VVT Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 27 , 2010 Τι προσπαθούν να μας επιβάλλουν πονηρά-πονηρά....δείτε το παρακάτω βίντεο ίσως σας ενδιαφέρει...άραγε ποιός θα είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ???????
parist43 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 φιλε το φαινομενο του Εθνικισμου δεν ειναι παρα μια παρενθεση στην ιστορια.Ολοι οι λαοι του κοσμου ειναι αδερφια μας.αρκετα με τις Εθνικιστικες υστεριες και τα φοβικά συνδρομα.βεβαια καθε λαος πρεπει να διατηρησει τα κεκτημενα του και τις ιδιαιτεροτητες.αλλο αυτο ομως και αλλο η ξενοφοβια.φυσικα και αυτα που μας εχουν διδαξει για τους Οθωμανους δεν ειναι η απολυτη αληθεια.το κρυφο σχολειο ειναι μια φαντασιοπληξια ,το ιδιο και το παιδομαζωμα.οι Οθωμανοι περιφρονουσαν τα γραμματα καθσον ηταν πολεμικος λαος και ουδεποτε εμποδισαν τους Χριστιανους να μαθαινουν. οσο για το παιδομαζωμα το να γινει κανεις Γενιτσαρος την εποχη της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ηταν απο τα καλυτερα πραγματα που ειχε να κανει. σιγουρος μισθος και εξουσια εσαεει σε μια εποχη που δεν ηταν καν εξασφαλισμενη η καθημερινη διατροφη.στην Λαικη παραδοση υπαρχει η αναφορα για την προσβαση στο "καζανι" και στην "κουταλα",και αυτη η παραδοση εχει τις ριζες της στο "καζανι" των Γενιτσαρων.και το ποσο μεγαλη σημασια ειχε ,αποδυκνυεται απο το γεγονος οτι οι Γενιτσαροι οταν στασιαζαν αναποδογυριζαν τα καζανια τους. Οταν δε πεθαινε καποιος Γενιτσαρος μερικες φορες δεν παρεδιδαν την καρτα συσιτιου του αλλα αυτη διαπραγματευοταν σαν μια καλη "μετοχη",στην μαυρη αγορα βεβαια. κατα τα αλλα η παγκοσμιοποιηση ειναι ηδη γεγονος.πας στο σουπερ μαρκετ και παιρνεις μηλα πχ Αργεντινης και τα δικα μας μενουν απουλητα.οι Επιχειρησεις παλι πανε στην Κινα και στηνουν εκει τις επιχειρησεις τους.Το κεφαλαιο θελει κερδη και γιαυτο το σκοπο ανακαλυψε την παγκοσμιοποιηση. και ολοι το αποδεχομαστε.που θα παει ομως?θα κυλησουν ομαλα τα πραγματα?ισως ναι ισως οχι.
CostasV Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Αν ζούσες την εποχή εκείνη, και είχες την δυνατότητα, θα ήθελες να ήσουν γενίτσαρος; Στην σημερινή εποχή, αν σου δωθεί η δυνατότητα, θα ήθελες να ήσουν το αντίστοιχο του γενίτσαρου; Δηλαδή ταγμένος στην υπηρεσία ενός έθνους που σε δυναστεύει; Π.χ. στην κατεχόμενη Κύπρο, να γίνεις δημόσιος υπάλληλος του ψευτο-Τουρκο-κυπριακού κράτους;
parist43 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 μεσο εβαζαν να γινουν γενιτσαροι.σαν τρελος θα ηθελα.σε μια εποχη που δεν ειχες να φας και ειχες τετοια εξουσια που σε ετρεμε και ο Σουλτανος ακομα.υπαρχει ενα βιβλιο "οι Γενιτσαροι" αν σε ενδιαφερει η ιστορια ριξε μια ματια. και στην σημερινη εποχη το αντιστοιχο ,που ειναι ο Στρατιωτικος,ε δεν ειναι ασχημα.μια χαρα μισθους εχουν. Δηλαδή ταγμένος στην υπηρεσία ενός έθνους που σε δυναστεύει;δεν ειναι ετσι.τοτε δεν υπηρχαν Εθνη.τα Εθνη δημιουργηθηκαν μετα τον 18αιωνα.και ειδικα στην Οθωμανικη Αυτοκρατορια δεν υπηρξε δυναστευσηΕθνων.υπηρχε μια ιδιομορφια.οι λεγομενοι "σκλαβοι" ειχαν στην ουσια σημαντικοτατα κυβερνητικα ποστα.πχ φαναρι,γενιτσαροι,παλατι του Σουλτανου. στην Κωνσταντινουπολη ανοιξε πρωτα το Ελληνικο τυπογραφειο και μετα 100 χρονια το Τουρκικο. Οι Γενιτσαροι ,που προερχοταν απο χριστιανικα πληθη,ηταν η αφροκρεμα της εξουσιας.αντιθετα τα προβατα προς σφαγη ,σε μια μαχη,ηταν οι λεγομενοι Βαζιβουζουκοι ,καθαρα τουρκικα πληθη.που τους εστελναν απλα για να σφαζουν οι αντιπαλοι,και οταν κουραζονταν απο το σφαξε σφαξε επελαυναν οι Γενιτσαροι.Και το παλατι ηταν στελεχωμενο απο "σκλαβους" Το χρημα επισης και το εμποριο ηταν συγκεντρωμενο στα χερια των Ελληνων. δεν υπηρχε λοιπον τετοιο θεμα,ενα Εθνος να δυναστευει τα αλλα,γιατι απλουστατα δεν υπηρχε ακομα η ενοια του Εθνους
CostasV Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Υπάρχει μία "μικρή" διαφορά ανάμεσα στον στρατιωτικό και στον γενίτσαρο. Είναι το αφεντικό που υπηρετούν. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αλλο Ελλάδα, άλλο Τουρκία. Ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό τουλάχιστον!
parist43 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αλλο Ελλάδα, άλλο Τουρκία. Ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό τουλάχιστον! οχι βεβαια.(δες και αυτα που συμπληρωσα στο προηγουμενο post) η αντιθεση Ελλαδα-Τουρκια υφισταται απο το 1800 εως σημερα ,και στο μελλον θα παψει καποια στιγμη να υφισταται (πχ Ενωμενη Ευρωπη στο μελλον με την Τουρκια μεσα) οσο σημερα σου φαινεται ισχυρη η αντιφαση Ελλαδα-Τουρκια και αδιανοητο και εξωφρενικο το Ελλαδα Τουρκια =ενα πραγμα ,το ιδιο εξωφρενικο ηταν στο Βυζαντιο πχ και πιο παληα να πης Ελληνας =Χριστιανος .ηταν το πιο εξωφρενικο πραγμα και καθολη την διαρκεια της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας δεν ακουστηκε η λεξη Ελληνας. το ξαναανακαλυψαν στο Μυστρα οταν επεσε η Κωνσταντινουπολη. Επισης οταν επελαυναν οι Τουρκοι πολοι χριστιανικοι πληθυσμοι τους υποδεχτηκαν σαν απελευθερωτες .(Μυτιληνη ,Χιος κλπ) αν ελεγες στα πρωτα χρονια του Βυζαντιου Ελληνοορθοδοξος Πολιτισμος ,απλα θα σου φορουσαν ζουρλομανδυα (η το αντιστοιχο του την εποχη εκεινη) ολα αυτα που σκεπτεσαι σημερα ειναι προιον αυτων που μας εμαθαν και τοσο στο παρελθον οσο και στο μελλον θα φαινονται απλα παραλογα
CostasV Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Εθνη δεν υπήρχαν με την σημερινή έννοια, ναι. Υπήρχαν όμως έννοιες, όπως γένος, φυλή, Ρωμιός, δυνάστης, και δυναστευόμενος. Σαφώς δεν ένιωθαν οι γενίτσαροι που προέρχονταν από ρωμέϊκες (αφού ο όρος Ελληνικές σωστά λές, δεν είναι ο πιο δόκιμος) ότι κάναν κάτι κακό απέναντι στους γονείς του και στην φυλή τους. Αλλά το ίδιο (περίπου) νιώθουν και όλοι οι προδότες του κόσμου. Κάποια στιγμή, όταν υπάρχει πόλεμος, θα πρέπει να πας με τον έναν ή τον άλλον. Και εάν νομίζεις ότι όλοι είναι ίδιοι, τότε και αυτή είναι μία επιλογή που έχει τις επιπτώσεις της. ολα αυτα που σκεπτεσαι σημερα ειναι προιον αυτων που μας εμαθαν και τοσο στο παρελθον οσο και στο μελλον θα φαινονται απλα παραλογα Ναι, το ξέρω αυτό. Προσπαθώ να έχω ανοιχτό μυαλό. Μόνο που προσπαθώ να μην είναι πολύ ανοιχτό, διότι μπορεί να πέσουν και μερικά σκουπίδια μέσα.
parist43 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 υπαρχουν πολλες αντιθεσεις,δεν ειναι μονο η Εθνικη αντιθεση.τι ειναι αραγε σκουπιδια?που φοβασαι μην πεσουν μεσα στο μυαλο σου?οτι ειναι ψεμα.αυτο ειναι σκουπιδι. και οτι προκαλει κακο.ολοι οι ανθρωποι ειμαστε αδερφια ,και η αντιθεση Σκοπιανος,Τουρκος ,Ελληνας ειναι σκουπιδι και μαλιστα βρωμικο.τους δε πολεμους δεν τους φτιαχνουν οι λαοι αλλα καποιοι πονηροι.Οι οποιοι πρεπει να πανε και αυτοι στα σκουπιδια.αυτοι ειναι οι προδοτες.του ανθρωπινου γενους.
CostasV Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Σαφώς και δεν είναι μόνο η εθνική αντίθεση. Και σαφώς ό,τι είναι ψέμα είναι σκουπίδι. Η αντίθεση Σκοπιανός, Έλληνας, Τούρκος δεν είναι ψέμα. Το ότι όλοι οι Έλληνες είναι καλοί, και όλοι οι άλλοι είναι οι κακοί, αυτό είναι ψέμα. Στα άλλα που λες (του πολέμους δεν τους φτιάχνουν οι λαοί, και ότι αυτοί που του φτιάχνουν φταίνε), ... σηκώνει πολύ συζήτηση. Είμαστε έξω από το θέμα που άνοιξε ο αγαπητός VVT, και πολύ απλώσαμε τον τραχανά. Ας το κλείσουμε εδώ.
parist43 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28 , 2010 δεν νομιζω οτι ειμαστε εκτος,αντιθετα πιστευω οτι ειμαστε ακριβως στην καρδια του θεματος.ο φιλος VVT ανοιξε ενα θεμα με τιτλο Παγκοσμοιοποιηση.Λοιπον η αντιδραση του ιδιου ,η δικη σου και η τοποθετηση η δικη μου ,προερχονται ακριβως απο το κατωθι γεγονος.μεχρι σημερα μας εκπαιδευαν στην Εθνικη εκπαιδευση,συμφωνα με τον διαχωρισμο των Εθνικων κρατων των τελευταιων αιωνων.απο τωρα και στο εξης αυτο αλλαζει,διοτι εχει επιλεγει αυτο ακριβως που θετει ο VVT.δηλαδη αρχιζουν να μας εκπεδευουν στην ιδεολογια της παγκοσμιοποιησης. ομως αυτη η νεα εκπαιδευση προκαλει τις αντιδρασεις γιατι οπως ειπαμε ειναι αντιθετη σε οσα μας εκπεδευαν μεχρι τωρα. το φαινομενο λοιπον αναμενεται να εχει μεγαλες προεκτασεις στο μελλον και οχι μονο στο ιδεολογικο τομεα ,αλλα και στον οικονομικο,στον οποιο κατα την ταπεινη μου αποψη αναμενοντε εντονες αντιδρασεις. να δουμε τι θα γινει οταν τα διεθνη προιοντα (αγροτικα,κινεζικα κλπ) θα κατακλυσουν και την Ελληνικη αγορα,πραγμα που αρχισε να συμβαινει ηδη ,αλλα αναμενεται να ενταθει. και στο μελλον θα επηρεασει και εμας σαν κλαδο.πχ οταν θα αρχισουν τα παιδια των μεταναστων να γινοντε δικηγοροι,μηχανικοι κλπ και να τους εχουμε ανταγωνιστες. ειναι λοιπον ενα πολυ ενδιαφερον θεμα και αυτα που λεμε ακριβως το φαινομενο της παγκοσμιοποιησης αφορουν,ειτε στον ιδεολογικο ειτε στον οικονομικο τομεα. ΥΓ μπορει αραγε να εχει πια καμια σημασια ο ορος "προδοσια" οταν το λιμανι το εχουν Κινεζοι ,και δεν αποκλειεται να μπουν και στην Εθνικη Τραπεζα? φοβαμαι οτι στο μελον που ερχεται τετοιοι οροι απλα θα ειναι γραφικοι
Recommended Posts