Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Αποτύπωσα οικόπεδο περίπου 400 τ.μ. στην Ανθούσα που δημιουργήθηκε το 81 από κατάτμηση (το θέλουν για μεταβίβαση)

Στην Πολεοδομία, ο υπάλληλος μου είπε ότι είναι εκτός σχεδίου και εντός ΓΠΣ και μου είπε να δω και το ΦΕΚ 199/2003. Το ΦΕΚ όμως μιλάει για

"την εκτός σχεδίου....Ανθούσας...περιοχή, η οποία εμπίπτει εντός ΖΟΕ Αττικής...".

 

1. Μπορεί να είναι και εντός ΖΟΕ και εντός ΓΠΣ? (δεν έχω ξανασχοληθεί με τέτοια)

 

2. Ξέρει κανείς που θα βρω την πινακίδα 6446.9 (κλ. 1:10.000) για να δω ακριβώς τί χρήση γης έχω (η σμικρυνση στο ΦΕΚ δε με βοηθάει να ξεχωρίσω και δε ξέρω αν επιτρέπεται να ζητήσω στο forum αν την έχει κάποιος συνάδελφος)

 

3. Αν είναι και εντός ΓΠΣ, διαφοροποιεί κάτι? (Διάβασα τα σχετικά στα βιβλία του Ρωμαλιάδη, αλλά πελάγωσα στα διατάγματα και στις εγκυκλίους).

 

Φαντάζομαι, σε κάθε περίπτωση είναι μη άρτιο-μη οικοδομήσιμο, αλλά με τη ευκαιρία είπα να ξεμπλέξω και 2-3 έννοιες που δεν πολυκατέχω..

 

Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσιεύτηκε

Στην περιοχή μου (Κοζάνη) έχουμε περιοχές που είναι ταυτόχρονα εντός ορίων οικισμών και εντός ΖΟΕ, μυστήρια πράγματα θα μου πεις, κι όμως...

 

Από ΓΠΣ δεν έχω ιδέα, μάλλον δεν έχει εγκριθεί για εδώ γύρω και δεν το έχω συνατήσει ποτέ.

Δημοσιεύτηκε

Τα ΦΕΚ των ΖΟΕ αναφερουν ορους αν υπαρχουν οικισμοι και συνηθως, τουλαχιστον σε οτι εχω δει εγω, οταν υπαρχει οικισμος και ΖΟΕ τοτε πας με τις ρυθμισεις του οικισμου.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα συνάδελφε. Το διάγραμμα αυτό διατίθενται στην πολεοδομία στην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής (επί της Μαραθώνος, ή στο φωτοτυπικό που βρίσκεται πλησίον). Μπορεί ένα αγροτεμάχιο να είναι εντός ΖΟΕ εντός ΓΠΣ όπως και εντός ΖΟΕ εκτός ΓΠΣ.Οι ζώνες οικιστικού ελέγχου μπορεί να είναι π.χ. ζώνη Ε (περιοχές εντός ορίων ΓΠΣ) ή ζώνη Γ2(γεωργική γη) ή ζώνη Α(πρασίνου) και άλλες ζώνες. Από ότι βλέπω στο διάγραμμα η Ανθούσα ανήκει στη ζώνη Ε αλλά τσέκαρε κι εσύ τη θέση.Απλά στη δήλωσή σου αναφέρεις το αγροτεμάχιο..εκτός σχεδίου,εντός/εκτός ΖΟΕ(ζώνη τάδε,ΦΕΚ τάδε), εντός/εκτός ΓΠΣ(ΦΕΚ τάδε) και είναι μη άρτιο μη οικοδομήσιμο κτλ.

Δημοσιεύτηκε

1.Ναι.Όλη η Αττική εκτός σχεδίου είναι ΖΟΕ.Αν σου είπε ο υπάλληλος ότι δεν είναι,ξανατσέκαρέ το.

 

2.Θα τη βρεις στη ΓΥΣ,στην οδό Ευελπίδων, 200 μέτρα πιό κάτω από τα Δικαστήρια.Ο χάρτης δεν θα σου λέει χρήσεις γης όμως.Χρήσεις γης θα τις βρεις στον χάρτη του Γ.Π.Σ.

 

3.Διαφοροποιείται η αντικειμενική αξία.Επίσης,σε περίπτωση που ήταν οικοδομήσιμο,το Γ.Π.Σ. δίνει μέγιστο Σ.Δ. που κατισχύει του ΦΕΚ 270 Δ/85.

 

Αυτά

Δημοσιεύτηκε

Πολύ σωστός ο Kristiano, μου άρεσε η λεπτομέρεια για το φωτοτυπάδικο.. :)

Την πινακιδα 6446.9 1:10000 την έχω, αν θες Thano83 στειλε μου το mail σου να στην στείλω.

  • 2 years later...
Δημοσιεύτηκε

Οικόπεδο εκτός σχεδίου το οποίο ανήκει στη ζώνη Α Αττικής σύμφωνα με το ΦΕΚ707Δ/1979 πριν τον καθορισμό των ΖΟΕ(Νέα Συκάμινος στον Ωρωπό). Πως μπορώ να βρω αν ανήκει κ σε ποια ΖΟΕ η αν είναι εντός η εκτός ΓΠΣ? Στους όρους δόμησης δεν αναφέρεται κάποιο ΦΕΚ για το ΓΠΣ. Έπρεπε να ζητήσω συγκεκριμένα το ΓΠΣ του Ωρωπού? (Ζητώ συγνώμη για τις απορίες, αλλά είμαι στην αρχή και ψάχνομαι....)

  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Στην Πολεοδομία, ο υπάλληλος μου είπε ότι είναι εκτός σχεδίου και εντός ΓΠΣ και μου είπε να δω και το ΦΕΚ 199/2003.

 

Διευκρίνιση για να μην το ψάχνει ο επόμενος: ΦΕΚ199 τεύχος Δ' του 2003

  • Upvote 2
  • 10 years later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα

Εξετάζοντας ένα ακίνητο προέκυψε το εξής ενδιαφέρον στοιχείο.

Στην ευρύτερη περιοχή του ακινήτου έχει θεσμοθετηθεί ΖΟΕ το 1985 σύμφωνα με την οποία το ακίνητο εντάσσεται σε ζώνη απαγόρευσης δόμησης.

Το 2013 θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στο Δήμο ΓΠΣ, με δεσμευτικές σύμφωνα με το Νόμο 2508/1997 χρήσεις γης, οι οποίες δίνουν δικαίωμα δόμησης σύμφωνα με τις διατάξεις της εκτός σχεδίου δόμησης για συγκεκριμένη χρήση (Χονδρεμπόριο) στο ακίνητο. Στις μεταβατικές διατάξεις του ΓΠΣ δεν υπάρχει ρητή αναφορά σε κατάργηση άλλων διατάξεων, ενώ υπάρχει και το θεσμικό παράδοξο ότι η ΖΟΕ είναι Προεδρικό Διάταγμα ενώ το ΓΠΣ Υπουργική Απόφαση.

Υποθέτω ότι ο Νόμος 2508 δίνει το πλαίσιο της δεσμευτικότητας των χρήσεων γης της νεότερης μελέτης (ΓΠΣ) σε σχέση με την παλαιότερη (ΖΟΕ), αλλά δεν παύει να υφίσταται ένα παράδοξο. 

Απόψεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.