Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι προϋποθέσεις για άδειες στις περιοχές που επλήγησαν από φωτιά


ckiriako

Recommended Posts

Μόνον σε οικόπεδα τα οποία θα διαθέτουν γεωγραφικές συντεταγμένες θα χορηγείται πλέον νέα οικοδομική άδεια στις 18 εντός σχεδίου περιοχές της Αττικής που είχαν καεί το περασμένο καλοκαίρι.

18-13-thumb-medium.jpg

Από τις αρχές Ιανουαρίου, με αποφάσεις του περιφερειάρχη Αττικής, είχαν οριοθετηθεί οι αναδασωτέες περιοχές, που έφεραν το ξεπάγωμα της οικοδομικής δραστηριότητας σε ακίνητα που βρίσκονται εντός των οικισμών.

 

Οι αλλαγές επισημοποιήθηκαν με τη δημοσίευση του νόμου για τα καμένα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 17Α' της 16ης Φεβρουαρίου 2010), που προώθησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη. Για την εφαρμογή του αρμόδια είναι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με επικεφαλής τη Μαργαρίτα Καραβασίλη. «Θα είμαστε έτοιμοι μέσα στον Μάρτιο», δήλωσε στην «Ε» και περιέγραψε τα επόμενα βήματα:

«Ράμπο»

* Συγκροτείται ειδική υπηρεσία κατεδάφισης, οι «ράμπο» των αυθαιρέτων, που θα στελεχωθεί από 12 μηχανικούς και αποφοίτους ΤΕΙ. Η προκήρυξη των θέσεων θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες και η στελέχωση του νέου σώματος θα γίνει με αποσπάσεις υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπουργεία, οργανισμοί, ΝΠΔΔ κ.λπ.).

* Τροφοδοτείται η νέα υπηρεσία τηλεπισκόπησης με on line πληροφορίες που υπάρχουν στην εταιρεία του Κτηματολογίου και θα επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο μέσω δορυφόρων όλων των καμένων εκτάσεων. Οι διαθέσιμοι δασικοί χάρτες παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες, αλλά χρειάζεται να μπουν τα όρια των εντός σχεδίου περιοχών. Η ανανέωση των στοιχείων θα γίνεται στην αρχή κάθε μήνα και έτσι θα εντοπίζεται εγκαίρως κάθε αυθαιρεσία.

 

 

 

018-thumb-medium.jpg

 

Περιπολίες

* Λαμβάνεται μέριμνα ώστε να υπάρχει και «τρίτο μάτι» στα καμένα, με την αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων που δρουν στις περιοχές. Εξετάζεται η δυνατότητα για πεζές περιπολίες.

«Σε πρώτη φάση θα βοηθήσουν στον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος», μας ενημέρωσε η Μαργαρίτα Καραβασίλη. Στην υπηρεσία επιθεωρητών λειτουργεί το 3ο τμήμα, που είναι αρμόδιο για την αυθαίρετη δόμηση σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές. Στο σώμα επιθεωρητών βεβαίως υπάρχουν σήμερα μόνον 32 άτομα, αλλά έχει δοθεί άδεια να προχωρήσουν 35 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου να μεταταγούν.

Διευκρινίζεται ότι οι γεωγραφικές συντεταγμένες, που προκύπτουν από το κρατικό δίκτυο, προσδιορίζουν την ακριβή θέση κάθε ακινήτου, το οποίο θα μπορεί να εντοπιστεί στους ψηφιακούς χάρτες. Με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται μια συνηθισμένη παρανομία, με την οποία κάποιοι ειπιτήδειοι καταφέρνουν να εκδώσουν νόμιμη άδεια αλλά για... άλλο οικόπεδο!

 

 

 

Πηγή:Ελευθεροτυπία

Link to comment
Share on other sites

Και που θα βρούμε και επίσημα αυτόν τον χάρτη που καθορίζει τις περιοχές που αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών ?

Link to comment
Share on other sites

Τελικά κανείς ξέρει που μπορούμε να βρούμε τον περιβόητο αυτό χάρτη ? Όσο και αν προσπάθησα , δεν κατάφερα να τον ανακαλύψω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.