Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με πελάτη


Recommended Posts

οτι δεν το εδωσες.βεβαια να δουμε τι ακριβως θα λεει.παντως δεν θα ισχυει πλεον ο ισχυρισμος "δεν με πληρωσε ο πελατης".αυτο αλαζει.

Link to comment
Share on other sites

θα το ξανακανεις το τηλεφωνικο? μαλλον οχι γιατι θα θυμασαι το χουνερι για πολλα χρονια - μην αγχωνεσαι ομως φιλε, ολοι οσοι δεν τα βρηκαμε απο μπαμπα μηχανικο, ετσι μαθαμε, απο μ@%$^$ες.

 

Οσο για τον πονηρουλη τον κυριο, εγω στη θεση σου θα κοιταζα με το καλο να προσπαθησω να τον πεισω να δωσει κατι, αφου την απαντηση του την πηρε. Αν ομως ο κυριος αυτος ειναι τοσο πονηρος, και αν εχεις εσυ στοιχεια απο τις μετρησεις σου που κατα οποιοδηποτε τροπο δεν τον συμφερουν, τοτε κανε τα κουμαντα σου. Ειτε ενημερωνεις τους γειτονες, ειτε καταγγελια εσυ ο ιδιος, ειτε οτι σου παιρναει απο το μυαλο. Προσοχη, μονο αφου εχεις εξαντλησει καθε λογικη προσπαθεια να παρεις τα λεφτα σου.

Link to comment
Share on other sites

Επ ευκαιρία να ρωτήσω και εγώ, ως νέος μηχανικός, τους εμπειροτέρους συναδέλφους....

 

Δηλαδή, έρχεται κάποιος πελάτης και μου λέει θέλω να μου κάνεις αυτήν την δουλειά.......Εγω για να είμαι καλυμμένος πρέπει να φτιάξω ενα συμφωνητικό;

Και τί ακριβώς είναι αυτό; Π.χ. ένα χαρτί που γράφω ο τάδε ανέθεσε σε εμένα την τάδε εργασία και το υπογράφουμε αμφότεροι; Ή είναι τίποτα πιο περίπλοκο;

Link to comment
Share on other sites

οπως εχω πει και παλιοτερα, με το που αναφερεις το συμφωνητικο οι μισοι και παραπανω θα φευγουν. λειτουργει λιγο σαν ανθρωποδιωχτης, αλλα οποιος μενει θα σε πληρωσει σιγουρα και θα ειναι και μερακλης ανθρωπος.

 

αλλα κολπα θελει το θεμα, και κυριως Π Ρ Ο Κ Α Τ Α Β Ο Λ Η.

 

Αυτος που δεν δινει προκαταβολη, ειναι για κλωτσιες εξω απο το γραφειο γιατι απλουστατα δεν προκειται να πληρωσει στο τελος αυτα που συμφωνειτε στην αρχη παρα μονο με εκβιασμο και στεναχωριες.

Link to comment
Share on other sites

και η προκαταβολή διωχνει-για μικρα τοπογραφικά μιλω.για αρχιτεκτονικα-στατικα-μεγαλα τοπογραφικα εννοειται δεν τραβας γραμμη χωρις προκαταβολη.

τωρα ομως θα ειναι μια δικαιολογια ,θα λες πχ "φιλε μου για δωσε το ΑΦΜ σου να σου κοψω ΑΠΥ γιατι η εφορια βγαινει συνεχεια παγανια και ειναι αυστηρη."

οποτε θα του κοβεις την ΑΠΥ και θα παιρνεις ολα τα λεφτα προκαταβολικα.θα του λες ετσι προβλεπει το νεο φορολογικο νομοσχεδιο

Link to comment
Share on other sites

υποψην με το νεο φορολογικο νομοσχεδιο θα ειμαστε υποχρεωμένοι να κοβουμε ΑΠΥ ανεξαρτητως αν μας πληρωσε η οχι.

 

Τίποτα τέτοιο δεν έχει ειπωθεί, και ασφαλώς δε μπορεί να γίνει σε εμάς. Το ΑΠΥ εκδίδεται και παραδίδεται, χέρι με χέρι με τα λεφτά. Δεν υπάρχει "επί πιστώσει" ΑΠΥ.

Αυτό που "ακούστηκε" είναι για τους γιατρούς και τους δικηγόρους κάτι παρόμοιο. Μην ξεχνάμε όμως ότι αυτοί δεν είναι σε καθεστώς ΦΠΑ καν, που σημαίνει ότι πρακτικά δεν έχουν συνέπειες και αν λακίσει ο πελάτης (ακυρώνουν το ΑΠΥ ακόμα και μετά από 1 χρόνο). Εμείς αν το κόψουμε θα πρέπει να αποδώσουμε ΦΠΑ μέσα σε 3 μήνες το πολύ και να το κάνουμε βγάζοντας από την τσέπη μας ασφαλώς δεν παίζει.

Ας μη φέρνουμε την καταστροφή συνεπώς με την όποια "ράδιο αρβύλα" διαδίδεται.

Εγώ ο φοβερά απαισιόδοξος για την κατάσταση, θα πω για μια ακόμα φορά ότι θεωρώ ότι ουτε καν ο λογιστικός προσδιορισμός θα προχωρήσει στον κλάδο μας. Γιατί πολύ απλά δεν γίνεται για λόγους που έχουν αναλυθεί αλλά και για άλλους που θα φανούν στην πορεία. Μπορεί να τον ψηφίσουν, θα τον ανακαλέσουν όμως πριν καν προλάβει να εφαρμοστεί (πριν το 2011). Απλά οι άνθρωποι είναι εκτός πραγματικότητας και έχουν πλήρη άγνοια. Θα το καταλάβουν όμως εν καιρώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.