OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2014 πρεπει να βρεις τις μοναδες ροης αυτες θα σου πουν ποσα χλγρ φιαλη θα χεις
Antiermitianos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 (edited) Καλημέρα Συνάδελφοι, Όλοι οι ανωτέρω τύποι είναι αερίου και ανήκουν στις οικιακές συσκευές ! ! Προς το παρόν δε με ενδιαφέρει να υπολογίσω μονάδες ροής, εάν μπορώ σύμφωνα με την ΑΠ 6776 Φ.701.2 να χρησιμοποιήσω μία τέτοια συσκευή διατηρώντας το υφιστάμενο σύστημα κατασβέσεως τοπικής εφαρμογής ξηράς κόνεως με την προμήθεια ενός πυροσβεστηρά 6 lt -> 2 lt κατασβεστικής ικανότητος 25F. Εάν θα πρέπει να εγκατασταθεί νέο σύστημα τότε θα υπολογίσω μονάδες ροής, αριθμό καταιονητήρων κ.λπ. Κατά τα αναγραφόμενα στην ΑΠ 6776 Φ.701.2 είναι μία συσκευή υγραερίου οικιακού τύπου στην οποία θα γίνεται χρήση και μαγειρικών λιπών και ελαίων. Όμως κατά την έννοια - που λένε και στη νομολογία - καλύπτομαι ή όχι ; διόρθωση. Είχα στο μυαλό μου αυτόν τον γνωστής εταιρείας 2 lt (25F). Edited Μάρτιος 6 , 2014 by Antiermitianos
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 όταν βάζεις σκόνη, χρησιμοποιείς πυροσβεστήρα 12 κιλών ΣΤΕ. όταν βάζεις wet-chemical, χρησιμοποιείς πυροσβεστήρα τόσων λίτρων, όσων βγουν από τη μελέτη-πίνακα. και στις 2 περιπτώσεις, βάζεις τόσα sprinklers, όσες είναι και οι καυτές επιφάνειες, δηλ γύρος, φριτέζα, πλάκα, κλπ αν η συνολική ποσότητα μαγειρικού ελαίου (φριτέζα) είναι κάτω των 10 λίτρων, τότε μπορεί και να τοποθετηθεί ΣΤΕ σκόνης (που είναι και πιο φτηνό) αλλά πρέπει να υπάρχει στο χώρο και ένας μικρός φορητός πυροσβεστήρας wet-chemical 2 λίτρων Εννοείται ότι καλύτερο μακράν είναι το wet-chemical, το οποίο θα πρέπει και να προτείνεται στον πελάτη, λόγω της υγρής μορφής στην οποία βρίσκεται, και έτσι παρουσιάζει μεγαλύτερη αξιοπιστία και έχει και καλύτερη κατασβεστική ικανότητα και δεν λερώνει τόσο πολύ τον χώρο της κουζίνας σε περίπτωση μικρής πυρκαγιάς Απλά όλα τα ΣΤΕ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2014 όταν βάζεις σκόνη, χρησιμοποιείς πυροσβεστήρα 12 κιλών ΣΤΕ. όταν βάζεις wet-chemical, χρησιμοποιείς πυροσβεστήρα τόσων λίτρων, όσων βγουν από τη μελέτη-πίνακα. και στις 2 περιπτώσεις, βάζεις τόσα sprinklers, όσες είναι και οι καυτές επιφάνειες, δηλ γύρος, φριτέζα, πλάκα, κλπ αν η συνολική ποσότητα μαγειρικού ελαίου (φριτέζα) είναι κάτω των 10 λίτρων, τότε μπορεί και να τοποθετηθεί ΣΤΕ σκόνης (που είναι και πιο φτηνό) αλλά πρέπει να υπάρχει στο χώρο και ένας μικρός φορητός πυροσβεστήρας wet-chemical 2 λίτρων Εννοείται ότι καλύτερο μακράν είναι το wet-chemical, το οποίο θα πρέπει και να προτείνεται στον πελάτη, λόγω της υγρής μορφής στην οποία βρίσκεται, και έτσι παρουσιάζει μεγαλύτερη αξιοπιστία και έχει και καλύτερη κατασβεστική ικανότητα και δεν λερώνει τόσο πολύ τον χώρο της κουζίνας σε περίπτωση μικρής πυρκαγιάς Απλά όλα τα ΣΤΕ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
Μ.Μιχάλης Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2014 Καλησπέρα και από μένα σε όλους, επειδή έχω μια περίπτωση παρόμοια με αρκετές από όσες έχουν αναφερθεί επεμβαίνω: 1) Χαζή ερώτηση: Γιατί να μπει ακροφύσιο του ΣΤΕ πάνω απ' την φριτέζα; Δεν υποτίθεται ότι για την κατάσβεση της φριτέζας, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιηθεί ο πηρ. wet chemical 2lt; 2) Μια φριτέζα, ένα πλατό και 3 γυριέρες θα τροφοδοτηθούν από φυσικό αέριο στο χώρο που εξετάζω. Θα απαιτηθεί μελέτη εγκατάστασης φυσικού αερίου, τεχνική περιγραφή απλώς ή κάτι άλλο. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να προσέξω και να δείξω στο σχέδιο μου, την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα και τον ανιχνευτή διαρροής κυρίως. Αν έχει ασχοληθεί κανείς, μπορεί να με κατατοπίσει σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας που θα χρειαστώ για την παροχή φυσικού αερίου; Ευχαριστώ!
Panagiotis_H Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2014 Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2014 1) ακροφυσιο πάνω από τη φριτέζα ( και πάνω από όλες τις καυτές επιφάνειες μπαίνει για μπορείς να κάνεις κατάσβεση από το ΣΤΕ) 2) επίσης, αν η μελέτη σου βγάλει να τοποθετήσεις ΣΤΕ wet chemical, δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις 2 Lt wet chemical πυροσβεστήρα (γιατί σε υπερκαλύπτει το ΣΤΕ) άρα απλά δεν διαθέτεις 2 Lt f-class στην επιχείρησή σου 3) αν δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις το ΣΤΕ wet chemical, θα δεις ότι λόγω ακροφυσίων και κατασκευής θα ψεκάσει όλο το χώρο της κουζίνας οπότε και δίπλα να πιάσει φωτιά μια άλλη συσκευή, και χρειαστεί να ενεργοποιήσεις το ΣΤΕ χειροκίνητα, θα εκτοξευθεί το υλικό παντού για πλήρη καταστολή της φωτιάς 4) νομίζω απλή τεχνική περιγραφή. Θα τα δείξεις όλα στην κάτοψη αναλυτικά και προσεκτικά. 5) με ανιχνευτές διαρροής πρέπει να είσαι καλυμμένος αλλά για πιο σίγουρα επικοινώνησε με την ΠΥ
L-Nikos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2014 Καλησπέρα, σε σουβλατζίδικο υπάρχει φριτέζα πάνω από 10lt σε διπλανό πάγκο από το υπάρχον Σ.Τ.Ε. ξηρής σκόνης που καλύπτει τα υπόλοιπα (μηχανή γύρου, ψησταριά κτλ.) Είδα σε διευκρινιστική (70483 Φ. 701.6) ότι η Πυροσβεστική δέχεται την αμπούλα BONPET ως σύστημα τοπικής εφαρμογής με κάποιους περιορισμούς. Γενικά θα πάει πολύ ακριβά να αλλάξει όλο το σύστημα σε τύπου F και μου φαίνεται ότι αυτή θα είναι η πιο φτηνή λύση να βάλει μια αμπούλα πάνω από τη φριτέζα. Γνωρίζει κάποιος κάτι συγκεκριμένο;; Ευχαριστώ
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17 , 2014 (edited) την εχω δει μονο σε σερβερ ρουμ και μαλιστα ηταν τοσες που σαν κοστος θα ειχανε βαλει αεροζολ Edited Ιούνιος 17 , 2014 by OTTO_engine
L-Nikos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2014 Τι θα μπορούσε να βάλει ψιλοοικονομικό; Μπορεί να μπεί BONPET με μικρό δοχείο πχ. 2lt και με 1-2 ακροφύσια μόνο;
OTTO_engine Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2014 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18 , 2014 (edited) ενα για απορροφητηρα ενα για φριτεζα = 2 αυτες οι αμπουλες ειναι για μικρους κλειστους χωρους ή τιποτα racks σε server roomsσαν εκεινα τα ευκαμπτα που βαζουν σε μεγαλους ηλ. πινακες δεν μου πανε για αυτο που θες βεβαια θα ομολογησω πως δε το εχω ψαξει αρκετα.... θα επανελθω Edited Ιούνιος 18 , 2014 by OTTO_engine
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα