Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πάρη εγώ παρέθεσα τις απόψεις μου όπως έκανες κι εσύ και ο ΒΑΣ και άλλοι.

Δε δημιουργησα καμμιά αντιπαράθεση, αναφέρθηκα σε θέσεις.

Δεν απευθύνθηκα προσωπικά σε σένα παρόλο που εσύ στο #41 το έκανες και μάλιστα άκομψα.

Μη παίρνεις λοιπόν προσωπικά αυτά που γράφω.

 

Η κοινωνία έχει απορρίψει όχι άτομα αλλά θέσεις και απόψεις και όπως σωστά συμπλήρωσε ο agrafiot η ποσοστιαία αποδοχή τους είναι πολύ χαμηλή.

Που βλέπεις ότι η κοινωνία και ο περίγυρος σου σ'εχει απορρίψει, για απόψεις μιλάω όχι για πρόσωπα.

 

Για τα υπόλοιπα περί δημοσίου και ελ. επαγγελματιών τα θεωρώ άσχετα και εκτός θέματος, αλλά μια που το έθεσες να σου πω ότι εγώ είμαι στο άθλιο δημόσιο το οποίο όμως δεν έκανα εγώ άθλιο.

Επίσης είμαι περήφανος 1 που μπήκα σ'αυτό με την αξία μου και δε με έβαλε κανένα κόμμα και κανεις πολιτικός και 2 ότι κάνω τη δουλειά μου σωστά.

Επίσης να δηλώσω πως δε γεννηθηκα δημ. υπαλληλος έχω κάνει κι'άλλα πράγματα στη ζωή μου.

 

Τώρα για τα πουλάκια και τα ζωάκια, καταλαβαίνω ότι με μια ευρεία αντίληψη η κοινωνία ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή ζώων αλλά και φυτών (γιατί μη ξεχναμε πως και τα φυτά έχουν ψυχή:) ), αλλά στο θέμα παγκοσμιοποίηση τα θεωρώ άσχετα και νεοχίπικα.

 

Για την ουσία της αντιπαράθεσης των απόψεων μας με τις δικές σου και του ΒΑΣ έχω να προσθέσω πως συμφωνώ ότι πολλά είναι θέμα παιδείας και ότι με τους λαούς δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με την προυπόθεση ότι οι λαοί πρέπει να έχουν παρόμοιο επίπεδο παιδείας.

Γιατί αν ο λαός αυτός δεν έχει παρόμοιο επίπεδο παιδείας με το δικό μας, τότε ανέχεται το στρατιωτικό κατεστημένο, ανέχεται πολιτικούς χειρότερους από τους δικούς μας, ανατάσσεται με ύμνους εθνοστρατιωτικούς, κάνει πογκρόμ και γενοκτονίες.

Εμείς ρίξαμε και μια χούντα και έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις ακόμα και μέσω internet.

Για το λόγο αυτό σας συνιστώ να ρίξετε το βάρος των προσπαθειών σας στην παιδεία των γειτονικών μας λαών ώστε να μπορέσουμε να συμβιώσουμε χωρίς να κρυφοκοιτάζουν τι θα μας αρπάξουν. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό δε μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε.

Εξαλλου και οι αρχαίοι Έλληνες αναγνώριζαν ως ίσους όσους είχαν παιδεία, όλοι οι υπόλοιποι ήταν βάρβαροι.

Καταλαβαίνετε ότι αν ζούσαμε στην Κεντρική Ευρώπη όλα αυτά δε θα υπήρχαν, οι μειονότητες όπως και η πλειονότητα εκεί ευημερούν και δε θα χαροπαλεύουν.

 

Επίσης δε καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν ευθύνες οι Τούρκοι για το 22 και το 74, αν μπορείς με ιστορικά δεδομένα να μου το εξηγήσεις έχει καλώς. Δε θέλω να μου πείς για τις ευθύνες που είχαν οι Έλληνες, ειδικά το 74 αλλά γιατί δεν έχουν οι Τούρκοι.

Επίσης να μου πεις από που ξεκινάς να μετράς, ποιό είναι το μηδέν σου. Θα φταίνε οι Κύπριοι για το όχι στο 2ο σχέδιο Ανάν ή φταίνε οι Τούρκοι για την εισβολή;;

Γιατί σε λίγο μπορεί να βγάλουμε εγκληματία και τον Κολοκοτρώνη..

 

Σε τι θα κάνει η ιστορία και ποιές απόψεις θα δικαιώσει, ή αν η παγκοσμιοποίηση θα μας κάνει όλους ίδιους, δηλώνω πως δε με ενδιαφέρει καθόλου ποιές απόψεις θα δικαιώσει η ιστορία, δηλαδή το μέλλον. Οι απόψεις μου είναι προιόν της κρίσης μου όπως προκύπτει από τα σημερινά δεδομένα και όχι από υποθετικές μελλοντικές καταστάσεις.

 

Επί του θέματος τοποθετήθηκα και δε πρόκειται να επανέλθω, καθώς δε μου αρέσει η επανάληψη ούτε πιστεύω σε πρακτικές τύπου γκαίμπελς.

  • Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

oι Τουρκοι γιατί να εχουν ευθύνες για το 22?οταν εμεις δεν μας έφθανε η Ιωνία και θέλαμε και την Αγκυρα ,αυτοί φταινε?αυτοι βρηκαν την ευκαιρια και εκανα την δουλεια τους.

τι ιδιο και το 74.πάλι εμεις τους δωσαμε την ευκαιρία .ούτε παραγγελία να την είχαν.

Προσοχή δεν λεω ότι οι Τουρκοι είναι αγγελουδια.το αντιθετο.ο φανατισμος τους και ο εθνικισμός τους ειναι σε πολυ χειρότερο επιπεδο απο μερικών δικων μας.

αλλά ο δικός μας τροπος προσεγγισης είναι ο καλύτερος?

αν ηταν οι Ελβετοί πχ στην θεση μας μηπως θα τους προσεγγισαν μεπολύ διαφορετικό τρόπο?λεω ενα παραδειγμα.

Η προσωπικη μου αποψη ,ειδικα για την Τουρκία ειναι οτι ειναι τεραστιο λαθος να της αντιπαρατίθεσαι στο στρατιωτικο σκελος,ειδικα οταν οι Τουρκοι σαν λαος ηταν ανεκαθεν πολεμικος λαος και οταν δεν εχουν εσωτερικα προβλήματα ειναι αδύνατο να τους νικησουμε σε αυτο το τομεα.

Πιστευω λοιπον οτι θα ειμασταν πολαπλα κερδισμενοι αν τους αντιμετωπιζαμε διαφορετικα.

Βεβαια και για να ολοκληρωσω ,δεν ειμαι ο ειδικος επι του θεματος.

Αλλο ομως αυτό και αλλο να αναμασαμε τα ψεματα που μας εχουν διδαξει.

δηθεν κρυφο σχολειο,δηθεν οτι μας καταπιεζαν σαν Εθνος κλπ κλπ

καλο ειναι να ερευναμε την ιστορικη πραγματικοτητα οσο τουλαχιστον μπορουμε.

Δεν υπηρχαμε λοιπον σαν Εθνος ,για να μας καταπιεσουν.το δε Βυζαντιο ουδεποτε ηταν Ελληνικη Αυτοκρατορια.ηταν η Ανατολικη Ρωμαικη Αυτοκρατορια ,εξ ου και η λεξη ρωμιος.Η λεξη Ελληνας ηταν κατα καποιο τροπο υπο απαγορευση σε ολο το Βυζαντιο,για τον απλουστατο λογο οτι το Βυζαντιο ηταν ενα χριστιανικο "ταλιμπανισταν" της εποχης και η λεξη Ελληνας αντιπροσωπευε την κατεκεινους ειδολωλατρεια.

Στην συνεχεια το Βυζαντιο κατερευσε ,για τον λογο που καταρεουν ολες οι Αυτοκρατοριες.την διαφθορα της αρχουσας ταξης.

Οι τουρκοι δεν κατεβαλαβ και ιδιαιτερες προσπαθειες να καταλυσουν την Βυζαντινη Αυτοκρατορια,μια που σε αρκετες περιπτωσεις ,οι ντοπιοι τους υποδεχονταν σαν απελευθερωτες.και αυτο για να γλιτωσουν τα δεινα της Βυζαντινης η Ενετικης (πολλα νησια του Αιγαιου ηταν υπο Ενετικη και οχι Βυζαντινη κατοχη)κυριαρχιας.

δεν ηξεραν βεβαια τι τους περιμενε

(το ολο σκηνικο μοιαζει με την συγχρονη νεοελληνικη πραγματικοτητα κατα την οποια ο κοσμος για να γλυτωσει απο την μια εξουσια του ενος κοματος ψηφιζει το αλλο

αλλα μετα διαπιστωνει οτι επεσε στα χειροτερα)

κατα την διαρκεια της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ,η οποια αυτοονομαζοταν Αυτοκρατορια της Ειρηνης (γιατι καθε εξουσια δικαιολογει την βαρβαροτητα της δηθεν οτι το κανει για το καλο του κοσμου-βλεπε και τις εξολοθρευσεις ολοκληρων πληθυσμων

της νοτιου Αμερικης πχ απο το χριστιανικο κατεστημενο ,οπου τους εξολοθρευαν για την σωτηρια τους),κατα την διαρκεια λοιπον αυτης της Αυτοκρατοριας οι Οθωμανοι ανεπτυξαν εναν ιδιαζοντα τροπο διοιηκησης οπου οι λεγομενοι σκλαβοι κατειχαν σημαντικοτατες θεσεις (φαναρι,Γενιτσαροι κλπ )

ουδεποτε εκτιμησαν τα γραμματα ,(τα οποια βεβαια για να ακριβολογουμε ,απεκτησαν υψηλη θεση στην εκτίμηση του κοσμου τα τελευταια 50 μολις χρονια) και γιαυτο ουδεποτε και τα απαγορεψαν στους πληθυσμους ,οι οποιοι βεβαια μην νομιζεις οτι τρελαινονταν γιαυτα.

διοτι την Εποχη εκείνη η επιβιωση ηταν πολυ δυσκολη και δεν υπηρχε η πολυτελεια της μαθησης ,η οποια απολυτως τιποτα δεν προσεφερε στην επιβιωση.

Ο κοσμος δουλευε κυριολεκτικα απο τοτε που εβγαινε ο ηλιος μεχρι που εδυε.

ελαχιστα παιδια (ενα δυο?) το βραδυ πηγαιναν στον παπα του χωριου να μαθουν να ψελνουν και να διαβαζουν το ευαγγελιο.και πηγαιναν βραδυ γιατι απλουστατα δεν υπηρχε η πολυτελεια να πανε την ημερα (βοηθουσαν τους γονεις τους στις δουλειες)

οπως ανεφερα και αλλου στην Κωνσταντινουπολη το Τουρκικο τυπογραφειο εγινε 100 χρονια μετα.

Το ιδιο και στο νησι που ζω οι Τουρκοι εφτιαξαν Γυμνασιο πολυ αργοτερα απο τους Ελληνες,οι οποιοι παντα προηγουνταν σε αυτο τον τομεα.

το ιδιο και το εμποριο οι Οθωμανοι οχι μον το περιφρονουσαν αλλα το θεωρουσαν αμαρτια

και το αφησαν στους Ελληνες.

(γνωστος Ελληνας της περιοχης μου ειχε κανει τεραστια περιουσια στα τελευταια της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας αφενος σαν φοροεισπρακτορας του Οθωμανικου κρατους αφετερου σαν προμηθευτης του Οθωμανικου στρατου ,και επισης σαν εμποροεπιχειρηματιας.σε τετοιο βαθμο μαλιστα που υπηρξε ενας απο τους δανειστες του οταν τελευταια αυτο κινδυνευσε με χρεοκωπια)

Απο τον 18ο αιωνα και μετα ανακαλυφθηκαν τα Εθνη και τα Εθνικα Κρατη,τα οποια διαδεχτηκαν τις Αυτοκρατοριες.

μετα την ιδρυση του Νεοελληνικου κρατους την παληα αρχουσα ταξη διαδεχτηκε μια εξισου βαρβαρη ντοπια ταξη (και χειροτερη ισως)

η Γη ειχε περασει στα χερια ελαχιστων οικογενοιων,οι δε λοιποι νεοραγιαδες δουλευαν παλι απο το πρωι εως το βραδυ (ανατολη με δυση) και πληρωνοταν τις πεισοτερες φορες

σε ειδος και οχι σε χρημα (πεντε κιλα σιταρι-δυο κιλα λαδι κλπ κλπ) οι συνθηκες ηταν αθλιοτατες και το ζητουμενο η επιβιωση.για μορφωση παλι ουτε λογος.

(μπορεις να μαθεις ποσοι ηταν οι φοιτητες του ΕΜΠ τα πρωτα χρονια.-εχω στην κατοχη μου βιβλιο του 1870 που αφορα συμβουλες στο πως να ανατρεφοντε τα παιδια,το οποιο στην τελευταια σελιδα του αναγραφει και τους μελοντικους ιδιοκτητες του βιβλιο (3 ατομα απο καθε μεγαλουπολη)

η κατασταση αλλαξε σταδιακα και αυτο οχι χαριν καποιας θρησκειας η καποιας ιδεολογιας.

αλλαξε χαριν της Επιστημης.μια παρα πολυ σημαντικη ανακαλυψη (και παραγνωρισμενη τελειως) ηταν αυτη της ανακαλυψης των λιπασματων. τα οποια σε συνδυασμο με αλλες ανακαλυψεις (μηχανες αρδευσης-γεωργικες μηχανες κλπ κλπ ) καταφερε να αυξησει στο κατακορυφο την φυτικη και ζωικη παραγωγη και να καταπολεμηθει η πεινα.

Ετσι χαριν αυτων των ανακαλυψεων τα τελευταια 50 χρονια απελευθερωθηκε το ανθρωπινο δυναμικο απο την αγροτικη παραγωγη και κατευθυνθηκε στα γραμματα

(και αυτη ειναι η αιτια που σημερα εμεις φερουμε τον τιτλο του μηχανικου-αν δεν ειχαν γινει αυτα ακομα εργατες γης θα ειμασταν που θα δουλευαμε απο ανατολη εως δυση για ενα κοματι ψωμι)

Ο κοσμος λοιπον αλλαζει και ο ηλιος βγαινει για ολο και περισοτερους ανθρωπους(αλλα και ζωα -σημερα υπαρχουν φιλοζωικες εταιρειες που περιφεροντε και ταιζουν τα αδεσποτα-80 χρονια πριν εδω απλα μαζευαν τα αδεσποτα ,τα εβαζαν σε βαρκες και τα πηγαιναν μεσοπελαγα και τα εριχναν στη θαλασσα)

Και καθως λοιπον αλλαζεοι ο κοσμος οι Εθνικιστικες και μιλιταριστικες κορωνες οχι μονο δεν εχουν περαση αλλα ειναι και επικινδυνες-αντιθετα το συμφερον ολων των λαων ειναι η συναδελφωση και η συνεργασια)

κατα τα λοιπα δεν υπαρχει καμια απολυτως αντιπαραθεση προσωπικη,εισαι ενας εξαιρετικα συμπαθης συναδελφος και καθε προσφορα πραγματικης γνωσης ειναι δεκτη,καθον πιστευω μου ειναι οτι η ανθρωπινη διανοια ειναι περιορισμενη και μονο η συνθεση (και οχι η αντιπαραθεση) των αποψεων μπορει να φερει καποιο καλο αποτελεσμα.

(ΥΓ of topic μακαρι να μπορουσα να ειμαι νεοχιπις-θα ειχα περασει πολυ καλυτερα.στην πραγματικοτητα δυστυχως δεν ειμαι παρα ενας εργασιομανης)

Δημοσιεύτηκε

Πάρη, υπάρχει τεκμηρίωση για όλα αυτά που αναφέρεις;;

Εμπιστεύεσαι πολύ την προφορική παράδοση αλλά αμφιβάλλω αν υπάρχει τεκμηρίωση γι'αυτά.

Περιγράψεις όμως ένα λαό ο οποίος είναι αμόρφωτος και απολίτιστος, που άγεται και φέρεται και συμφωνώ μαζί σου.

 

Στο μόνο που διαφωνώ είναι σ'αυτό που λες για το στρατιωτικό σκέλος.

Μην έχεις καμιά αμφιβολία πως αν τους έπαιρνε θα μας είχαν ήδη επιτεθεί και δε χρειάζονται αιτία και αφορμή γι'αυτό.

Δε τους παίρνει κι'αυτό πρέπει να το διατηρήσουμε.

Δημοσιεύτηκε

για μερικά απο αυτα υπαρχει τεκμηριωση ,άλλα αναφεροντε σε βιβλια ιστορικά,άλλα

εξάγοντε απο την απλη λογική.

απλά ειναι αυτά στα οποια εχω καταληξει...σε καθε περίπτωση οτιδήποτε ειναι υπο συνεχη διερευνηση.

ο τουρκικος λαος ηταν πολεμικος νομαδικος λαος,τωρα οσον αφορα το αμορφωτος ισχυει,αλλα ισχυει και για μας οπως ανεφερα την εποχη εκεινη.

παντως εχει την φιλοσοφια του,την κουλτουρα του,την μουσικη του(η οποια βεβαια ειναι συνεχεια της βυζαντινης) και θα ειχε ενδιαφερον να τον μελετουσαμε.

μην τους υποτιμας πολυ ,γιατι μπορει και να βρεθεις (βρεθουμε) ωρισμενες φορες προ εκπληξεων.

παραδειγμα:περισυ εψαχνα για τρια ενδημικα φυτα της Λεσβου.

εβαλα λοιπον τις λατινικες τους ονομασιες στο ιντερνετ.

αποτελεσμα: για κανενα δεν υπηρχε ελληνικη αναφορα.

για το ενα υπηρχε αρκετη ξενη αναφορα

για το αλλο υπηρχε μια σλαυικη αναφορα και μια αγγλικη

για το τριτο υπηρχε μονο τουρκικη (και μαλιστα δυο απο δυο καθηγητες) πολυσελιδη αναλυτικωτατη αναφορα.

οι καιροι λοιπον αλλαζουν.οποτε ας προσαρμοζομαστε και εμεις.

και μην ξεχνας οτι η πλεον χειριστη τακτικη ειναι η υποτιμηση του αντιπαλου.

Δημοσιεύτηκε

Καλά για να λέμε την αλήθεια αν δεν είμασταν γείτονες τους ακόμα ποντίκια θα έτρωγαν. Ακούω κάποιους να μιλάνε πχ για Τούρκική κουζίνα και με πιάνουν τα γέλια.

Απλούστατα οτι έγινε και με τους Λατίνους έγινε και με τους Τούρκους. Αφομοίωσαν τον Ελληνικό πολιτισμό κάποιοι απο αυτούς εξαιρετικά και ανεβήκανε βαθμίδες. Η ιστορία εξάλλου επαναλαμβάνεται.

Δημοσιεύτηκε

Ε βεβαια ενα (υπερ)Εθνος υπαρχει ,που εδωσε τα φωτα του σε ολο τον κοσμο.

ολοι οι άλλοι ειναι βαρβαροι,τρωνε ποντίκια ,γενικα προέρχοντε απο ενα αλλο

(υπο)ανθρώπινο γονιδιο-ειδος.

το δικό μας σούπερ υπέργονιδιο ηταν μια ειδική παραγγελία στον μεγα Θεο(ποιον άραγε?τον Δία η αυτόν των Εβραίων?)

τωρα βεβαια ολλα αυτα τα Ελληνικά Φύλλα(σαρακατσανοι,βλαχοι,αρβανιτες,Μακεδονες κλπ ελληνικες δυναμεις) συνθετουν το ενα και μοναδικο υπεργενος ,που διδαξε στους απο δυσμας,βορα και ανατολας γειτονας πως να ζουν σαν ανθρωποι)

εμπρος για τον 21ο αιωνα ,να διαδωσουμε στους εναπομειναντες βαρβαρους πως να μην τρωνε ποντίκια.

Δημοσιεύτηκε

Να ντρέπεται κανείς για κάτι κακό το καταλαβαίνω, να ντρέπεται κανείς για κάτι καλό...?

Δημοσιεύτηκε

Ωραία άρθρα , με πάθος , μπράβο σε όλους .

 

Τώρα κάποιες επισημάνσεις :

 

Η Βυζαντινή αυτοκρατορία άρχισε να ελληνοποιείται μετά το 476 και την πτώση της Ρώμης στους Γότθους , οπότε περιορίστηκε στο ανατολικό τμήμα της παλαιάς Αυτοκρατορίας . Κατόπιν ορίστηκε σαν επίσημη γλώσσα η Ελληνική αντί γιά την Λατινική και έτσι ουσιαστικά η Αυτοκρατορία ήταν ενα πολυεθνικό κράτος με ελληνική γλώσσα και ορθόδοξη θρησκεία και εμείς που συνεχίζουμε να έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούμε νομικά να θεωρηθούμε κληρονόμοι του .

 

Ανάλογη ήτανε η Οθωμανική αυτοκρατορία , ένα πολυεθνικό κράτος που κατοικείτο από Μουσουλμάνους και Χριστιανούς , από Τούρκους , Ελληνες , Αραβες , Πέρσες , Κουρδους , Ασσύριους , Αιγύπτιους , Λίβυους και άλλες μικρότερες εθνότητες που επειδή δεν είχε διοικητική οργάνωση όταν μεγάλωσε μιά και ουσιαστικά ήταν στρατός νομαδικός , μετά την κατάκτηση της Κ/πολης διατήρησε το βυζαντινό διοικητικό σύστημα και την βυζαντινή γραφειοκρατεία .

 

Το εμπόριο προφανώς το κρατούσαν οι Ελληνες και οι Βενετσιάνοι , όχι γιατί οι Οθωμανοί δεν πίστευαν σε αυτό , άλλωστε τα μεγαλύτερα παζάρια στην Ασία είναι , αλλά γιατί χρειάζονταν ναυτιλία και εκεί οι Οθωμανοί ήταν δύσκολο να ασχοληθούν , μιά και ήταν ορεινοί .

 

Στο Βυζάντιο η σύνδεση της λέξης Ελληνας με την ειδωλολατρεία διατηρήθηκε μέχρι την εποχή του Μ. Θεοδοσίου ο οποίος κατέστρεψε κάθε μη χριστιανικό .

 

Κατά τα λοιπά και γιά την γενικότερη κοινωνική και οικονομική διάθρωση της εποχής ο Πάρης τα λέει μιά χαρά . Αλλωστε το 8ωρο είναι κατάκτηση μόλις 70 ετών στην Ελλάδα .

 

Στον φίλο Nomad , θέλω να του πω ότι η διαφορά παιδείας που θεωρεί ότι υπάρχει ανάμεσα στους Ελληνες και στους Τούρκους είναι αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει ανάμεσα μας των Ελλήνων .

Ισως λόγω της εργασίας του και του διδακτορικού του τίτλου , δεν θα έχει την δυνατότητα της επαφής με ανθρώπους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου , που έχουμε εμείς που ασχολούμαστε με την κατασκευή , αλλιώς θα άλλαζε απόψεις γιά πολλά πράγματα .

 

θα ήθελα να του πω επίσης , ότι εμείς δεν ρίξαμε καμμιά χούντα . Μόνη της έπεσε επειδή δεν μπορούσε να απορροφήσει το βάρος της προδοσίας , από τα ίδια τα χαμηλότερα στελέχη της .

Και πως να την ρίξουμε άλλωστε , αφού με το που κατέλαβε την εξουσία χάρισε τα χρέη στους αγρότες , έβαλε την ΜΟΜΑ να φτιάχνει δρόμους , έδωσε θαλασσοδάνεια σε "ημέτερους" να κάνουν ξενοδοχεία - εκτρώματα σε πολλές περιοχές γιά να αναπτυχθεί ο τουρισμός , έφερε το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο σε κάθε γωνιά της χώρας και έτσι ο "αντιστασιακός" - "δημοκράτης" ελληνάρας , αφού βολευόταν οικονομικά , δεν τον πείραζε που δεν ψήφιζε καθόλου . Μάλιστα έτρεχε και στις συγκεντρώσεις φωνάζοντας το σύνθημα "παπαδόπουλος-ελλάς" . Αλλωστε και πριν που είχε κόμματα και ψήφιζε , είχε φράγκα , ρεύμα , τηλέφωνο , τουρίστριες και δρόμους ?

 

Είδες λοιπόν ότι η επιβίωση είναι ισχυρότερη από την παιδεία και την κουλτούρα και σε εμάς τον "περιούσιο" λαό , οπότε μην μας φαίνεται περίεργο που το ίδιο συμβαίνει στους Τούρκους μέχρι σήμερα , συνέβη γιά 45 χρόνια σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και στο μεσοπόλεμο όλη η Ευρώπη ήταν κάτω από συγκαλυμμένα η όχι αυταρχικά καθεστώτα .

 

Επίσης να ρίξουμε μιά μετιά και δυτικότερα ?

Και εκεί το ίδιο συνέβαινε και συμβαίνει .

 

Αρα οι λαοί πρέπει πρώτα να χορτάσουν , γιά να αρχίσουν να σκέφτονται .

 

Αλλιώς κατεβαίνουν ένα επίπεδο και ελέγχονται από τα ένστικτα τους όπως οι φίλοι μας τα ζώα .

Δημοσιεύτηκε

Σωστες οι παρατηρήσεις του ΒΑS .

επειδη μαρεσει να βλεπω τα πραγματα χωρις παρωπιδες ,αλλά οπως ειναι στην πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα ,στην Ελληνικη Υπαιθρο ,μεσα σε 60 χρονια εχουμε περασει απο την Μυκηναικη Εποχη (κυριολεκτικα) στην υπερσυγχρονη σημερινη ζωη ,οπου ο κυρ Μητσος απο το μανδρι στελνει μηνυμα απο το κινητο για να ενημερωθει για το ΧΑΑ.

ας δουμε μερικα γεγονότα για να κατανοησουμε μερικα πράγματα,γιατι εχουμε συνηθισει τοσο πολυ με μερικες κατακτησεις που εχουμε ,που δεν μπορουμε να αντιληφθουμε τι γινοταν παληα και τι συνθηκες επικρατουσαν

λοιπον

1.δεκαετια 50-60 :η αρδευση στην Ελληνικη Υπαιθρο περναει απο τον χειρονακτικο η γαιδουροκινητο τροπο στον μηχανικο.Προς τα τελη αυτης της δεκαετιας οι Ελλληνες αγρότες ,με δανεια της ΑΤΕ (γιατι ουτε στο ονειρο τους δεν ειχαν τα λεφτα να την αγορασουν -σημερα βρισκεις σε αφθονια με 200 ευρω και την παιρνεις ετσι για πλακα να καθετε)εξοπλιζοντε με μηχανες αντλησης υδατος .η προοδος ειναι φανταστικη ,το ιδιο και η γεωργικη αποδοση.

Αποχετευση-Υδρευση-Ηλεκτρισμος .ναι εχει δικηο ο ΒΑS. στην αρχη της Επταετιας

η Ελληνικη Υπαιθρος κανει ακομα ενα βημα απο την τεχνολογια της Μυκηναικης Εποχη στο Σημερα.Ας δουμε μερικες εικονες για να φρεσκαρουμε την μνημη μας.

1.Ο κοσμος στα χωρια συγκεντρωνεται στην ουρα ,σε 5-10 σημεια ανα χωριο,να προμηθευτει απο τις δημοσιες κρηνες το νερο που χρειαζεται.Οχι για πολυ ,μια που γυρω στα τελη της δεκαετιας του 60,θα υπαρξει η πρωτοφανης προοδος να εχει καθε σπιτι το δικο του νερο(δικη του παροχη δηλαδη),μεσα στην δικη του αυλη.

2.Ηλεκτρικο.το ιδιο.απο τις λαμπες πετρελαιου τα Ελληνικα χωρια στη δεκαετια του 60 αποκτουν Ηλεκτρικο ρευμα.

επισης αποκτουν ραδιοφωνο και μια δεκαετια αργοτερα τηλεοραση.

3.Αποχετευση.

Δεδομενου οτι δικτυο αποχετευσης δεν υπαρχει ,στα Ελληνικα χωρια δεν υπαρχουν μεσα στα σπιτια WC -Λουτρα ,oπως τα ξερουμε σημερα.αλλα υπαρχει η γνωστη μυκηναικη τεχνολογια του λακκου ,σε αυτοσχεδιο κτισμα 2χ1,5 ,στο τερμα της αυλης.

Tα οποια ο ιδιοκτητης ειναι εκ των πραγματων υποχρεωμενος να αδειαζει οταν γεμιζουν ,

κουβαλωντας τα με το γαιδουρι εξω στα χωραφια (αυτοκίνητα?αν καμια φορα που περνουσε ενα αυτοκινητο εξω απο το χωριο ο κοσμος ετρχε να το δη)

Στην δεκαετια ομως του 60(τελη) και αυτη η παρωχημενη τεχνολογια αντικαθιστατε με

δικτυα αποχετευσης.

Τετοιες συνθηκες λοιπον επικρατουσαν 45 μολις χρονια πριν στα χωρια μας.

(επισης για οποιοδηποτε κτισμα η οικια απλα δεν απαιτουταν οικοδομικη αδεια στα χωρια-επι χουντας καθιερωθηκε ,στην αρχη βεβαια την οικοδομικη αδεια την εβγαζε η αστυνομια)

φανταστειτε λοιπον τι γεωργικη παραγωγη μπορουσε να υπαρξει χωρις μηχανες αλλα με χειρονακτικες η γαιδουροκινητες πρακτικες απο τα πηγαδια ,και μαλιστα χωρις λιπασματα

(αλλα με λιγη κατσικοκοπρια)

Και με παιδεια που δεν ηταν δωρεαν.Αν λοιπον ηταν ετσι ,φανταστειτε πως ηταν πιο πριν ,στην Οθωμανικη και Βυζαντινη Αυτοκρατορια (που για να μην ξεχνιομαστε οι πατατες και οι ντοματες(και οχι μονο) ηταν αγνωστο ειδος)

panos

Να ντρέπεται κανείς για κάτι κακό το καταλαβαίνω, να ντρέπεται κανείς για κάτι καλό...?
ειλικρινα δεν το κατανοησα τι θελεις να πης.ειπα εγω να ντρεπεται κανείς?η μηπως υπονοεις (δεν μπορω να το φανταστω ,αλλα τιποτα δεν αποκλειεται) οτι αφου ειμαστε υπερπροικισμενη φυλή γιατι να ντρεπόμαστε?
Δημοσιεύτηκε

Απλά βλέπω οτι δεν γνωρίζεις οτι όντως τα φώτα στη γη είχαμε τη τιμή να τα ανοίξουμε εμείς. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. όλα τα άλλα που λέμε είναι απλά αμπελοφιλοσοφίες. Αλλά έχουμε βγεί πραγματικά εκτός θέματος.

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.