Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γνωρίζει κάποιος ενδεικτικό κόστος για γεωτεχνική μελέτη για κοινό κτιριακό (πενετρομέτηρηση ή γεώτηρηση)?

Το πινάκιο αμοιβής καλύπτει το παραπάνω κόστος

Δημοσιεύτηκε

Οι τιμές του δημοσίου είναι γενικά πολύ μεγαλύτερες από αυτές τις πιάτσας. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με κάποιον συνάδελφο που ασχολείται με γεωτεχνικά και μπορεί να πετύχει καλύτερες τιμές. Για Βόρεια Ελλάδα στείλε με pm λεπτομέρειες για να σου πω τιμή.

 

Υ.Γ. Οι πενετρομετρήσεις είναι πολύ φθηνότερες από τις γεωτρήσεις, αλλά μικρότερης αξιοπιστίας.

Δημοσιεύτηκε

για να κανεις πενετρομέτρηση δεν προυποθετει να κανεις γεωτρηση? Μιλάτε για δοκιμή SPT ή κατάλαβα λάθος?

Δημοσιεύτηκε

Όχι δεν είναι το ίδιο. Η SPT (Standard Penetration Test) γίνεται συνήθως ανά 2m κατά την διάρκεια εκτέλεσης της δειγματοληπτικής γεώτρησης (υπάρχει κατάλληλος μηχανισμός πάνω στο γεωτρύπανο), ενώ για τη CPT (Cone Penetration Test)-κοινώς πενετρομέτρηση-υπάρχει ξεχωριστό μηχάνημα (αυτοκινούμενο ή μη) που κατά την διάρκεια έμπηξης μεταλλικού στελέχους μετράει ανά 20cm την αντίσταση και την τριβή διείσδυσης πρότυπου κώνου (απο αυτές τις μετρήσεις και με τη χρήση νομογραφημάτων γίνεται κατάταξη των εδαφικών στρώσεων που συναντήθηκαν)

Δημοσιεύτηκε

Η τιμή είναι περίπου στα 130€/μ μήκους γεώτρησης. Το ΄βάθος (μμ) της εξαρτάται από το βάθος έδρασης της θεμελείωσης. Δηλ. Αν κάποιος θέλει υπόγειο 3μ τότε το βάθος είανι 3+1(θεμελείωση) +2(3)μ. βαθύτερα.=6-7μ δηλ. Ο αριθμός των γεωτρήσεων εξαρτάται από την κα΄τοψη και την θέση.

Περιλαμβάνονται η εισκόμιση - αποκόμιση του γεωτρυπάνου, μετακίνηση από θέση σε θέση, η διάτρηση, δειγματοληψία - πυρηνοληψία, δοκιμές υπαίθρου, εργαστηριακές δοκιμές σε επιλεγμένα δείγματα για τον προσδιορισμό των φυσικών και μηχανικών ιδιοτήτων του υπεδάφους, η τοποθέτηση πιεζομέτρων έως το μέγιστο ερευνηθέν βάθος των γεωτρήσεων για τον εντοπισμό της στάθμης του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα καθώς και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Η τεχνική έκθεση συνήθως περιλαμβάνει : περιγραφή των εκτελεσθεισών εργασιών, αξιολόγηση των ερευνών υπαίθρου και εργαστηρίου, εδαφοτεχνικές τομές, γεωτεχνικές παραμέτρους (συνοχή, γωνία εσωτερικής τριβής, μέτρο ελαστικότητας, δείκτη εδάφους κλπ.), οριακή φέρουσα ικανότητα, αναμενόμενες καθιζήσεις, προτάσεις για τον τρόπο θεμελίωσης, αντιστήριξης των πρανών εκσκαφής, καθώς και την σεισμική επικινδυνότητα του υπεδάφους.

Δημοσιεύτηκε

Από παλαιότερη εμπειρία έχω την εντύπωση για να έχεις σοβαρά αποτελέσματα θέλει μινιμουμ 8-9 μέτρα !!

:???:

Δημοσιεύτηκε

Εμπειρικός κανόνας το βάθος της γεώτρησης να φτάνει σε 1,5B όπου Β το πλάτος της θεμελίωσης. Είναι εκείνο το βάθος όπου οι βολβοί των τιμών των τάσεων απο τη θεμελίωση είναι σχεδόν αμελητέοι. Να θυμηθούμε και λίγο εδαφομηχανική!

Δημοσιεύτηκε

Επειδή είμαι γεωτεχνικός θα σας έλεγα και εγώ αυτά που λέει ο Evan. Είναι πολύ σαφή. Αν και πιστέυω πως 10 μέτρα γεώτρηση χρειάζεται σε κάθε περίπτωση. Τώρα αν θελει κάποιος κάποια προσφορά ας απευθυνθεί σε εταιρείες που κάνουν γεωτρήσεις (π.χ. Ασπρούδας, Εδαφομηχανική.....). Βαασικό είναι να δει κάποιος και τον υδροφόρο ορίζοντα (αν τον βρει στα 10 μέτρα) γιατι μπορεί να είναι βαθύτερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.