Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία μηχανικών και οκτάωρο


Nostos

Recommended Posts

μάθετε να κοστολογείτε και να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ.

 

Κοστολογώ ανθρωποώρα και ζητάω.

 

Πχ τι να το κάνω αν λαμβάνεις 2.000 και δουλεύεις 12/24 - 6/7 - 12/12 με μπλοκάκι και 12 μισθούς και ανά πάσα στιγμή ....σε σούταραν ?

 

Κοστολογείστε με αρκετή παραμετροποίηση και μάθετε να διεκδικείτε.

 

Γι αυτό τελειώσατε πολυτεχνεία και ΤΕΙ .....για να αμοίβεστε περισσότερο από τον εργάτη και να λαμβάνετε τις ευθύνες του εργάτη.

 

τέλοc

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτήν την ατάκα "για εμάς είσαι στέλεχος και στα στελέχη δεν πληρώνουμε υπερωρίες" την άκουσα και εγώ, ενώ στους εργάτες και τεχνίτες τις πληρώνανε τις υπερωρίες.

 

Και όταν αργότερα τους είπα ότι "επιθυμώ να αποχωρήσω οικιοθελώς από την εταιρεία" -οικιοθελής αποχώρηση όχι παραίτηση, όπως λέμε, για την ακρίβεια όπως λένε "θα διακόψουμε τη συνεργασία" αντί να πουν "σε απολύουμε"- η ατάκα ήταν "εμείς επενδύσαμε σε εσένα"

 

Από τη μια ο κατασκευαστικός κλάδος περνάει κρίση, δεν υπάρχουν έργα αλλά από την άλλη τα 8+ ωράρια πάντα 8+. πως γίνεται αυτό; Δηλαδή όλοι οι μηχανικοί μέσα στα γραφεία ετοιμάζουν προσφορές / προμετρήσεις / κοστολογήσεις και τελικά δεν κλείνουν έργα;

Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε Nostos αν θελεις να ζησεις σαν ανθρωπος απλα αλάζεις ....... επάγγελμα.

αυτήν την ατάκα δε την καταλαβαίνω. και θα σου πω το γιατι. εσύ παράδειγμα που το γράφεις και μη το πάρεις προσωπικά, όλοι όσοι το πιστεύουν, γιατί δεν αλλάζουν επάγγελμα? και αν σονι και καλα θέλουν να δουλεύουν ως μηχανικοί, θα ανέχονται μόνιμα τέτοια συμπεριφορά απο εργοδότες (δηλαδή να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες και 12ωρα), να δουλευουν με το μπλοκακι με ότι συνεπάγεται αυτό, και να δέχονται τέτοιες ατάκες απο εργοδότες του στυλ εμείς επενδύσαμε σε σένα. τι επένδυσες ρε βλάκα, τα 800-1000 ευρω που μου δίνεις και δουλεύω σαν χαζός υπερωρίες για να τα κονομάς? εγω επένδυσα σε σένα και δε βλέπω καμια ανταμειβή.

Πρέπει να αλλάξουμε στάση, απέναντι στην εργοδοσία αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Επίσης τα αφεντικά-μηχανικοί και μη μηχανικοί που παρακολουθούν το φορουμ να κόψουν αυτές τις αιδίες γιατί πολλοί απο αυτούς κάπως έτσι ξεκίνησαν. Η είχαν φράγκα απο τον μπαμπά τους ή μηχανικό μπαμπά και θείο οι μπέμπηδες και το παίζουν αφεντικά τώρα.

Το αν δεν αντέχεις άλλαξε δουλειά, δεν είναι η λύση. Η λύση είναι να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή εμείς.

Link to comment
Share on other sites

Νόμος προσφοράς και ζήτησης και τα πράγματα θα χειροτερεψουν. Οπότε αν δεν θες εσύ να μείνεις στη δουλειά υπερωρία θα έρθει κάποιος άλλος, απο αύριο κι΄όλας. Πλέον οι μάστορες είναι πιο μόνιμοι από μηχανικούς σε δουλειές. Όχι ότι μου αρέσει απλα περιγράφω τη κατάσταση. Το ίδιο δεν ισχύει για τις άδειες; Εγώ δε κάνω έκπτωση και θέλω την ελάχιστη αμοιβή του κράτους, όμως θα χάσω τη δουλειά από συνάδελφο που θα κάνει 15% έκπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Το αν δεν αντέχεις άλλαξε δουλειά, δεν είναι η λύση. Η λύση είναι να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή εμείς.

δυστυχώς το βλέπω πολύ χλωμό.για να είμαστε ρεαλιστές.εννοω να εχει καποιος κανονικό ωραριο.το να πληρώνεται οσο δουλευει,ναί αυτό ειναι εφικτό.

Link to comment
Share on other sites

Πχ τι να το κάνω αν λαμβάνεις 2.000 και δουλεύεις 12/24 - 6/7 - 12/12 με μπλοκάκι και 12 μισθούς και ανά πάσα στιγμή ....σε σούταραν ?

 

Κοστολογείστε με αρκετή παραμετροποίηση και μάθετε να διεκδικείτε.

 

Άστο δε γίνεται τίποτα... Όταν κάποτε προσπάθησα να κάνω ανάλυση στο συγεκριμένο θέμα, με νούμερα και στοιχεία σε δικηγόρο (ελ. επαγγελματία επίσης) συνεργάτη στην εταιρεία που δούλευα, η αφοπλιστική ατάκα ήταν: "θα έπρεπε να γίνεις λογιστής εσύ!". Αφού λοιπόν εγώ "θα έπρεπε να γίνω λογιστής", ας κάτσει το θύμα να δουλεύει για να πληρώνει ίσα-ίσα τις ασφαλιστικές της εισφορές, τους καφέδες που πίνει και τα εισητήρια της συγκοινωνίας για να πηγαίνει στο γραφείο... Έχω πειστεί πλέον, ότι είναι ελάχιστοι οι ελ. επαγγελματίες (μηχανικοί ή και άλλοι) που συνειδητοποιούν τις "παγίδες" που κρύβει το να πορεύεσαι σαν ελ. επαγγελματίας και διεκδικούν τουλάχιστον τα αυτονόητα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

"ο καθενας παιρνει οτι του αξιζει"

 

ο ελληνικος λαος ειναι σοφος..ολα τα ρητα του ειναι ρεαλιστικα.

 

ο καθενας που πιστευει στον εαυτο του και στις ικανοτητες του ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι καταφερνει και κερδιζει χρηματα αναλογα της προσφορας του και των ικανοτητων του.

 

στην αρχη επισης ειναι βεβαιο οτι ΟΛΟΙ υποαμοιβομαστε κι αυτο γινεται διοτι κανενα αφεντικο η εργοδοτης δεν μπορει να μαντεψει τις γνωσεις τις ικανοτητες και την εργατικοτητα του μηχανικου.

 

οποιος στη συνεχεια μετα τπο 3-4-5 χρονια δουλειας δεν μπορει να εξασφαλισει χρηματα αναλογα των σπουδων-ικανοτητων-εργασιας του τοτε 1 μονο συμβαινει

-απλα δεν αξιζεις.

 

Οσο αιχμηρο και να ακουγεται αυτο ειναι η πραγματικοτητα.

 

-αν δεν εχεις καταφερει να πεισεις τον εργοδοτη σου οτι τα λεφτα που ζητας ειναι ισαξια των ικανοτητων του και οτι τα χρηματα αυτα θα του τα ανταποδωσεις με την εργασια σου τοτε ειναι δικο σου σφαλμα...

 

-αν δεν απαιτησες τα χρηματα αυτα ενω ησουν σιγουρος οτι τα αξιζες ειναι και παλι δικο σου σφαλμα...

 

-αν τα απαιτησες και ο εργοδοτης σου δεν τα εδωσε αλλα εσυ παρεμεινες στην εργασια αυτη τοτε και παλι ειναι δικο σου σφαλμα..

 

αλιμονο σε οποιον πηγε να βγαλει το πολυτεχνειο για να ..βολευτει με 800 ευρω και 12 ωρες εργασια τη μερα για 6 μερες τη βδομαδα.

 

θα συμφωνησω απολυτα και με ενα προλαλλησαντα που ανεφερε οτι στις πρωτες σου δουλειες δεν εχουν τοσο σημασια το ποσο των χρηματων που παιρνεις οσο η προοπτικη που σου αφηνει η εργασια και η εμπειρα που αποκομιζεις

 

παροτι ειμαι σχετικα πολυ νεος στο χωρο (μολις 1.5 χρονο εργασιας) ξεκαθαρισα συντομα κατι πολυ σημαντικο στο χωρο...

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ...μονο οι μετριοι μενουν στασιμοι

 

δεν υπαρχει καμια "τυχη" συγκυρια , "αδικη κοινωνια" και "κακο συστημα"...

αυτα παιζουν μολις το 5% στην πορεια σου...το αλλο 95% οφειλεται καθαρα στις δυνατοτητες σου και στην πιστη σου στον ευατο σου.

Link to comment
Share on other sites

Armin συμφωνώ μ' αυτά που έγραψες αλλά σε συνδυασμό με αυτό που είχε γράψει πριν λίγο καιρό ο frightnight: "Εργασιακή εμπειρια αποκτας απο τη στιγμη που αρχιζεις να παιρνεις αποφασεις μονος σου πανω στη δουλεια και να δινεις λυσεις στα τεχνικα προβληματα.

Δεν αποκτας εμπειρια με το να μαθαινεις να εκτελεις διαταγες καθε φορα και καλυτερα!"

 

Κατά τη γνώμη μου αρχίζεις να αμείβεσαι καλύτερα -όπως το περιγράφεις σχετικά με το ποιοι ξεχωρίζουν- από τη στιγμή που αποκτάς εργασιακή εμπειρία και για να αρχίζεις να αποκτάς εργασιακή εμπειρία στο επάγγελμα όταν είσαι νέος καθοριστικό ρόλο παίζουν και τα ερεθίσματα που λαμβάνεις από το εργασιακό περιβάλλον που βρίσκεσαι.

Link to comment
Share on other sites

αυτονοητο ειναι αυτο που λες φιλε μου

 

εξαλλου ποτε δεν προκειται να εισαι χρησιμος και αναντικαταστατος σε καποιον εργοδοτη αν απλα εκτελεις εντολες

μπορει πολυ ευκολα να βρει αλλον "εντολοεκτελεστη"

 

το παν ειναι να αποδειξεις στον εργοδοτη σου οτι εισαι εις περας να δωσεις λυσεις ΕΣΥ σε προβληματα του εργου και φυσικα να το φερεις εις περας

 

πες μου μετα εναν εργοδοτη που θα αρνηθει να σου δωσει και 2500 και 3000 χιλιαρικα το μηνα οταν ξερει οτι μπορει να σε εμπιστευτει και μπορει να κερδισει πολλαπλασια απο σενα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.