Ντούλιας Δημοσθένης Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 07:56 πμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 07:56 πμ Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. Έχω ένα σημαντικό πρόβλημα εδώ και καιρό και θα ήθελα τις γνώμες σας αν γνωρίζετε κάτι σχετικό. Εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία μου έχει νοικιάσει ένα οικόπεδο περίπου 400 τμ. όπου το χρησιμοποιεί σαν αποθήκη σίδηροσωλήνων.Μέσα στο οικόπεδο δεν υπάρχει κανένα ακίνητο πέραν ενός δωματίου 15τμ περίπου χτισμένο απο τσιμεντόλιθους απο τον προηγούμενο ένοικο το οποίο δεν έχει οικοδομική άδεια (αυθαίρετο).Όταν απευθήνθηκα στην ΔΕΗ μου απάντησαν οτι οικόπεδο χωρίς κτίριο μέσα δεν μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί για οποιαδήποτε χρήση και ότι πρέπει να τους προσκομίσω οικοδομική άδει η οποία δεν υπάρχει. Τι πρέπει να κάνω ?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΚΟΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 10:42 πμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 10:42 πμ Nα απευθυνθείς σε ένα πολιτικό μηχανικό να σε βοηθήσει -μια άδεια μικρής κλίμακας για το συγκεκριμένο δωμάτιο- και έτσι να πάρεις ρεύμα.
Sdimis Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 11:17 πμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 11:17 πμ Πάρε γεννήτρια, η μόνη άλλη εναλλακτική υπό προϋποθέσεις βέβαια είναι ηλεκτροδότηση για γεώτρηση. Στην ουσία όμως εσύ νοίκιασες αυθαίρετες κατασκευές, τις οποίες τώρα θέλεις να ηλεκτροδοτήσεις
xaxa Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 11:55 πμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 11:55 πμ Ακόμα και με την γεώτρηση μπαστούνια θα τα βρεις... Η μόνη λύση είναι να έχει μια "κάποια" οικοδομική άδεια η οποία θα έχει πάνω την σφραγίδα της προσωρινής σύνδεσης. Δυστυχώς ή και ευτυχώς την ΔΕΗ την νοιάζει μόνο αυτό! (να πετάξει το μπαλάκι αλλού!) Οπότε βουρ σε μηχανικό.
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 09:52 μμ Δημοσιεύτηκε February 1, 2010 at 09:52 μμ να μην το νοίκιαζες. Τώρα με "ίσιο" δρόμο δεν πάει.
kosmel Δημοσιεύτηκε March 23, 2010 at 08:20 πμ Δημοσιεύτηκε March 23, 2010 at 08:20 πμ Μια παρόμοια περίπτωση έχω κι εγώ. Πελάτης μου έχει ένα χωράφι που βάζει τα μηχανήματα του (μηχανήματα για χωματουργικές εργασίες). Θέλει τώρα να βάλει ρεύμα για να μπορέσει να βάλει συναγερμό. Ποιά είναι η διαδικασία? Δικαιολογητικά? Πήρα τηλ. στη ΔΕΗ και μου είπαν να πάρω έγκριση από την Πολεοδομία πρώτα.. Τι έγκριση? Δεν υπάρχει κτίσμα, μόνο περίφραξη.
xaxa Δημοσιεύτηκε March 23, 2010 at 10:49 πμ Δημοσιεύτηκε March 23, 2010 at 10:49 πμ Η ηλεκτροδότηση δεν αφορά την ΔΕΗ... μόνο. Πρέπει να απευθυνθείς στην αρμόδια πολεοδομία, και αυτή θα σου πει με ποιες προϋποθέσεις μπορείς να πάρεις την περιβόητη σφραγίδα για ηλεκτροδότηση. Η ΔΕΗ είναι μόνο το μέσον πίεσης για τα "αυθαίρετα".....αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να μην δίνει ρεύμα, είσαι δεν είσαι αυθαίρετος!
soundholics Δημοσιεύτηκε March 25, 2010 at 02:23 μμ Δημοσιεύτηκε March 25, 2010 at 02:23 μμ Nα απευθυνθείς σε ένα πολιτικό μηχανικό να σε βοηθήσει -μια άδεια μικρής κλίμακας για το συγκεκριμένο δωμάτιο- και έτσι να πάρεις ρεύμα. ακριβώς_ Βρες ένα μηχανικό να αιτηθεί μια Εγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας για πέτρινη αγροτική αποθήκη 15 τμ. Πρακτικά θα δείχνεις πως το κατασκευάζεις τώρα. Καλού κακού κάνε αναγγελία και στο ΙΚΑ με τον μηχανικό σου, και πλήρωσε τα ένσημα που θα βάλουν (θαναι πολύ λίγα) επίσης, αφορισμοί του στυλ να "μην το νοίκιαζες" δεν βοηθούν και πολύ. δεν μιλάμε πια και για την τρελλη αυθαιρεσία, έχουν δει και έχουν δει τα μάτια μας.
zena13 Δημοσιεύτηκε March 25, 2010 at 03:36 μμ Δημοσιεύτηκε March 25, 2010 at 03:36 μμ Θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις που πιθανόν να βοηθήσουν στα όσα αναγράφονται στο θέμα αυτό. 1. Για την έγκριση εργασιών μικρής κλιμακας ως προς την κατασκευή αποθήκης 15 τμ απαιτείται βεβαίωση της διεύθυνσης γεωργίας, πράγμα που δεν είναι και το πιο εύκολο. 2. Όταν κάποιος ενοικιάζει ή αγοράζει ένα οικόπεδο για να αποθηκεύσει σωλήνες, οικοδομικά υλικά, μηχανήματα κ.α. αυτή η δραστηριότητα είναι πιθανό να απαιτεί έγκριση περιβαλλοντικών όρων ή και απαλλαγή, τα οποία επίσης δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, ειδικότερα δε όταν δεν το επιτρέπει η προβλεπόμενη χρήση γης για την περιοχή. 3. Τέλος, για μια κατασκευή που έχει ήδη κατασκευαστεί δεν προβλέπεται νέα άδεια ή ακόμα και μικρής κλίμακας.
soundholics Δημοσιεύτηκε March 25, 2010 at 03:59 μμ Δημοσιεύτηκε March 25, 2010 at 03:59 μμ 3. Τέλος, για μια κατασκευή που έχει ήδη κατασκευαστεί δεν προβλέπεται νέα άδεια ή ακόμα και μικρής κλίμακας. από το να παραμένει μια κατασκευή αυθαίρετη, είναι προτιμότερο ακόμη και έτσι να αποκτά νομιμότητα και να αποδίδονται τα πρέποντα σε ΙΚΑ/μηχανικούς/ΔΕΗ κ.α.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα