Konstantinos IB Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26 , 2016 (edited) Σε καφενείο που έχει μόνο μια κουζίνα υγραερίου (2 φιάλες προπανίου σε εξωτ. χώρο) με 5 εστίες και φούρνο, απαιτείται η τοποθέτηση φούσκας και ΤΣΚ wet chemical? το κτίριο είναι "υφιστάμενο". Με βάση την ομολογουμένως πολύ καλή συζήτηση που γίνεται σε αυτό το νήμα, την Π.Δ. 15/2014 και τη διευκρινιστική εγκύκλιο που αναφέρεται στο #1, wet chemical...δεν "παίζει". Εκείνο που είναι "σιγουράκι" είναι ένας φορητός τύπου F. Για άλλου τύπου Σ.Τ.Κ. (π.χ. Α&Β) σκέψου το... Edited Ιούλιος 27 , 2016 by Konstantinos IB
miltos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 (edited) Η πυροσβεστική διάταξη 15/2014 αναφέρει στην 3.6.2. α. Σε μαγειρεία που χρησιμοποιείται μία (1) συσκευή μαγειρικών ελαίων– λιπών χωρητικότητας άνω των 10 λίτρων, ή περισσότερες της μία (1) συσκευές ανεξαρτήτωςχωρητικότητας εκάστης, εγκαθίσταται σύστημα τοπικής κατάσβεσης κατάλληλου και αποδεκτού κατασβεστικού υλικού για πυρκαγιές κατηγορίας F. β. Σε περίπτωση που γίνεται χρήση μόνο μίας (1) συσκευής τηγανίσματος (φριτέζα μονή ή διπλή) και η ποσότητα των μαγειρικών ελαίων – λιπών δεν υπερβαίνει τα 10 λίτρα,εγκαθίσταται σύστημα τοπικής κατάσβεσης πυρκαγιών κατηγορίας Α και Β, κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 2, όπως κάθε φορά ισχύει (όπως ξηράς κόνεως ή βάσεως νερού) και πλησίοντων συσκευών τοποθετείται ένας φορητός πυροσβεστήρας κατηγορίας F, κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 2, ελάχιστης κατασβεστικής ικανότητας 25F. Ο ανωτέρω πυροσβεστήραςεπιβάλλεται και στις επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται στην εγκατάσταση συστήματος τοπικής κατάσβεσης, εφόσον πραγματοποιείται χρήση μαγειρικών ελαίων – λιπών. Από τη διατύπωση καταλαβαίνω ότι σαν συσκευές μαγειρικών ελαίων-λιπών νοούνται μόνο οι φριτέζες και όχι τα τηγάνια. Συνεπώς, αν σε ένα μαγειρείο υπάρχει μία φριτέζα και εστίες υγραερίου δεν απαιτείται ΣΤΕ τύπου F. Κάνω κάποιο λάθος? Edited Φεβρουάριος 20 , 2017 by miltos
zafsko Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Η πυροσβεστική διάταξη 15/2014 αναφέρει στην 3.6.2. α. Σε μαγειρεία που χρησιμοποιείται μία (1) συσκευή μαγειρικών ελαίων– λιπών χωρητικότητας άνω των 10 λίτρων, ή περισσότερες της μία (1) συσκευές ανεξαρτήτως χωρητικότητας εκάστης, εγκαθίσταται σύστημα τοπικής κατάσβεσης κατάλληλου και αποδεκτού κατασβεστικού υλικού για πυρκαγιές κατηγορίας F. β. Σε περίπτωση που γίνεται χρήση μόνο μίας (1) συσκευής τηγανίσματος (φριτέζα μονή ή διπλή) και η ποσότητα των μαγειρικών ελαίων – λιπών δεν υπερβαίνει τα 10 λίτρα, εγκαθίσταται σύστημα τοπικής κατάσβεσης πυρκαγιών κατηγορίας Α και Β, κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 2, όπως κάθε φορά ισχύει (όπως ξηράς κόνεως ή βάσεως νερού) και πλησίον των συσκευών τοποθετείται ένας φορητός πυροσβεστήρας κατηγορίας F, κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 2, ελάχιστης κατασβεστικής ικανότητας 25F. Ο ανωτέρω πυροσβεστήρας επιβάλλεται και στις επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται στην εγκατάσταση συστήματος τοπικής κατάσβεσης, εφόσον πραγματοποιείται χρήση μαγειρικών ελαίων – λιπών. Από τη διατύπωση καταλαβαίνω ότι σαν συσκευές μαγειρικών ελαίων-λιπών νοούνται μόνο οι φριτέζες και όχι τα τηγάνια. Συνεπώς, αν σε ένα μαγειρείο υπάρχει μία φριτέζα και εστίες υγραερίου δεν απαιτείται ΣΤΕ τύπου F. Κάνω κάποιο λάθος? ίσως λογικά μεταφράζεται όπως το λες , αλλά από εμπειρία σε Π.Υ δεν το μεταφράζουν έτσι και τα τηγάνια τα θεωρούν τέτοιες συσκευές (μαγειρικών ελαίων). Καλή τύχη στην συγκεκριμένη υπηρεσία που θα απευθυνθείς.
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20 , 2017 Ποσότητα μαγειρικών ελαίων περιέχουν μόνο οι φριτέζες κατά την Π.Υ. Αν υπάρχει μία φριτέζα - μόνο μία - και περιέχει <10Lt ελαίου, τότε διατηρείται το παλιό ΣΤΕ και μπαίνει ένας F-2Lt. Και τα τηγάνια περιέχουν λάδι, αλλά επειδή δεν είναι συσκευές σταθερές, και δεν χρησιμοποιούνται πάντα, δεν περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του όγκου ελαίων σχετικά με την νέα πυροσβεστική διάταξη. 1
zafsko Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2017 Ποσότητα μαγειρικών ελαίων περιέχουν μόνο οι φριτέζες κατά την Π.Υ. Αν υπάρχει μία φριτέζα - μόνο μία - και περιέχει <10Lt ελαίου, τότε διατηρείται το παλιό ΣΤΕ και μπαίνει ένας F-2Lt. Και τα τηγάνια περιέχουν λάδι, αλλά επειδή δεν είναι συσκευές σταθερές, και δεν χρησιμοποιούνται πάντα, δεν περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του όγκου ελαίων σχετικά με την νέα πυροσβεστική διάταξη. Καλά , μην είσαι και τόσο σίγουρος.
miltos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22 , 2017 (edited) Ποσότητα μαγειρικών ελαίων περιέχουν μόνο οι φριτέζες κατά την Π.Υ. Τι εννοείς "κατά την Π.Υ."? Υπάρχει κάποια διευκρινιστική? Ρωτώ διότι από την Π.Υ. που υπέβαλα μελέτη, ζητάνε τύπου F λόγω ύπαρξης εστιών υγραερίου. Edited Φεβρουάριος 22 , 2017 by miltos
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2017 Πυρ. Διάταξη 15/2014 άρθρο 3.6.2 miltos καμία σχέση τα υγραέρια, ή αν χρησιμοποιεί τηγάνι ο πελάτης και πόσα τηγάνια και πότε και πόσο λάδι έχει μέσα κλπ.... Αν υπάρχει μία συσκευή - και μόνο μία - (φριτέζα) με χωρητικότητα ελαίου <10Lt, τότε διατηρείς το υπάρχων ΣΤΕ, ή τοποθετείς νέο με σκόνη (αν θες σκόνη, αν δε θες βάζεις F υγρό) Σε άλλη περίπτωση, δηλ αν υπάρχουν 2 ή περισσότερες φριτέζες ανεξαρτήτου μεγέθους, ή μία με χωρητικότητα >10Lt, τότε πας οπωσδήποτε ΣΤΕ F υγρό. Τα τηγάνια δεν προσμετρώνται γιατί: 1) δεν γνωρίζει κανείς τον όγκο τους, (ενώ στις φριτέζες αναγράφεται στο ταμπελάκι) και 2) δεν χρησιμοποιούνται πάντα ΤΕΛΟΣ
miltos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2017 Και γω έτσι το ερμηνεύω, απλά δε συμφωνεί η Π.Υ.
zafsko Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2017 Στο είπα από την αρχή για καλή τύχη, το έχω κάνει και με wet και με σκόνη , εξαρτάται που θα πέσεις. Τα ΄΄ΤΕΛΟΣ΄΄ κλπ τα ακούω βερεσέ.
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2017 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25 , 2017 Η Νομοθεσία είναι μία, και κοινή για ΟΛΟΥΣ. Τώρα αν το κάθε τμήμα υπηρεσίας Π.Υ. το ερμηνεύει και διαφορετικά, τότε είναι λάθος της υπηρεσίας. Άρθρο 3.6.2 δεν λέει πουθενά για τηγάνια, ούτε για μάτια, η ύπαρξη ή όχι F-class επηρεάζεται καθαρά μόνο από την ύπαρξη φριτέζας. Το λέει καθαρά. Πες το αυτό στον πυροσβέστη και γράψε μας τί διαφορετικό σου απάντησε, έχω περιέργεια. Και το πιο σημαντικό: Αν προσμετρώνταν όλες οι συσκευές που περιέχουν λάδι, τότε όλες οι ταβέρνες θα έπρεπε να έχουν F-class, αφού όλες χρησιμοποιούν 1-2 τηγάνια όπως λες... Επειδή κι εγώ από αξιωματικό σε αξιωματικό έχω εντοπίσει διαφορετικές απόψεις πάνω σε ίδια θέματα, ίσως έχεις δίκιο ως προς την άποψη του εκάστοτε αξιωματικού, όχι όμως ως προς την εφαρμογή της Νομοθεσίας που όπως έγραψα είναι μία και κοινή για όλους. Δηλ. δε νομίζω ότι αν πεις σε κάποιον ότι η Πυρ. διάταξη λέει αυτό, θα σου υπερασπιστεί την λάθος άποψή του...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα