Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

1. Μπορούν να θεωρηθούν ως διάφραγμα?

2. Η όπλιση έχει κάποια ιδιαίτερα σημεία? Στις στηρίξεις το σπάσιμο των οπλισμών? (αναφέρομαι και στην πλάκα και στις δοκούς)

3. Στον κορφιά πάντα διαμορφώνεται δοκός?

4. Υπάρχει κάποια λεπτομέρεια όπλισης?

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

1. Δεν είμαι σίγουρος γι΄αυτό, αλλά θεώρησε για ασφάλεια ότι δεν υπάρχει διάφραγμα και δες αν θα πάρεις δυσμενέστερα αποτελέσματα, οπότε τα κρατάς για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
2. Όχι τα οπλίζεις όλα κανονικά, απλά τα σίδερα των κεκλιμένων δοκών θα αγκυρωθούν σαν να έκανες αγκύρωση σε ακραίο κόμβο, με ό,τι απαιτήσεις προκύπτουν για το πάχος των στύλων κ.τ.λ.
3. Όχι πάντα αλλά θεώρησε ότι οι πλάκες δε συνδέονται μεταξύ τους (συνοριακή συνθήκη 0 για τους έχοντες Fespa).
4. Η όπλιση όπως σου είπα και παραπάνω είναι η κλασσική, αλλά επειδή στην περιοχή πέρα των στηρίξεων η πλάκα έχει οπλισμό μόνο κάτω, να προβλέψεις στον ξυλότυπό σου και την τοποθέτηση ΑΝΩ στην πλάκα ενός πολύ ελαφρού πλέγματος (π.χ. Τ092) έτσι ώστε να συγκρατείται το μπετόν κατά τη σκυροδέτηση και να μην παρασύρεται λόγω της κλίσης (κατασκευαστικό τρικ αυτό).

  • Like 1
Δημοσιεύτηκε

Κατατοπιστικότατος!

 

Έχω δει παντως διερειστες 4 μετρων, που δεν φευγουν υποστυλωματα στον κορφια.

 

Πως το κανουν αυτο?

Δημοσιεύτηκε

Η δοκός στον κορφιάτη δεν είναι πάντα απαραίτητη στις δίριχτες στέγες. Συνήθως η δοκός αυτή αποφεύγεται από την αρχιτεκτονική σύνθεση για αισθητικούς λόγους. Εξαρτάται από το στατικό σύστημα.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει δοκός στον κορφιάτη τοποθετείται πρόσθετος οπλισμός σε σχήμα Λ. Λεπτομέρειες όπλισης σε πλάκες με κλίση υπάρχουν στα παλαιότερα βιβλία του καθ. Σπυρόπουλου αλλά κυρίως στο βιβλίο του καθ. Τάσιου, τόμος ΙΙΙ, σελ.1261, παρ. 70, "Κεκαμμένη πλάξ", όπου φαίνεται ο υπολογισμός (με την τότε Νομοθεσία) και η λεπτομέρεια του οπλισμού του κορφιάτη χωρίς δοκό.

Επίσης σε μεγαλύτερες κλίσεις πλακών ενισχύεται ο οπλισμό απόσχισης όπου απαιτείται για την καλύτερη αγκύρωσή της, (όπως κι αυτό φαίνεται στην παραπάνω λεπτομέρεια και περιγράφεται με λεπτομέρεια στις παρατηρήσεις που ακολουθούν).

Δημοσιεύτηκε

Στο πάνω μέρος του κορφιά μπαίνει πρόσθετος οπλισμός διότι δεν υπάρχει καθόλου.

Στο κάτω μέρος υπάρχει ο κύριος οπλισμός της πλάκας.

Το θέμα είναι πως προσομοιώνεται μία τέτοια περίπτωση (χωρίς δοκό) και πως το επιλύει ένα πρόγραμμα.

Εκεί είναι που πρέπει και εμεις να παρεμβαίνουμε να εκτιμούμε κάποια πράγματα ανάλογα με την εμπειρία μας και τις γενικότερες γνώσεις μας.

Δημοσιεύτηκε

Σίγουρα η πλάκα είναι διάφραγμα (απολύτως στερεός δίσκος) στο οριζόντιο επίπεδο στο οποίο ορίζεται από την ίδια προσοχή αν δεν ληφθεί υπόψη μπορεί να οδηγήσει και σε αποκλίσεις πάνω του 100%!! αναλόγως του μεγέθους της ασυμμετρίας του επιλυόμενου φορέα.Αν δεν υπάρχει αυτόματη λειτουργία του προγράμματος που να το λαμβάνει αυτό υπόψη πρέπει να δοθούν κατάλληλες ιδιότητες στις περιμετρικές δοκούς με μεγάλες τιμές επιφάνειας ,τεκμαρτή επιφανείας κ ροπής αδράνειας(ως προς κατακόρυφο άξονα) για να παρεμποδιστούν κάμψη,διάταση και ολίσθηση αντίστοιχα.

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Ο κορφιάς απο μόνος του αποτελεί στήριξη, δεν χρειάζεται δοκό. Όταν μάλιστα οι πλάκες εκατέρωθεν του έχουν ίδιες διαστάσεις και ίδια φόρτιση (κάτι που συμβαίνει συνήθως) αποτελεί πάκτωση καθώς δεν έχει δυνατότητα στροφής. Οπότε απαιτείται οπλισμός και στο πάνω πέλμα.

Αν και το θέμα έχει κλείσει, έπεσα πάνω του ψάχνοντας κάτι άλλο και είπα να γράψω την εξυπνάδα μου!!!

  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

θα ηθελα να μου προτεινετε βιβλιογραφια για στεγες απο σκυροδεμα .

κεκλιμενες προφανως . και links αν υπαρχουν , αν και θα τα χα ανακαλυψει . ειναι πολυ διαδεδομενες στην ελλαδα και ειναι πολυ περιεργο που δε βρισκω τιποτα σχετικο . κατασκευαστικες λεπτομερειες πλεονεκτηματα μειονεκτημα . οτιδηποτε

ειναι απαραιτητο για τη διπλωματικη μου

 

Παρατήρηση: Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής!

Ευχαριστώ, ilias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.