό να διαβάσουν και να εφαρμόσουν έστω και μία ιδέα από αυτές που εκφράζονται στον γραπτό λόγο (είτε είναι εφημερίδες, περιοδικά, είτε είναι ηλεκτρονικά μέσα όπως φόρουμ, blogs κτλ) , ακόμα και τότε νομίζω ο γραπτός λόγος μόνο καλό μπορεί να προσφέρει σε μια κοινωνία. Αρκεί να συμμετέχουμε όλοι, ή όσο το δυνατόν περισσότεροι.
gsakel Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2010 Ακόμα και αν οι διοικούντες δεν έχουν σκοπό να διαβάσουν και να εφαρμόσουν έστω και μία ιδέα από αυτές που εκφράζονται στον γραπτό λόγο (είτε είναι εφημερίδες, περιοδικά, είτε είναι ηλεκτρονικά μέσα όπως φόρουμ, blogs κτλ) , ακόμα και τότε νομίζω ο γραπτός λόγος μόνο καλό μπορεί να προσφέρει σε μια κοινωνία. Αρκεί να συμμετέχουμε όλοι, ή όσο το δυνατόν περισσότεροι. Φιλε CostaV συμφωνω σε όλα οσα αναφερονται και σίγουρα ο καθενας κατι κερδίζει για τον εαυτό του, όμως η μαχη ειναι ανιση . Τωρα τελευταια βεβαια ειμαι αισιοδοξος !
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα