Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Αποπεράτωση οικοδομής σοβατισμένης, θα χρειαστώ μηχανικό;


Liberta

Recommended Posts

Γεια σας,

θέλω να τελειώσω το χτίσιμο διαμερίσματος που είχε αρχίσει ο πατέρας μου πριν από περίπου 15 χρόνια, σε τριώροφη ιδιόκτητη οικοδομή. Θεωρήσαμε την άδεια με αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού, καθώς ο παλιός συνταξιοδοτήθηκε. Το διαμέρισμα είχε σταματήσει στα σοβατίσματα. Λογικά θα ξεκινήσω απο ηλεκτρολογικό και υδραυλικό έλεγχο μετά από τόσα χρόνια και θα συνεχίσω με τα πατώματα. Το ερώτημά μου είναι το εξής: επειδή τα οικονομικά είναι περιορισμένα γίνεται να συνεχίσω από δω και πέρα χωρίς την επίβλεψη μηχανικού; θα μου χρειαστεί για να επιβλέψει τον πλακά και τον αλουμινά η μπορώ να το κάνω κι εγώ αυτό; μέχρι ποιο σημείο μιας οικοδομής είναι υποχρεωτικό να επιβλέπει μηχανικός; ο παλιός μηχανικός πληρωνότανε με ένα ποσοστό 7 ή 8% αν θυμάμαι καλα, αλλά δεν έχω τέτοια δυνατότητα αυτή τη στιγμή για μόνιμη συνεργασία μέχρι την αποπεράτωση. Γίνεται να χρησιμοποιώ τον καινούριο μεμονομένα όπου χρειάζεται και να πληρώνεται απλά για κάθε εργασία που κάνει, χωρίς να έιναι μόνιμος συνεργάτης με ποσοστό; Σε ποια στάδια πιστεύετε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία του απο δω και πέρα; Σας ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Τα πάντα γίνονται. Το ερώτημα όμως είναι η σχέση κόστους/ποιότητας εργασιών. Αν τις εργασίες τις επιβλέπει μηχανικός τότε σίγουρα η ποιότητά τους θα είναι πολύ καλύτερη και το κόστος δεν θα αυξηθεί όσο νομίζεις (πιθανόν και να μειωθεί γιατί δεν θα αφεθείς στη διάθεση του κάθε συνεργείου).

Link to comment
Share on other sites

Και πάντα να γνωρίζεις ότι ο σωστός μηχανικός θα σε βοηθήσει να πάρεις πιο οικονομικά τα υλικά και αυτός θα κερδίσει το τμήμα που του αναλογεί απο την διαφορά.Και σίγουρα η ποιότητα της κατασκευής και ο χρόνος παράδοσης θα ειναι συγκριτικά καλύτερος απο το να το επιβλέψεις μόνος σου.Κερδίζεις σε χρόνο , σε χρήμα και σε ψυχική υγεία(αυτο πού το βάζεις ;))

Link to comment
Share on other sites

"πιθανον και να μειωθει"....?

 

σας υπογραφω χαρτι οτι χωρις ανθρωπο που να γνωριζει απο συνεργεια και κατασκευη θα πληρωσετε απο 1 εως 3 φορες πολλαπλασιο του κανονικου ποσου σε καθε συνεργειο.

 

αν τα οικονομικα σας ειναι περιορισμενα οπως γραφετε, τοτε ειναι που πρεπει απαραιτητως να βαλετε μηχανικο επιβλεποντα, και ενημερωνοντας τον για το μεγιστο ποσο που μπορειτε να διαθεσετε, να σας προβλεψει τα αναλογα και να σας προστετεψει αναλογα.

 

δεν συνειδητοποιειτε τι λετε, οταν θεωρειτε πως για να κανετε οικονομια θα κανετε εσεις την επιβλεψη και ειναι λογικο.

 

ο μηχανικος ειναι για να σας προστατεψει κυρια μου, οχι για να σας βαλει σε εξτρα εξοδα.

 

αν θεωρειτε οτι αντι να εμπιστευτειτε εναν επιστημονα για να σας καθοδηγησει και να εξασφαλισει την ορθη εκτελεση του εργου εντος προδιαγραφων και προυπολογισμου προτιματε να εμπιστευτειτε τον καθε υπεργολαβο, θα ενταχθειτε κι εσεις στις χιλιαδες των "καμμενων" ιδιωτων που για να γλυτωσουν 10 χιλιαρικα πληρωσανε απο 50 εως 100 "κερατιατικα".

 

ευχομαι να αλλαξετε γνωμη για το καλο της τσεπης σας πρωτιστως.

Link to comment
Share on other sites

Απαραιτήτως μηχανικό.

 

Ποιος θα ελέγχει σωληνώσεις καλωδίων ?Ποιότητα καλωδίων?

Κακοτεχνίες ? Ποιότητα και τέχνη στη δουλειά ?....ακι....και....και 1002 άλλα που για λόγους οικονομίας του φόρουμ δεν αναφέρω.

 

Οικονομικά θα σου πω το εξής:

 

Πρόσφατα μια κυρία "ξερόλας" με μπρίζωνε λέγοντάς μου για ανεπάρκεια των μηχανικών και ότι είναι άχρηστοι από τούβλα και μετά, στο σπίτι στο Μενίδι που έχτιζε καθώς όλοι οι μάστοροι φίλοι και γνωστοί γνωστών και με συστάσεις. Έχτισε ένα διαμέρισμα 100,00μ2 με άδεια κομπλέ (περίεργο για Μενίδι).

Πάνω στην κουβέντα μου λέει:

 

4,5 € ο σοβατζής φίλος, με μηχανή .......

 

Καλή τιμή της λέω.......

 

Αλλά πολλά μέτρα, συνεχίζει αυτή.....

 

Δλδ πόσα πολλά ?

 

1800 Μ2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! για διαμέρισμα 100μ2 !!!

 

Εκεί άρχισα να γελάω και της κόπηκε η χαρά.....:lol::lol::lol:

 

Δεν πρόκειται να καταφέρεις ούτε καν εμπειροτέχνης να γίνεις σε 1 μήνα, ούτε καν για τη 1 εργασία που μπορεί να σ' αρέσει.

 

Θα το πληρώσεις παραπάνω από 7-8% μετά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.