Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προδιαγραφές βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας κρέατος με βάση το κοτόπουλο


jtsep

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Μήπως γνωρίζει κανείς τις προδιαγραφές βιομηχανικής μονάδας επεξεργασίας, παρασκευής κρέατος με βάση το κοτόπουλο?

Ψάχνω τις απαιτούμενες διαστάσεις των χώρων που θα πρέπει να έχει η μονάδα και αν επιτρέπεται η παρασκευή κιμά από κοτόπουλο στον ίδιο χώρο ή διαφορετικό μέσα στην μονάδα.

Link to comment
Share on other sites

ΠΔ 224/98

Προδιαγραφες βιομηχανικης μοναδας επεξεργασιας κρεατος με βαση το κοτοπουλο

 

&

 

Αποφ 125347/568/04 ΦΕΚ 142/β/29-1-04 για αποσταση απο οικολογικα ευαισθητες περιοχες

Link to comment
Share on other sites

Δες και την οδηγία 96/61/ΕΚ για τις ΒΔΤ στην βιομηχανία τροφίμων. Πρέπει να υπάρχει στα downloads αλλιώς στην ιστοδελίδα του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την βοήθεια αλλά και πάλι δεν μπορώ να βρω τις απαιτούμενες διαστάσεις των χώρων που θα πρέπει να έχει η μονάδα.

 

Ρώτησα στην διεύθυνση κτηνιατρικής στην περιοχή μου και η απάντηση από τους αρμόδιους ήταν ότι εφ΄ όσων είσαι μελετητής - κατασκευαστής αυτά θα πρέπει να τα γνωρίζεις και όχι εμείς. (απάντηση δηλ. πήγε 13:00 πρέπει να φύγω μην κρυώσει το φαγητό στο σπίτι).

Το ΠΔ 224/98 δεν το βρίσκω (βγάζει τη σελίδα αυτή που μιλάμε τώρα), όσο για τα υπόλοιπα αναφέρονται κυρίως για περιβαλλοντικές επιπτώσεις και μέτρα αυτών.

Μήπως μέσω πείρας κάνοντας σούμα των υγειονομικών διατάξεων γίνει κάτι?

Αλλά και πάλι δεν είναι αρμοδιότητα του υγειονομικού διότι και εκεί ρώτησα και με παράπεμψαν στην Διεύθ, Κτηνιατρικής.

(γύρω γύρω ο Μανόλης και στη μέση η κτηνιατρική)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε dgt. Λόγω γενικότερου ενδιαφέροντος το μετακίνησα στα Διάφορα.Κανόνες υγιεινής για τρόφιμα ζωικής προέλευσης ... ΠΔ 79/07 (2004/41/ΕΚ)

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ. Από ότι κατάλαβα διαβάζοντας το Π.Δ. 79/07 δεν πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα για την εσωτερική διάταξη των χώρων και διαστάσεις αυτών.

Κάνω ένα σχέδιο με τους χώρους εργασίας, ψυγεία, αποχωρητήρια, γραφεία και τις αντίστοιχες ΜΠΕ και από εκεί και πέρα καταθέτω τον φάκελο με τις τεχν. προδιαγραφές κ.α. στην Διευθ. Κτηνιατρικής και εφ΄ όσων τους καλύπτει προχωράει για άδεια ίδρυσης. (με απλά λόγια)

 

Η επιμονή μου στο συγκεκριμένο θέμα ίσως σας φανεί κουραστική, όμως επειδή υπάρχει βιασύνη για την κατασκευή του έργου η πίεση όπως καταλαβαίνεται είναι μεγάλη.

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις για διαστάσεις κλπ πάρε (ή δανείσου) το βιβλίο του NEUFERT - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ. Έχει τις διαστάσεις ακόμα και των κοτόπουλων!!

 

Από την άλλη, εν μέρει έχουν δίκιο οι υπευθυνοι της πολεοδομίας. Τον σχεδιασμό εσύ πρέπει να τον κάνεις. Βέβαια στο θέμα των προδιαγραφών και της νομοθεσίας, είναι υποχρεωμένοι να σε κατευθύνουν!

Link to comment
Share on other sites

ασχετο αλλα δεν μου καθετε και ωραίο ,ενα νταχαου για κοτοπουλα.

δεν λες στον πελατη σου να το γυρισει στα μανιταρια?πλευρωτους πχ που ειναι και νοστιμα και υγιεεινα?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.