rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 δώσε το link από το server που θα τ'ανεβασεις. και αν θες να ρωτησεις αυτό, καλυτερα να διαβάσεις το thread που μιλάει "πως ανεβάζουμε αρχεία" π.χ. αυτό http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=8836
DionSakis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 ok.Σε ευχαριστώ rigid_joint. Εχω σε pdf το Stahlbau V.23.Να το ανεβάσω και αυτο λες; Ναι αλλά το rapidshare είναι με χρέωση.Εγώ θέλω να τα κάνω free download.Πως γίνεται αυτο;
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Μιλάω για κάτοψη 250μ Οροφή ισογείου (πατάρι) και οροφή ορόφου (στέγη) Ανοίγμα δοκών περίπου 7μ. Για να ανακεφαλαιώσουμε.... Α)Σίγουρα το πιο σωστό από όλα είναι να κατασκευάσει κανείς σύμμεικτη πλάκα με μπετόν και τραπεζοειδή λαμαρίνα (KSH,symdeck) ειδική που θα εξασφαλίσει συνάφεια λαμαρίνας και μπετόν, αλλά να βάλει και βλήτρα στις στηρίξεις της λαμαρίνας. Με τον τρόπο αυτό και έχεις ισχυρές πλάκες λόγω σύμμικτης λειτουργίας, αλλά και σωστό δέσιμο πλάκας και μεταλλικής κατασκευής με σύμμεικτή λειτουργία δοκών - περιορισμό στρεπτοκαμπτικού - καλό διάφραγμα κ.λ.π κ.λ.π Β)Άλλη λύση που εφαρμόζεται προς αποφυγή των διατμητικών ήλων είναι η απλή τοποθέτηση του KSH πάνω στα μεταλλικά δοκάρια και είτε σκυροδέτηση από μπετόν ή ελαφρομπετόν. Στην περίπτωση αυτή το KSH απλά βιδώνεται πάνω στα μεταλλικά δοκάρια. -Αν μπει σκυρόδεμα αντί ελαφρομπετόν δημιουργούμε ισχυρές πλάκες με αραιή δοκίδωση αλλά η δοκίδωση αυτή και οι κύριες δοκοί μας θα υπολογιστούν ως απλές δοκοί. Αυτό έχει ως μειονέκτημα ότι φορτώνουμε την κατασκευή με μπόλικο φορτίο και συγχρόνως διαστασιολογούμε δυσμενώς τις δοκούς. Όσον αφορά το διάφραγμα και τον τρόπο ήλωσης της λαμαρίνας στην μεταλλική κατασκευή μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. -Αν μπει ελαφρομπετόν αντί για σκυρόδεμα τότε για να έχουμε ισχυρές πλάκες πρέπει η δοκίδωση να είναι πυκνή και ανάλογη με το KSH . Tα μεταλλικά στοιχεία θα υπολογιστούν και εδώ ως απλά μεταλλικά αλλά φυσικά με λιγότερα φορτία. Η λαμαρίνα βιδώνεται κανονικά στα μεταλλικά και το μόνο θέμα είναι το πόσο διάφραγμα έχουμε εφόσον δεν έχουμε κανονικό μπετόν. Καμία διαφωνία?
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 καμμία διαφωνία, εγω το είπα, η βίδα μια χαρα πετυχαίνει τη σύμμικτη. τωρα την ανάγκη να έχεις διάφραγμα δεν πολυκαταλαβαίνω, που αν γινουν όλα αυτά γιατι να μην το έχεις. για ελαφροσκυρόδεμα είπα για διαγώνιους και ισχυρα στοιχεία. τελοσπάντων αυτα θα τα δείξουν και οι υπολογισμοί. εγώ πάντως δεν θα το προτιμούσα το ελαφροσκυρόδεμα (γενικά δεν το προτιμώ για τέτοια πράγματα) δόξα το θεό από αβεβαιότητες είμαστε κομπλέ, ας πάμε και καμμιά διατομή πάνω, όλα δεν γίνονται (εκτός αν κάνεις διπλωματικές έχουν λόγο αυτες οι διερευνήσεις). αν όμως βάλεις, βάλε αντιανέμια σε κάθε στάθμη, πάλι διάφραγμα θα'χεις.
ppetros Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 Rigid, η κατασκευή που προτείνεις είναι έξυπνο τρικ ωστόσο δεν μπορείς να το πεις σύμμικτη πλάκα. Η έννοια της σύμμικτης πλάκας βασίζεται ατην μεταφορά της μεγάλης αναπτυσόμενης διατμητικής δύναμης ανάμεσα στην λαμαρίνα και στο σκυρόδεμα μέσω διατμητικών ήλων. Το τελικό όφελος μπορεί να είναι και αύξηση της αντοχής της στο ίδιο στατικό ύψος μέχρι και 200%. Λέγοντας αυτό η περίπτωση του Αρη είναι διαφορετική. Δεν πάμε να κατασκευάσουμε σύμμικτη πλάκα ως στόχο αλλά ως αποτέλεσμα. Αρα με την διαδοκίδωση την πυκνή, την τραπεζοειδής λαμαρίνα και την τοποθέση απλού οπλισμού π.χ. ρετάλια Φ18-20 ύψους 10 εκ. τα οποία θα κολλήσουμε στα δοκάρια και την τοποθέτηση εσχάρας άνω οπλισμό στις στηρίξεις νομίζω είμαστε 150% οκ. Φυσικά και οι βίδες για τοσκοπό αυτό είναι οκ. Απλά επιλέγεις αν θα πας με τρυπήματα στα δοκάρια ή με κολλήσεις. Υ.Σ. "Τέλος, στο άκρο της βίδας τοποθετεις ΔΕΥΤΕΡΟ παξιμάδι, σκυροδετείς και η συμμικτη ειναι κομπλέ". καλά αυτό είναι για την ανήψωση της πλάκας?? Καλά είσαι φοβερός τελικά........ (not playable).
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 το 2ο μπουλόνι ειναι το κεφάλι της "διατμητικής βίδας"
ppetros Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 Για το λόγο αυτό υπάρχει το κεφάλι εκεί. Για την ανήψωση τη πλάκας σκυροδέματος.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 απλά θελει προσοχη μη σου ξεβιδωθει (χεχεχε)
lightname Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2009 Rigid αυτή την λύση με βίδα που προτείνεις την έχεις δει πουθενά στην βιβλιογραφία;;;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα