RAHOUTIS AP. Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Καλησπέρα συνάδελφοι. Το ερώτημά μου μπορεί να φαντάζει ¨χαζό¨, αλλά θέλω την βοήθειά σας. Θέλω να στηρίξω χαλύβδινες σωλήνες κατά μήκος της πρόσοψης κτιρίου. Η πρόσοψη είναι από μπετό και η στήριξη θα γίνει με χαλύβδινα στηρίγματα (L) τα οποία θα πακτωθούν στο μπετό με μεταλλικά updat. Ο αριθμός των σωλήνων είναι δύο, Φ127 και το συνολικό βάρος με το νερό είναι 80Kg/m. ¨Εμπειρικά¨ θα μπορούσα να εξασφαλίσω την ασφαλή στήριξη, επειδή όμως το μήκος είναι αρκετά μεγάλο και μετράει το κόστος θα ήθελα να μου πει κάποιος για τον ιδανικό τρόπο (απόσταση μεταξύ στηριγμάτων, αριθμό πακτώσεων /στήριγμα).
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Σωλήνας που έχει εξωτερική διάμετρο Φ127, θα πρέπει να έχει πάχος τοιχώματος πάνω από 25 mm, ώστε να έχει βάρος (σωλήνας και νερό) περίπου 80 kg/m. Μπορείς να το ελέγξεις; Εκτός και αν εννοείς οι δύο μαζί ανά μέτρο θα ζυγίζουν 80 kg. Οπότε, τότε το πάχος προκύπτει 11 mm , που πάλι είναι μεγαλούτσικο. Επιβεβαίωσε, αν θέλεις.
RAHOUTIS AP. Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Συνάδελφε, για το βάρος και των δύο σωλήνων αναφέρομε, μαζί στο ίδιο στήριγμα θα αναρτηθούν. Η ωφέλιμη διάμετρος του κάθε σωλήνα είναι Φ127 και το πάχος τοιχώματος είναι 5mm, το απόβαρο του κάθε σωλήνα είναι 15kg/m, από πίνακες του Χρυσαφίδη. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Η ΤΟΤΕΕ Δίκτυα διανομής ζεστού νερού για θέρμανση κτηριακών χώρων - 2421/86-μέρος1 στην παράγραφο 2.5 Στήριξη σωλήνων, ίσως σου φανεί χρήσιμη. Για Φ125 (στον πιν. 2-44) δίνει απόσταση 5 m. Την ονομάζει ελάχιστη, αλλά μάλλον θα εννοεί μέγιστη. ΥΓ. Τα 15 kg/m για τον σωλήνα είναι σωστά. Το περιεχόμενο νερό είναι περίπου 11 kg/m. Aρα οι δύο σωλήνες πρέπει να ζυγιζουν μαζί, γύρω στα 52 kg/m
RAHOUTIS AP. Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 6 , 2010 Ευχαριστώ πολύ για τα στοιχειά. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η αντοχή των πακτώσεων στο μπετό. Υ.Γ. σωστή η παρατήρησή σου για το βάρος του νερού. Εγώ μπέρδεψα το r, d! Η ώρα βλέπεις…… αντί να κάνω clubbing, υπολογίζω σωλήνες!
ariss Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2010 Πίνακες με στοιχεία για την αντοχή στηριγμάτων μπορείς να βρείς στο site της fischer fixing systems.
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2010 Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η αντοχή των πακτώσεων στο μπετό. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι όλο το βάρος των 52 kg/m το παραλαμβάνει το κάθε στήριγμα, και ότι τα στηρίγματα μπαίνουν ανά 5 μέτρα, τότε έχεις περίπου 250-300 kg ανά στήριγμα. Δεν είναι και τίποτα τρομερό. Αλλά το θέμα είναι ότι κάποιο μέρος του συνολικού βάρους, θα το παραλαμβάνουν οι ίδιοι οι σωλήνες στο σημείο αρχής και στο σημείο τέλους. Η σωλήνα Φ127 είναι αρκετά άκαμπτη ώστε να μπορεί να στηριχτεί μόνη της, ακόμη και σε μεγάλα μήκη. Οπότε θα ήταν καλό, η στήριξη με τα L, να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να ρυθμιστεί η δύναμη με την οποία η σωλήνα "πατάει" πάνω στο L.
ariss Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2010 Αλλά το θέμα είναι ότι κάποιο μέρος του συνολικού βάρους, θα το παραλαμβάνουν οι ίδιοι οι σωλήνες στο σημείο αρχής και στο σημείο τέλους. Η σωλήνα Φ127 είναι αρκετά άκαμπτη ώστε να μπορεί να στηριχτεί μόνη της, ακόμη και σε μεγάλα μήκη. Οπότε θα ήταν καλό, η στήριξη με τα L, να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να ρυθμιστεί η δύναμη με την οποία η σωλήνα "πατάει" πάνω στο L. Kώστα ενοείς οτι σε κάποιες στηρίξεις ο σωλήνας δε θα πατάει στη στήριξη λόγω της μη απόλυτης ευθηγράμισής του? Και έτσι δεν θα έχουμε ομοιόμορφη φόρτισή? Αν όχι τι ακριβώς ενοείς? Και με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει η στήριξη ώστε να ρυθμίζεται η δύναμη?
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 7 , 2010 Ναι, αυτό εννοώ. Οσο ευθυγραμισμένα και να είναι τα στηρίγματα, αποκλείεται να ισοκατανέμεται το βάρος του σωλήνα. Εάν γίνει μία ιδιοκατασκευή στο κάτω-οριζόντιο σκέλος του L, είναι δυνατόν με την χρήση δύο-τριών κοχλιών να αυξομειώνεται το ύψος ενός στοιχείου (που από την πάνω πλευρά του θα εφάπτεται με την κάτω πλευρά του σωλήνα). Ανάλογα με την ροπή που θα βάζεις στον κοχλία, θα αισθάνεσαι πότε θα βρίσκεσαι σε ισορροπία με την διπλανές στηρίξεις.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα