porgie83 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2010 Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω γιά μία περίπτωση ενός πέλατη μου. Ο πελάτης μου έχει δύο οικόπεδα σε περιοχή που βρίσκεται στη φάση της πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλεως. Η πράξη βρίσκεται στο τελικό στάδιο επικύρωσης. Ο προαναφερόμενος έχει κάνει πράξη παραχώρησης για δρόμους που περνούσαν απο τα δύο οικόπεδα. Στην πράξη εφαρμογής φαίνεται ότι ο Δήμος του οφείλει αποζημίωση σε γη (εκτός ότι ο πελάτης οφείλει αποσημίωση σε χρήμα στον ΟΤΑ ) περίπου 625 τμ. Ο ιδιώτης Τοπ. Μηχανικός που ανάλαβε τη μελέτη του ΣΧ. πόλεως του όρισε (χωρίς ο πελάτης μου να απευθυνθεί στο δήμο) ότι θα αποζημιώθεί με δύο οικόπεδα σε συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα του έδωσε και του όρισε σε σχέδια το που είναι τα οικόπεδα και ο πελάτης μου θέλει να πουλήσει τα δικαιώματα αυτά. Θα ήθελα να ρωτήσω: δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου δηλάδη του Μηχανικού του Δημού (υπό διαπραγμάτευση με τον δικαιούχο βέβαια) να ορίσει σε ποιά περιοχή θα πάρει ο δικαιούχος την αποζημίωση σε γη? Μπορεί ο εκάστοτε Μηχανικός που έχει τη μελέτη του σχεδιού πόλεως να ορίσει σε ποιά περιοχή θα αποζημιώθει ο δικαιούχος? Δεν πρέπει για να οριστικοποιηθεί η αποζημίωση σε γη να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου? Στην περιοχή μου για αποζημιωθούν η δικαιούχοι σε γη από το δήμο, ο Δήμος ορίζει μια περιοχή όπου θα δωθούν τα οικόπεδα σε δικαιούχους και κατόπιν συμφωνίας και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται η αποζημίωση. Μάλιστα στην προήγουμενη περίπτωση ο Μηχανικός τοποθέτησαι τα οικόπεδα της αποζημίσης του δικαιούχου σε δημοτική γη που συνορέυει με τα οικόπεδα που ανήκαν εξαρχής στον πελάτη μου. Ευχαριστώ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα