alej Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2010 Υπάρχει κάποια ελάχιστη απόσταση υπογείου δικτύου σωληνώσεων από ρίζες δέντρων; Υπάρχει πιστεύετε κίνδυνος;
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Διείσδυση ριζών σε στεγανό σωλήνα, είτε χαλύβδινο, είτε πλαστικό δεν έχω ακούσει ή διαβάσει ποτέ. Διείσδυση ριζών μέσα από μη στεγανές συνδέσεις σε σωλήνα αποχέτευσης έχω δει. Αποκάλυψη και ανάγκη αποκατάστασης, παρακείμενου χαλύβδινου σωλήνα ύδρευσης, από δέντρο που έχει "ξηλώσει από την γη" μαζί με τις ρίζες του (εξ ου και η αποκάλυψη) ο αέρας, έχω δει. Για αποστάσεις δεν θυμάμαι να λέει τίποτα κάποια προδιαγραφή. Ο κύριος κίνδυνος είναι "το πιθανό ξήλωμα" του δέντρου και όχι η διείσδυση.
mastoras74 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Είναι πιθανόν να σου "κλωτσήσει" σωλήνες ειδικά αν είναι αρκετά ρηχές. Φαντάσου γενικά ότι το ριζικό σύστημα ενός δέντρου είναι σα να καθρεπτίζεται το κλαδικό του σύστημα . Άρα όσο ποιο κοντά είσαι στον κορμό του τόσο ποιο πιθανό είναι να έχεις αστοχίες. Δέντρα που έχω δεί να φουσκώνουν δάπεδα οδοστρώματα κλπ είναι ελιές και πεύκα. Εφόσον όμως οι σωλήνες σου είναι εύκαμπτες μειωνεται ο κίνδυνος
jimevi13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Άρα όσο ποιο κοντά είσαι στον κορμό του τόσο ποιο πιθανό είναι να έχεις αστοχίες. Δέντρα που έχω δεί να φουσκώνουν δάπεδα οδοστρώματα κλπ είναι ελιές και πεύκα. Εφόσον όμως οι σωλήνες σου είναι εύκαμπτες μειωνεται ο κίνδυνος ειδικά πεύκα.........απόφυγε όσο μπορείς την διέλευση της σωλήνας σου απο τα δέντρα!εδώ σπάνε και το τσιμέντο σε βόθρους!όσο για πλαστική......άλλο πράμα!και να λές πού βούλωσε και να σπάς το κεφάλι σου!
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 συνάδελφε alej σε αυτές τις περιπτώσεις ο εγκιβωτισμός είναι μιά καλή και πρακτική λύση
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Δεν συμφωνώ. Ο εγκιβωτισμός ενός υπόγειου αγωγού μπορεί να έχει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από την αύξηση της αντοχής του. Τοπική κάμψη στο ένα ή στο άλλο άκρο, πολύ μεγαλύτερη από ό,τι θα υπήρχε εάν δεν εγκιβωτίζονταν ο αγωγός.
ΘΕΟΧΑΡΗΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 συνάδελφε CostasV σε δίκτυο 4 χλμ που έπρεπε να μεταφερθεί γιά έργα οδοποιίας και εντελώς συμπτωματικά με όσα συζητάμε περνούσε και σε περιοχή με πεύκα όπου είχε γίνει εγκιβωτισμός δεν υπήρχαν ζημίες απο το ριζικό σύστημα ούτε παρατηρήθηκε το πρόβλημα-θέμα που αναφέρεις ,γιά αυτό έγραψα τα παραπάνω τα ξαναλέμε
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 12 , 2010 Για τι αγωγούς (υλικό) μιλάμε; Αλλο αν μιλάμε για χαλύβδινους ή πλαστικούς στεγανούς, και άλλο αν μιλάμε για τσιμεντένιους ή αμιαντοσωλήνες ή οτιδήποτε που δεν έχει στεγανές συνδέσεις (π.χ, μεγάλες διαμέτρους, όπως σε αποχέτευση)
alej Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15 , 2010 Μιλάμε για χαλύβδινο αγωγό 2 1/2'' με συγκολλητές συνδέσεις σε βάθος περίπου 60cm. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να έχω μια απόσταση τουλάχιστον 1,0m από το δέντρο.
CostasV Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2010 Σκέψου ένα σενάριο μετά από ... 10-15 χρόνια (ή όση είναι η διάρκεια ζωής του αγωγού αυτού). Σκέψου πόσο μεγάλο θα έχει γίνει το δέντρο, και ότι ένας δυνατός άνεμος (από αυτούς που παρουσιάζονται μία φορά κάθε 15 χρόνια) το ξεριζώνει και το ανατρέπει, τραβώντας και το συσσωματωμένο χώμα γύρω από τις ρίζες, και φυσικά και τον αγωγό. Εάν αυτό το σενάριο δεν είναι πρόβλημα για την εγκατάσταση, τότε είσαι μάλλον εντάξει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα