Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα όμορων γηπέδων


Recommended Posts

ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Εγγ 31828/1340/25-6-90

''Η παρ. 12 του αρθρ.2 του Ν.1577-85 περί Γ.Ο.Κ. ορίζει οτι γήπεδο είναι η συνεχόμενη έκταση γης που αποτελει ενιαίο και αυτοτελες ακίνητο το οποίο ανήκει σεένα ή περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου. Κατά δε την επόμενη παράγραφο του ιδίου άρθρου οικόπεδο είναι το γήπεδο που βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή μέσα σε όρια οικισμού χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο.

Από τον συνδιασμό των πιο πάνω διατάξεων και τη σχετική με το θέμα νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 4895/88 και ΣτΕ 46/90) προκύπτει οτι συνεχόμενες εκτάσει γης όταν περιέλθουν στον ίδιο ιδιοκτήτη χάνουν την αυτοτέλειά τους και αποτελούν όλες μαζί πλέον μια ενιαία και αυτοτελή ιδιοκτησία έστω και αν περιγράφονται στα συμβόλαια ως ξεχωριστά οικόπεδα.¨

Ύστερα από τα παραπάνω, δεν έχει ισχύ πλέον η Γνωμ. 904/78''

καπου εδω μεσα το βρήκα και το κρατησα.δες αν σου κανει.ψαξε δηλαδη τις αποφασεις που αναφερει κλπ

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, μπορείς να κάμεις αναφορά στην Εγκ-39/95 που διαβιβάζει την 414/95 γνωμάτευση του ΝΣΚ που σαφώε ορίζει πώε προκύπτει ενιαίο γήπεδο ( "... κατά την πάγια νομολογία του ΣτΕ ο χαρακτηρισμός μιάς έκτασης ως ενιαίου οικοπέδου γίνεται με βάση αντικειμενικά δεδομένα -φύση της έκτασης ως συνεχόμενης και ιδιοκτησιακό καθεστώς- και δεν εξαρτάται από τις δηλώσεις και τις ενέργειες των ενδιαφερομένων... " ).

Επίσης, σχετικό είναι το Εγγρ-81683/99 στο οποίο ρητά αναφέρεται ότι δέν απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για τη συνένωση ομόρων γηπέδων του αυτού ιδιοκτήτη.

Συνεπώς, να πείς στην υπηρεσία που έχει αντιρήσεις, ότι με την αγορά και μόνον των δύο ομόρων γηπέδων από τον ίδιο ιδιοκτήτη η συνένωση επήλθε αυτόματα την ημέρα της αγοράς του 2ου ακινήτου, σε κάθε περίπτωση -όπως λές- πρίν το 2003.

Δεν απαιτείται να κάμει τίποτα άλλο. Αν σου φέρνουν αντιρήσεις, να ζητήσεις θεώρηση όρων δόμησης, και να προκαλέσεις έγγραφο της Περιφέρειας που ανήκεις.

Μην αφήνεις τον κάθε υπάλληλο να κάνει ότι θέλει !!!

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

θα μελετήσω τις σχετικές αποφάσεις και θα προσπαθήσω να βγάλω άκρη.

ΥΓ:και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχεί έστω και μικρή πιθανότητα να τρίψω ένα τέτοιο χαρτί στην μούρη ενός χαρτογιακά μου φέρνει μια γλυκιά ανατριχίλα......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.