kostassss Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2010 Μπορεί κάποιος διπλ. μηχανικός δημόσιος υπάλληλος να βγάλει ΜΕΚ ??
parist43 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 και να μπαίνει επιβλέποντας στα εργα που παίρνει?εσύ τι λές?
KF Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Μπορεί κάποιος διπλ. μηχανικός δημόσιος υπάλληλος να βγάλει ΜΕΚ ?? Βεβαιως και μπορει .Μεχρι ΜΕΚ Γ.Χρησιμοποιει δε για πιστοποιηση εμπειριας υπηρεσιακες βεβαιωσεις για επιβλεψεις εργων(αν εχει εννοειται) .Προσοχη ομως δεν μπορει να γραφτει στο ΜΕΕΠ ουτε να δωσει το ΜΕΚ του σε εταιρεια αλλη και αρα δεν μπορει να συμμετεχει σε δημοπρασιες.Επισης Το ΜΕΚ που θα εχει ,μπορει (οταν φυγει απο την υπηρεσια σου με συνταξη ή αλλιως) να γραφτει και στο ΜΕΕΠ αλλα μετα απο 2 χρονια απο τοτε που θα φυγει.
KF Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 και να μπαίνει επιβλέποντας στα εργα που παίρνει?εσύ τι λές? Συναδελφε μην μπερδευεις το ΜΕΚ με το ΜΕΕΠ.Τα εργα τα παιρνουν οσοι εχουν ΜΕΕΠ και οχι μονο ΜΕΚ
gzigas Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Μπορεί να έχει μελετητικό πτυχίο. Αλλά για να πάρει κάμια μελέτη ή κάποια άδεια θα πρέπει να πάρει άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο κτλ. Για να καταλάβεις αν είχες βγάλει ΜΕΚ και διορίστηκες μετά το πτυχίο ισχύει κανονικά.
KF Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2010 Μπορεί να έχει μελετητικό πτυχίο. Αλλά για να πάρει κάμια μελέτη ή κάποια άδεια θα πρέπει να πάρει άδεια από το υπηρεσιακό συμβούλιο κτλ. Για να καταλάβεις αν είχες βγάλει ΜΕΚ και διορίστηκες μετά το πτυχίο ισχύει κανονικά. Συναδελφοι για να μην υπαρχουν μπερδεματα 1) Πτυχιο ΜΕΚ δικαιουσαι και ας εισαι υπαλληλος .Μπορεις δε να το παρεις οποτε θελεις (δηλαδη μπορεις να το παρεις ας εισαι διορισμενος οχι μονο απο πριν) Εγω ετσι το πηρα και εχω Γ ΜΕΚ 2) Οχι ΜΕΕΠ .Απαγορευεται.Επιτρεπεται 2 χρονια μετα την αποχωρηση σου απο το Δημοσιο 'η ΝΠΔΔ ή ευρυτερο Δημοσιο Τομεα 3) Δεν επιτρεπεται η εγγραφη στο μητρωο μελετητων και αρα οχι μελετητικο πτυχιο (παρα δυο χρονια κ.λ.π ως 2 ) Για ολα τα παραπανω βλεπε Αρθρο 107 Κωδικα Δημοσιων Εργων .Ρωτα και το ΥΠΕΧΩΔΕ στη Δ/νση Μητρωων
parist43 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2010 μελετητικο δεν μπορει αφου ο νομος λεει οτι αποκλειονται υπαλληλοι οποιασδηποτε μορφης (και σε εργοληπτη υπαλληλος να εισαι δεν μπορεις-κατεξαιρεση οι υπαλληλοι σε μελετητικα γραφεια νομιζω μπορουν αλλα να συμετεχουν στην εταιρεια που δουλευουν) για το ΜΕΚ κατι παραπανω θα ξερει ο KF
impalnto Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2020 Καλησπέρα! Ξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω... Μηχανικός στελεχώνει με το ΜΕΚ του εργοληπτική επιχείρηση με σύμβαση παροχής υπηρεσιών εκδίδοντας σχετικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ανά τακτά διαστήματα. Επιπλέον ο συγκεκριμένος μηχανικός δεν συμμετέχει στην σύνθεση της επιχείρησης (είτε είναι ΟΕ είτε ΑΕ κλπ) και δεν έχει δικό του ΜΕΕΠ. Υφίσταται κώλυμα για την απασχόληση του μηχανικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον δημόσιο τομέα?
georgegaleos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2020 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 3 , 2020 Για να στελεχώνεις με το ΜΕΚ σου εργοληπτική επιχείρηση, έχεις ήδη υπογράψει και έχει υποβληθεί για την έκδοση του ΜΕΕΠ της εργοληπτικής επιχείρησης, υπεύθυνη δήλωσή σου, όπου μεταξύ άλλων έχεις δηλώσει το παρακάτω: "... Δεν τελώ σε υπαλληλική σχέση οποιασδήποτε μορφής, ούτε είμαι πρόσωπο αμειβόμενο με οποιοδήποτε τρόπο από το Δημόσιο, όπως αυτό προσδιορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄), ανεξαρτήτως αν οι φορείς αυτοί εξαιρέθηκαν του πεδίου εφαρμογής της διάταξης αυτής, και στον οποίο περιλαμβάνονται και τα Ν.Π.Δ.Δ. και ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας όπως κοινωφελείς οργανισμοί, τράπεζες του Δημοσίου Τομέα και γενικά επιχειρήσεις, που ελέγχονται από το Δημόσιο. ..." Παρ.1 ΄Αρθρο 14 ΝΟΜΟΣ 2190_1994.pdf 1
kotonos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2023 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2023 Καλημέρα συνάδελφοι, θα ήθελα να με διαφωτίσετε σχετικά με το εξής θέμα: πρόσφατα προσλήφθηκα ως μηχανικός (μόνιμος υπάλληλος) στο δημόσιο τομέα (σε ΟΤΑ). Τοποθετήθηκα στην τεχνική υπηρεσία του δήμου και ως συνέπεια ήρθα σε επαφή με το πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, του νόμου 4412/2016, τα ΜΕΚ-ΜΕΕΠ, κλπ. Πριν δεν είχα ιδέα από αυτά, διότι απασχολούμουν αποκλειστικά στο βιομηχανικό τομέα για χρόνια και στη βιομηχανία σε απασχολούν τελείως διαφορετικά πράγματα. Από ό,τι έψαξα, ένας μηχανικός δημόσιος υπάλληλος μπορεί να εγγραφεί στο ΜΕΚ και να πάρει άδεια για την (μόνο) επίβλεψη έργων μέχρι κατηγορία Γ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: υπάρχει νόημα, όπου νόημα βλέπε οικονομικό όφελος, ένας μηχανικός που είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος και με την υπόθεση πως θα πάρει σύνταξη από το δημόσιο, να μπει στη διαδικασία να πληρώνει παράβολα για εγγραφή στο ΜΕΚ και κατά καιρούς να αναβαθμίζει την άδεια επιβλέποντος; Το ρωτάω αυτό, διότι (διορθώστε με σας παρακαλώ αν κάνω λάθος κάπου) προφανώς να δημιουργήσω εταιρεία και να μπει στο ΜΕΕΠ δεν παίζει, αφού είμαι ήδη δημόσιος υπάλληλος, επίσης να γίνω ελεγκτής μηχανικός ούτε αυτό πρακτικά παίζει διότι ούτε έργα στην περιοχή μου θα μπορώ να επιβλέψω λόγω σύγκρουσης συμφέροντος, ούτε να τρέχω σε άλλη περιοχή της περιφέρειας θα είναι ρεαλιστικό (τι θα πω στην υπηρεσία, δώστε μου άδεια για 1-2 μήνες να πάω να επιβλέψω έργα 100-150km μακριά;). Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα μπορώ να χρησιμοποιήσω την άδεια για την επίβλεψη έργου κάποιου ιδιώτη στην περιοχή μου και πόσο πιθανό είναι κάποιος ιδιώτης να προσλάβει ως επιβλέποντα μηχανικό κάποιον που κατά βάση θα πατάει στο εργοτάξιο απογεύματα ή σαββατοκύριακα, που τέλος πάντων κατά κανόνα δεν θα είναι διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο αν χρειαστεί (κρίνοντας πως πρωινές και μεσημεριανές ώρες τις καθημερινές είσαι στη δημόσια υπηρεσία). Όποια απάντηση για την επίλυση της απορίας μου είναι ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα