Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοδιακόπτης για φώτα κήπου 48 VAC


tate

Recommended Posts

Σας χαιρετώ,

Μήπως έχει δεί/βρεί κανείς σας φωτοδιακόπτη για φώτα κήπου (να ανάβουν το βράδυ να σβήνουν το ξημέρωμα), αλλά για κύκλωμα 48Volt AC.

Έχω βρεί για 230VAC, 120VAC, 12VDC, 24VDC.....αλλά για αυτό που θέλω τίποτα....

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εναλλακτικά αυτού του διακόπτη θα μπορούσες ίσως να δοκιμάσεις τον χρονοδιακόπτη Palladin ο οποίος έχει ενσωματωμένο πρόγραμμα για τους μήνες του έτους με τις ώρες ανατολής και δύσης του ήλιου.

 

Ρίξε μια ματιά εδώ. Δεν τον ξέρουν πολλοί αλλά είναι αρκετά καλή λύση :

 

http://www.getel.gr/products_details.asp?products_id=333&company_id=5&cat_id=55&cat_parent=50

Link to comment
Share on other sites

Ή να βάλεις ρελέ ενδιάμεσα.

Το αισθητήριο ημέρας – νύχτας να οπλίζει ένα ρελέ στα 230 v και οι επαφές του ρελέ να κόβουν τα 48 v (ή το πρωτεύον ). ΄Έτσι δεν καταπονείται το αισθητήριο ενώ ταυτόχρονα οδηγείς όσα φωτιστικά θέλεις, με το αντίστοιχης ισχύος ρελέ ( ένα ή και περισσότερα ).

 

Υπάρχουν πολλές λύσεις ...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Τον "αστρονομικό διακόπτη" της Paladin τον είχα δεί και παλιά, αλλά ήταν πολύ ακριβός (γύρω στα 100 ευρώ, εάν η τιμή του είναι τώρα πολύ χαμηλότερη θα χαρώ ιδιαιτέρος).

Δέν πρόκειται για επαγγελματική δουλειά, αλλά για τον φωτισμό στον κήπο μου. Προς το παρόν έχω απλό χρονοδιακόπτη, αλλά πρέπει να τον προγραματίζω κάθε 15 μέρες.

Το κύκλωμα των 48 V έχει 20 χρόνια ζωής και τα καλώδια είναι περασμένα μέσα απο τσιμέντο, χώματα και αλλά. Ο Μ/Τ είναι μέσα στο σπίτι.

Θα μπορούσα βέβαια να τον παρακάμψω, αλλά είδη έχω πολλές λάμπες χαμηλής κατανάλωσης στα 48V, θα πρέπει να τις αλλάξω όλες.

Να τραβήξω μία γραμμή για να ελέγχω με φωτοδιακόπτη των 220V το υπόλοιπο κύκλωμα των 48V γίνεται, αλλά θέλει πολύ δουλειά με τρύπημα σε εξωτερικους τοίχους, κάτι που θέλω να αποφύγω.

Καταλαβαίνω ότι μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει αυτό που ζητάω...

Ίσως είναι ευκαιρία να φρεσκάρω τις γνώσεις μου περι ηλεκτρονικών και να φτιάξω έναν (παλιά υλικά όλο και θα υπάρχουν αποθηκευμένα)....

 

Ευχαριστώ ξανά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.