Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση οικοδομικής άδειας από εταιρεία


Adavis

Recommended Posts

Έχω μια απορία,

 

μπορεί να γίνει ανάθεση έκδοσης οικοδομικής άδειας σε εταιρία; Αν ναι, ο μηχανικός της εταιρίας θα αμειφθεί ο ίδιος για τις μελέτες που υπογράφει ή η εταιρία και θα προσκομισθεί δήλωση ότι η αμοιβή του μηχανικού είναι στα πλαίσια της απασχόλησης του στην εταιρία;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν λειτουργούν παντού με τον ίδιο τρόπο, αλλά σε μια συγκεκριμένη περίπτωση που ξέρω (ο μηχανικός είναι με μπλοκάκι), ο μηχανικός-υπάλληλος υπογράφει την άδεια και παίρνει την αμοιβή και το ποσό αυτό αφαιρείται από τον "μισθό" του.

Δηλαδή αν αμοίβεται με 1000ευρώ το μήνα και πήρε για τη μελέτη 5000ευρώ, δεν τον πληρώνουν για τους επόμενους 5 μήνες.

 

Επίσης να ξέρεις πως και οι εταιρείες παίρνουν ΑΜ ΤΕΕ και έχω δει στέλεχος αδείας στο οποίο ως μηχανικός δηλώνεται η εταιρεία (αλλά στα σχέδια της μελέτης έβαζε υπογραφή ένας από τα μέλη)

Link to comment
Share on other sites

'Ετσι είναι. Σαν φυσικό πρόσωπο μηχανικός υπογράφει είτε υπάλληλος είτε μέτοχος της εταιρίας. Στον έλεγχο φορολογικών προσκομίζεται δήλωση απο την εταιρία ότι ο υπογράφων την άδεια πληρώνεται. Φυσικά στον λογαριασμό ΕΤΕ της εταιρίας κατατίθεται το σύνολο των νόμιμων αδειών. ΦΕΜ κόβεται στο όνομα της εταιρίας, ΤΣΜΕΔΕ στο όνομα του μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.