Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ερώτηση για κτηματολόγιο


Vasiliss

Recommended Posts

Καλημερα.Καταρχην ειμαι τελειως ασχετος με κτηματολογικα-τοπογραφικα.

 

Εχω ενα συμβολαιο αγορας οικοπεδου το 1980 και μια αδεια οικοδομης το 1987 οπου εχω κτισει ενα ακινητο εκει και μενω απο τοτε.

 

Πριν 3-4 χρονια ηρθε το κτηματολογιο λαθος (άλλα ονοματα εγραφε) καναμε ενσταση και μας ηρθε διορθωμενο με το καεκ του και τον αριθμο συμβολαιου οπου καναμε την αγορα.

 

Πριν ενα μηνα ο γειτονας του ποιο πανω οικοπεδου (ακτιστο) ηρθε και μας ειπε οτι στο κτηματολογιο εχουν περαστει αναποδα τα καεκ και γραφουν το δικο του δικο μας και το δικο μας δικο του.Αυτο ξερω οτι λυνεται πολυ ευκολα με δυο υπογραφες.

 

Ποια ειναι ομως η διαφορα.Οτι ο γειτονας δεν θελει πια το δικο του ,γιατι δεν ειναι οικοδομησιμο ,εχει κριθει αναδασωτεο,ειναι μικροτεο απο 4 στρεμματα αλλά το δικο μας.

Εχει βρει και καποιο χαρτη της κτηματικης υπηρεσιας του 1930 νομιζω (λιγο θολος) οπου προσπαθει να μας πεισει οτι εγινε λαθος και οτι κτισαμε πριν 23 χρονια στο δικο του.

 

 

Τι γινετε σε αυτη την περιπτωση?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτήν την περίπτωση βρίσκεις έναν καλό δικηγόρο που να γνωρίζει και να έχει εμπειρία σε παρόμοια θέματα και αφού θα κάνει έλεγχο τίτλων θα σου πει τι θα πρέπει να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Θέλεις οπωσδήποτε συνδυασμό δικηγόρου και μηχανικού ο οποίος θα ελέγξει το τοπογραφικό του συμβολαίου και τη διανομή του 1930 για να βάλει συμπέρασμα (αν μπορεί βέβαια) αν υπάρχει λάθος ή όχι.

Ακόμα και λάθος να μην υπάρχειόμως έχεις πρόβλημα με τον γείτονα και αναγκαστικά πρέπει να πας δικαστικά με το δικηγόρο για να διορθωθείτο λάθος στοκτηματολογικό γραφείο.(σημείωση:καλό θα είναι να πας μόνος σου στο κτηματολογικό γραφείο για να διαπιστώσεις ακριβώς τη συμβαίνει).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.