Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2013 Νομίζω συνάδελφε Otto ότι αξίζει εάν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία εστία κουζίνας με 5 ζώνες μαγειρέματος και να τη χρησιμοποιείς όπως θέλεις. Δες για παράδειγμα τους κάτωθι τύπους: Kuppersbusch GKS954.1M, Miele KM 3054 G, Neff T67S76N0, La Germania P910 1 G9 X 86, Franke Crystal Black FHCR 705 4G TC BK C, Hotpoint-Ariston TQ751S, Elleci Modern 70, AKS AGC5G70WB, Fratelli Onofri MAN 675 I, Teka CG Lux 70 5G AI AL TR, Bauknecht TGW 5575 IN, PK 755 D GH X /HA, Cata LCI 941 BK, Whirlpool AKR 348/IXL, Nodor GCI 57Θα είναι όμως αποδεκτό ή θα σου πει να έχει π.χ. το πολύ μέχρι δύο (2) εστίες-καυστήρες αλλιώς θα πρέπει να αποξηλώσεις το υφιστάμενο σύστημα κατασβέσεως τοπικής εφαρμογής ξηράς κόνεως και να εγκαταστήσεις νέο για πυρκαγιές τύπου F.
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2013 (edited) ολα εξαρτωνται απο τις μοναδες ροης το ματι σα ματι δε μου λεει κατι επειδη αυτα πανε και λιγο κατα κριση την επομενη φορα που θα πας στην ΠΥ πιασε και καμμια κουβεντα φιλοσοφικη αν τους δεις χαλαρους για μενα οικιακο ειναι οτι εχει συνηθεις διαστασεις και ειδικα ηλεκτρικο απο κει και περα μοναδες ροης... που υπολογιζονται συμφωνα με το εμβαδο των εστιων και με γνωμονα τα λιτρα που χεις απο κατω καθως και την φουσκα Edited Νοέμβριος 12 , 2013 by OTTO_engine
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12 , 2013 (edited) Όλοι οι ανωτέρω τύποι είναι αερίου και ανήκουν στις οικιακές συσκευές ! ! Προς το παρόν δε με ενδιαφέρει να υπολογίσω μονάδες ροής, εάν μπορώ σύμφωνα με την ΑΠ 6776 Φ.701.2 να χρησιμοποιήσω μία τέτοια συσκευή διατηρώντας το υφιστάμενο σύστημα κατασβέσεως τοπικής εφαρμογής ξηράς κόνεως με την προμήθεια ενός πυροσβεστηρά 6 lt κατασβεστικής ικανότητος 25F. Εάν θα πρέπει να εγκατασταθεί νέο σύστημα τότε θα υπολογίσω μονάδες ροής, αριθμό καταιονητήρων κ.λπ. Κατά τα αναγραφόμενα στην ΑΠ 6776 Φ.701.2 είναι μία συσκευή υγραερίου οικιακού τύπου στην οποία θα γίνεται χρήση και μαγειρικών λιπών και ελαίων. Όμως κατά την έννοια - που λένε και στη νομολογία - καλύπτομαι ή όχι ; Edited Νοέμβριος 12 , 2013 by Antiermitianos
spapako Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2013 Ψητοπωλείο με πιστοποιητικό πυρασφάλειας που έχει λήξει από το 2006. Πάω πυροσβεστική και βρίσκω φάκελο και μελέτη, κάνω αυτοψία και βλέπω ΣΤΕ με 2 φιάλες Pa6 (όπως στη μελέτη), ΦΑ, πυροσβεστικό ερμάριο κτλ. Ο χώρος διαθέτει φριτέζα (48Χ35, 2 τεμάχια), ψηστάρια με κάρβουνα (42Χ65), 2 μάτια γκαζιού, φούρνο γκαζιού (85Χ100) και κοτοπουλιέρα γκαζιού (140Χ60). Θα πάω πάλι αύριο από Πυροσβεστική να ρωτήσω, αλλά απαιτείται wet chemical και συμπλήρωση μελέτης ή νέα μελέτη, σωστά? Με κοστολόγιο που ούτε θα θέλει να ακούσει ο ιδιοκτήτης... Επίσης υπάρχουν 2Χ25kg μπουκάλες πετρογκαζ σε εξωτερικό χώρο, οι οποίες υπάρχουν και στη μελέτη.
ckiriako Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 , 2013 Φυσικα και θελει wet chemical. Την συνεχεια την ξερεις, την ξερουμε και την εχουμε ζησει ολοι φανταζομαι...
ianp Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2013 Συνάδελφοι καλησπέρα είναι η πρώτη φορά που γράφω και ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ανέλαβα την τεχνική περιγραφή μόνιμων συστημάτων πυροπροστασίας (και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση) ενός εστιατορίου με αρκετές ομοιότητες με τις περιπτώσεις που αναφέρετε παραπάνω (υπάρχον σύστημα τ.ε. ξηράς κόνεως, τοποθέτηση πυροσβεστήρα τύπου F κλπ κλπ). Πάνω κάτω ποιες τιμές παίζουν στην αγορά για τα παραπάνω μια και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο χώρο σαν ελεύθερος επαγγελματίας;
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 (edited) Συνάδελφοι Καλησπέρα,απλά ενημερωτικά αναφέρω ότι στο 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών (Μουσείο Πυροσβεστικού Σώματος) στην Παλλήνη το κριτήριο για την εγκατάσταση συστήματος κατασβέσεως τοπικής εφαρμογής τύπου F (wet chemical) είναι η συνολική ποσότητα μαγειρικών ελαίων και λιπών και μόνον. Εν ολίγοις, μπορείς να εγκαταστήσεις οσεσδήποτε συσκευές θερμικής επεξεργασίας τροφίμων αρκεί η συνολική ποσότητα μαγειρικών ελαίων και λιπών, που θα γίνεται χρήση σε αυτές (τις συσκευές), να μην ξεπερνά τα 10 λίτρα. Edited Δεκέμβριος 3 , 2013 by Antiermitianos 1
deathlok Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 το 2α το έχουν διαβάσει εκεί; APS_6776 F 701 2_4-2-2010(1).pdf
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3 , 2013 (edited) Συνάδελφε, ακριβώς αυτήν την παράγραφο ζήτησα να μου ερμηνεύσουν και μου έδωσαν αυτήν την ερμηνεία που ανέφερα, για την οποία με είχε ήδη προϊδεάσει άλλος συνάδελφος που είχε πάει για να διευκρινίσει - μεταξύ άλλων - και αυτό, στην ίδια υπηρεσία. Edited Δεκέμβριος 3 , 2013 by Antiermitianos
L-Nikos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 Δύο ερωτήσεις ρε παιδιά γιατί μπλέχτηκα, δεν έχω βρει κάπου χωρητικότητα πυροσβεστήρα που απαιτείται για σ.τ.ε. ξηρής σκόνης. Ο πελάτης έχει 2 μηχανές γύρου, ένα πλατώ για πίτες, η φριτέζα 8lt και μια ψησταριά με κάρβουνα. Πήγα για ερωτήσεις στην πυροσβεστική, δεν μου είπαν τίποτα για τον PA12 που έχω βάλει, αλλά μήπως είναι μικρός; Επίσης, ακροφύσια απαιτούνται κάθε 1m; Ευχαριστώ!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα