Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση σε κοινή χρήση και πράξη αναλογισμού


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Σύντομο ιστορικό :

 

Ανέλαβα στην επαρχία μια εξαίρεση από κατεδάφιση και νομιμοποίηση αυθαιρέτου εντός σχεδίου,σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο

 

Το οικόπεδο με κτίριο του 1962 εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο έχει πρόσωπο σε οδό η οποία εν μέρει είναι διανηγμένη.

 

Μου ζητήσανε στην αρχή να κάνω παραχώρηση - δήλωση σε κοινή χρήση σε συμβολαιογράφο για το ρυμοτομούμενο κομμάτι της ιδιοκτησίας. Το έπραξα και σήμερα που πήγε συνάδελφος που μου διεκπεραιώνει την υπόθεση να το προχωρήσει του είπαν οι τοπογράφοι ότι πρέπει :

 

Στο υπάρχον να κλείσω τις απέναντι ιδιοκτησίες, δλδ στο απέναντι τετράγωνο. Να αναγράψω ιδιοκτήτες και να κάνω αίτηση για πράξη αναλογισμού για την εν λόγω οδό βάζοντας τον ιδιοκτήτη να υπογράψει Υ/Δ ότι είναι ο επισπεύδων με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Πρέπει να τα κάνω όλα αυτά ?

 

Εγώ το παραχώρησα σε κοινή χρήση γιατί να γίνω ο επισπεύδων ?

 

Δεν με ενδιαφέρει αν θα διανοίξουν την οδό.

 

Εγώ συμβολαιογραφικά είμαι εντάξει όσον αφορά το οικόπεδο που εξετάζω. Γιατί να κάνω πράξη αναλογισμού και να συμπεριλάβω και τις κακείθεν ιδιοκτησίες ??

 

Μήπως βρήκαν παπά και πάνε να θάψουν 5 -6 ?

 

 

:evil:

 

Την άποψή σας παρακαλώ και σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

TheoTDM900 :

......Στο υπάρχον να κλείσω τις απέναντι ιδιοκτησίες, δλδ στο απέναντι τετράγωνο. Να αναγράψω ιδιοκτήτες και να κάνω αίτηση για πράξη αναλογισμού για την εν λόγω οδό βάζοντας τον ιδιοκτήτη να υπογράψει Υ/Δ ότι είναι ο επισπεύδων με ότι αυτό συνεπάγεται.

 

Εγώ θα διάβαζα την ''σχετική κείμενη νομοθεσία'' επί του θέματος για να μην πάω εντελώς αδιάβαστος σ' αυτούς, εν συνεχεία θα πήγαινα να ζητήσω εξηγήσεις από τους λεγάμενους, εάν και από πού προβλέπεται η διαδικασία αυτή που μου ζητάνε, κι όλα αυτά θα τα έκανα με ύφος χλιαρομπλαζέ και ήρεμο ώστε να μην καταλάβουν ότι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν ν' αρπάξεις κανέναν απ' το λαιμό και τον δαγκώσεις.

 

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

SIRADRAB φίλε μου, θα πάω να δώ την διευθύντρια να μου λύσει κάποιες απορίες και μετά θα σας αναφέρω.

 

Από αυτά που ξέρω δεν συμφέρει να βάλω τον πελάτη μου να γίνει επισπεύδων. Αλλά η ερώτηση είναι γιατί να τον βάλω ?

 

Έψαξα (όχι πολύ) στη νομοθεσία και δεν βρήκα κάτι σχετικό που να με βοηθάει.

 

Μάλλον θα κοιτάξω σε αποφάσεις δικαστηρίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

:P:p:p:p:p

 

Καλησπέρα Παιδιά και μη Παιδιά!

Το 1981 σε οικοισμό εκδίδω μια Αδεια Οικοδομής. Ο Ιδιοκτήτης κατασκευάζει το σκελετό(Ο.Σ) και την περιμετρική τοιχοποια και σταματά { διόροφη οικοδομή].Το 1995 με αυτοψία της Πολεοδομίας ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΕΠ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΙΣΧΥ [Επειδή έχει κατασκευαστεί ο σκελετός].

1998 : Η περιοχή μπαίνει στο Σχέδιο Πόλης αλλά η ιδιοκτησία ΔΕΝ ΡΥΜΟΤΟΜΕΙΤΑΙ.

2010 : Ο δρόμος ,πρόσωπο ,δεν είναι διανοιγμένος σε όλο το πλάτος στο πρόσωπο της ιδιοκτησίας

2010 : Ο ιδιοκτήτης τώρα θέλει ανατροπή της ΑΡΧ.ΜΕΛ [ διόροφη κατοικια ,Ισόγειο και Α αλλά απο μία κατοικία σε κάθε επίπεδο] και κατασκευή 2 μεζονετών.

2010 : Θεώρησα τη δουλειά παιγνίδη και υπέβαλα σχετικό φάκελο [ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ 2371/81 Ο.Α ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜ ΚΛΠ] τον 5/10 . Ο φάκελος μάλιστα προέβλεπε και μια μικρή 3τμ προσθήκη στο βάθος του κτιρίου.

Λογω της "προσθήκης" μου ζητάνε οικοδομησιμότητα και μετά απο 1-2 μήνες [καλοκαίρι γαρ] παίρνω απο το Δήμο ΟΓ.

Αμ δέ! Οι κούκλες του Γραφείου οικοδομησιμότητας της Πολ μου ζητάνε να υπογράψω "δρόμος πλήρως διανοιγμένος" ή ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΦΑΚΕΛΟ ΠΡΑΞΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ [Ποτέ μου δεν έχω κάνει].

Μετά απο διαβουλεύσεις με την υπάλληλο και τον ιδιοκτήτη[ που πίεζε αφάνταστα χρονικά] ΑΦΑΙΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ και καταθέτω νέα σχέδια...

Χθές η Μηχανικός που έχει χρεωθεί το φάκελο μου λέει : Κακώς η Πολεοδομία χορήγησε επ αόριστο ισχύ της άδειας ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΝΕΟ ΦΑΚΕΛΟ -ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ -ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ της τάδε άδειας και αλλαγή της ΑΜ". Ο προϊστάμενος του τμήματος αδειών μπροστά στην ΠΑΤΑΤΑ του 1995 παροτρύνει να δεχθούν όπως έχει το φάκελο[ Αναθεώρηση κλπ].

Χθες είχα την ατυχία η υπάλληλος που έχει χρεωθεί το φάκελο να μου πεί για τους όρους δόμησης και να πάρει το τοπ.διαγρ και να πάει στο τμήμα οικοδομησιμότητας : Εκεί τις λένε πως δεν μπορώ να κάνω αλλαγή της ΑΜ.

Φεύγω τσαντισμένος και πηγαίνω σήμερα για τον Προίστάμενο.

 

2010 : Μετά απο άγρια ταλαιπωρία ΣΗΜΕΡΑ (20-10-10) ο προϊστάμενος μου λέει : "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ . Η ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΙΣΧΥΕΙ αλλά για ότι λέει....

Για να αλλάξεις την ΑΜ θα πρέπει να έχεις ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟΤΗΤΑ "

 

Ομως για να πάρω οικοδομησιμότητα θέλω πράξεις αναλογισμού ή να κάνω ψευδή δήλωση....

 

ΕΡΩΤΩ :

 

1.Ολα αυτά στέκουν ; Αν όχι πως το παλεύω ; Επιχειρήματα!

 

2. Πως γίνεται η αναλογιστική μελέτη ; Τι περιλαμβάνει; Μόνο το πρόσωπο ΄της ιδιοκτησίας μου ή ολόκληρο το ΟΤ ; ή όλα τα εμπλεκόμενα ΟΤ ; ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ;

3.Φαντάσου να πω του Πελάτη [ που σήμερα τον πήρα μαζί μου] πως θα χρεωθεί την αναλογιστική μελέτη ...[ ποίος θα κάνει αποτύπωση των ΟΤ ;;; ]

 

Πνίγομαι και ζητώ βοήθεια

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.