Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Πρόβλημα με θέρμανση


stefanos1

Recommended Posts

γεια σε ολους,

θα ηθελα τη γνωμη σας πανω σε αυτη την περιπτωση..

 

κατοικω στον 5ο οροφο μιας 5οροφης πολυκατοικιας με εκδοση αδειας το 1975. το προβλημα που παρουσιαζεται ειναι οτι ο 5ος οροφος ( 1 διαμερισμα ) εχει σοβαρη απωλεια θερμανσης καθως το συστημα ειναι παλιο αλλα κυριως επειδη εχουν τοποθετηθει απο καποιους ιδιοκτητες μεγαλυτερα σωματα απο τα επιτρεπτα καθως και αρκετα μποιλερ..

 

συνεχως εδω και τρια χρονια ζηταω απο τη γενικη συνελευση να γινει μηχανολογικη μελετη-ελενχος χωρις κανενα αποτελεσμα..

 

επισεις ζητησα να αποχωρησω απο τη θερμανση και της δαπανες της αλλα παλι δεν βρηκα ανταποκριση..

 

πρεπει να τονισω οτι ψαχνοντας το θεμα βρηκα οτι ο κανονισμος της πολυκατοικιας δεν αναφεροι τιποτα για το συστημα θερμανσης αλλα το κυριοτερο οτι η μελετη του συστηματος θερμανσης σταματαει στον τριτο οροφο. απο εκει και πανω δεν υπαρχει ( στον 4ο κ 5ο ) εχει γινει αυθεραιτα χωρις μελετη με εξωτερικη μονοσωληνια συνδεση απευθειας στον καυστηρα..

 

και εδω θα ηθελα την αποψη σας

 

θα μπορουσα βαση του νομου ΦΕΚ 631Δ/1985 << 3.3.2. Ιδιοκτησίες που θέρμανσή τους δεν προβλέπεται από τη μελέτη δεν επιβαρύνονται με δαπάνες κεντρικής θέρμανσης.>>και με βαση το γεγονος οτι ο κανονισμος τις οικοδομης δεν προβλεπει τιποτα για τη θερμανση να υποστηριξω την αποχωριση μου απο τις δαπανες θερμανσης νομικα ?/

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Σαν μηχανολογος αλλα και σαν εκδοτης κοινοχρηστων πιστευω πωσ δεν αξιζει να το τραβηξεισ το θεμα τοσο μακρια απο νομικησ πλευρασ.

Πιστευω πωσ θα πρεπει να ξαναγινει μια μελετη θερμανσησ για ολη την πολυκατοικια , να ελεγθουν τα ηδη τοποθετημενα σωματα και στην συνεχεια να γινει μια μελετη κατανομησ δαπανων ωστε να γνωριζει ο καθενας αναλυτικα το ποσοστο που του αντιστοιχει ειτε στην θερμανση , ειτε στισ υπολοιπεσ κοινοχρητεσ δαπανεσ.Η υπαρχουσα μελετη θερμανσησ που υπαρχει για την ανεγερση της οικοδομης δεν επαρκει διοτη εχουν γινει αρκετες αλλαγεσ απο τοτε.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου

 

στην περιπτωση μου ομως δεν δεχονται οι υπολοιποι ιδιοκτητες να γινει μελετη για αλλαγη - προσαρμογη του συστηματος ( διοτι αυτοι δεν αντιμετοπιζουν κανενα προβλημα )

εδω και τεσσερα με 5 χρονια προσπαθω να τους πεισω..

και δεν μπορω πλεον να το παραμελησω καθως τΑ ποσα που πληρωνω ειναι μεγαλα (μεγαλυτερο διαμερισμα στην οικοδομη)

 

τι να κανω?? νομικα πιστευτε δεν καλυπτομαι?? ειναι περιπλοκο το θεμα αλλα πρεπει να βρω μια λυσει

Link to comment
Share on other sites

Ισωσ αν τουσ τα πει καποιοσ ειδικοσ και τουσ εξηγησει το προβλημα , ειμαι σιγουροσ πωσ θα το καταλαβουν επειδη μου εχουν τυχει παρομοια περιστατικα.Αν το πασ απο νομικησ πλευρασ πιστευω πωσ καλυπτεσαι αλλα επειδη εχει γινει εξωτερικο μονοσωληνιο και επειδη οι πανω οροφοι ειναι ευθερετοι θα σ ζητηθει παλι μελετη και θα βγουν στην φορα και ολα τα παρανομα κ τα ευυερετα που εχουν γινει κατι το οποιο δεν το θελετε...

***************(διαγραφή λινκ)

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω και παλι

 

αλλα θα επιμεινω

 

αρκετες φορες φτασαμε στην πορτα του μηχανολογου αλλα μεχρι εκει καθως το κοστος μελετης και δημιουργιας νεου συστηματος ειναι μεγαλο ετσι δεν το προχωρανε καθως αυτοι δεν αντιμετοπιζουν κανενα προβλημα..

η συνδεση επισης του πεμτου οροφου δεν εγινε απο εμενα αλλα απο τον υπευθηνο για την οικοδομη .. προφανος δεν θελουν να γινει μελετη για να μην φανερωθουν οι παρανομιες που εχουν γινει.. και να μην επομιστουν το κοστος..

 

επισης δεν δεχονται και την αποσυνδεση μου απο το συστημα πραγμα που θα εξυπηρετουσε πολυ καθως θα υπηρχε μεγαλυτερη αποδοση στους υπολοιπους οροφους και αυτο γιατι πληρωνω την μεγαλυτερη αναλογφια πετρελαιου

 

οπως ειπα και παραπανω το θεμα το προσπαθω εδω και 5 χρονια και συμφωνω οτι η νομικη οδος ειναι η τελευταια λυση..

 

αλλα βρισκω παντα την πορτα κλειστη

 

βαση του νομου ( ΦΕΚ 631Δ/1985 << 3.3.2. Ιδιοκτησίες που θέρμανσή τους δεν προβλέπεται από τη μελέτη δεν επιβαρύνονται με δαπάνες κεντρικής θέρμανσης.>> )αν αποσυνδεθω θα με κυνηγισουν?? και αν ναι θα βρω το δικιο μου στα δικαστηρια

 

ευχαριστω και παλι για το χρονο σας

 

σημειωση

 

οι επανω οροφοι δεν ειναι αυθερετοι, το σηστημα θερμανσης ειναι χωρις μελετη

Link to comment
Share on other sites

οσα ειναι να φασ στα δικαστηρια κ σε δικηγορους καλυτερα να τα δωσεισ κ να γινει μια καλη δουλεια.Οι τιμες διαφερουν κ ισωσ βρεισ καποιον που του εχεισ εξηγησει το προβλημα κ σ κανει καπωσ καλυτερη τιμη.Στην χειροτερη βαλε εσυ παραπανω ποσο πχ 50% κ το υπολοιπο 50%(200-250ε) να διαιρεθει στουσ υπολοιπουσ.50ε στον καθενα δεν ειναι κ πολλα...

******(διαγραφή λινκ)

Link to comment
Share on other sites

Με την ευκαιρία της συζήτησης που έχετε ένα παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ. Μένω στο τρίτο και τελευταίο όροφο μιας καινούργιας οικοδομής (3ετίας) σε τριάρι διαμέρισμα (94τ.μ καθαρό). Η οικοδομή έχει 9 διαμερίσματα (3 σε κάθε όροφο) και τα κοινόχρηστα που πληρώνω είναι τα περισσότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους ακομα και απο αυτούς με 4αρια διαμερίσματα. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι τον Ιανουάριο πλήρωσα 324€ (συνολικά) για 111 ώρες λειτουργίας (σταθερή θερμοκρασία στους 20C μέρα νύχτα) ενώ ο γείτονας μου με σταθερό στους 22C με ίδια τετραγωνικά και στον ίδιο όροφο πλήρωσε 205€ (συνολικά) για 65 ώρες λειτουργίας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλους τους μήνες και τα προηγούμενα χρόνια.

Έχω αλλάξει θερμοστάτες, ηλεκτροβάνα ρελέ κλπ αλλα δεν διορθώνεται τίποτα. Κανείς τεχνικός δεν μπορεί να μου δώσει καμιά εξήγηση.

Μήπως καμιά ιδέα απο εσάς για να το ψάξω περισσότερο?

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε stefanos1, όπως έχεις και ο ίδιος καταλάβει, το πρόβλημά σου είναι νομικής φύσης. συμβουλεύσου κάποιο νομικό και πράξε ανάλογα. Βέβαια, αν αποσυνδεθείς πρέπει να προβλέψεις και πώς θα θερμαίνεσαι μελλοντικά, καθώς από αυτά που περιγράφεις, φαντάζομαι οι συνιδιοκτήτες δεν θα συνηγορήσουν στην χρήση από σένα φυσικού αερίου(αν φυσικά υπάρχει στην περιοχή σου)

 

Φίλε karasls, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς. Θεωρείς ότι πληρώνεις πολλά, λίγα, αναντίστοιχα γενικότερα με το διπλανό σου?

Link to comment
Share on other sites

(υπαρχει στο σπιτι κλιματιστικο και τζακι..και δυνατοτητα τοποθετησης αυτονομου συστηματος θερμανσης, οχι φυσικο αεριο, δεν υπαρχει στη πολη )

 

...αλλα ρε παιδια δεν ειναι λογικο να μπορω να αποχωρισω χωρις ενδεχομενες κυρωσεις εφ οσον ο νομος το λεει ξεκαθαρα

 

ΦΕΚ 631Δ/1985 << 3.3.2. Ιδιοκτησίες που θέρμανσή τους δεν προβλέπεται από τη μελέτη δεν επιβαρύνονται με δαπάνες κεντρικής θέρμανσης.>>

 

και ο κανονισμος δεν αναφερει τιποτα περι θερμανσεως και υποχρεωσεων περι των δαπανων.. τι πιο ξεκαθαρο

Link to comment
Share on other sites

Με την ερμηνεία που δίνεις εσύ και εγώ, είναι λογικό. Όμως στο νομικό κόσμο που είναι και δαιδαλώδης στην Ελλάδα, η απλοϊκή αυτή ερμηνεία μπορεί να προσκρούει σε πολλές αποφάσεις/νόμους/κτλ που δεν γνωρίζουμε προφανώς εμείς.

 

Το αυτόνομο σύστημα θέρμανσης πώς θα υλοποιηθεί?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.