teo_z Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13 , 2011 Συνάδελφοι, για την βεβαίωση μηχανικού ότι δεν υπάρχουν αυθαίρετα όταν πρόκειται για κτίριο προ του 55 σε τι έγγραφα μπορούμε να στηριζόμαστε όταν δεν υπάρχουν στοιχεία. Σε ένα σεμινάριο άκουσα ότι οι βεβαιώσεις δημάρχου δεν ισχύουν και ότι χρειάζεται δικαστική απόφαση. Ένας δικηγόρος μου έφερε ένορκη βεβαίωση ειρηνοδικείου. Αυτή θεωρείται αποδεικτικό;
sof2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20 , 2011 Ναι, αν δεν υπάρχει κάτι άλλο αεροφωτογραφίες.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2012 Γιατί δεν ισχύουν οι βεβαιώσεις δημάρχου για να βεβαιώσουμε εμείς ότι δεν υπάρχει άλλο αυθαίρετο στο οικόπεδο πλην αυτού που είναι προ του 1955; Δεν δίνουμε εμείς την βεβαίωση προ του 1955. Ο νόμος λέει πως τα προ 1955 δεν απαιτούν βεβαίωση νομιμότητας. Εμείς θέλουμε ένα επίσημο έγγραφο που να το πιστοποιεί. Και αυτό είναι η βεβαίωση δημάρχου με σφραγίδες και τα όλα του....
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15 , 2012 Δυστυχώς το ΥΠΕΚΑ λέει πως δεν ισχύουν οι βεβαιώσεις δημάρχου. Κακώς κατα τη γνώμη μου, αλλά τι να πεις! Για δειτε από τη ΔΕΗ πότε έγινε η 1η ρευματοδότηση.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 myri, που το λέει το ΥΠΕΚΑ; Με ενδιαφέρει γιατί έχω μια υπόθεση που τρέχει.
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 (edited) Β' μέρος Ερωτο-απαντησεων ΥΠΕΚΑ - ερώτηση 13 13. Εάν το ακίνητο έχει κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, πώς υπολογίζεται το πρόστιμο και πώς αποδεικνύεται η ηλικία κάθε τμήματος (π.χ. αυθαίρετο προ του 1983 δηλωμένο, στο οποίο έγινε αυθαίρετη προσθήκη το 1995 και άλλη μία το 2005); Η βεβαίωση δημάρχου είναι αποδεκτή για την πιστοποίηση του χρόνου κατασκευής του αυθαιρέτου; Ισχύουν τα αναφερόμενα στην παρ. 12 του παραρτήματος της Εγκυκλίου 13/2011 με τη διευκρίνιση ότι η παλαιότητα κάθε τμήματος (το οποίο υπολογίζεται με τον ανάλογο μειωτικό συντελεστή παλαιότητας) αποδεικνύεται με δημόσια έγγραφα, αεροφωτογραφίες και επικουρικά με οποιοδήποτε έγκυρο στοιχείο (π.χ. συμβόλαια, ΙΚΑ, τιμολόγια αγοράς υλικών κ.λπ.), πλην της βεβαίωσης δημάρχου, η οποία δεν είναι αποδεκτή. Edited Ιανουάριος 16 , 2012 by myri
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 (edited) Ευχαριστώ. Αυτό είναι ερωτοαπάντηση όμως. Έχει νομική υποστήριξη; Edited Ιανουάριος 16 , 2012 by Faethon11
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 Δεν θυμάμαι αν το λέει και κάπου αλλού
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 16 , 2012 Θυμάμαι εκείνη την εγκ. του Υπ. Εσωτερικών. Αλλά εκείνη έλεγε για το ιδιοκτησιακό (ότι δεν μπορούν να το βεβαιώνουν οι Δήμαρχοι) και όχι για την παλαιότητα. Κάτι άλλο δεν γνωρίζω και εγώ.
KOKARADI Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 , 2013 Αγαπητοι συναδελφοι να κανω μια tre banal ερωτηση Εχει κανεις τελευταια ενημερωση (2013?????) Για κτισμα το οποιο κατα πασα πιθανοτητα ειναι προ του 55 αλλα δεν περιγραφεται σε κανενα τιτλο ιδιοκτησιας της εποχης και για το οποιο μου επιδεικνυεται βεβαιωση Δημαρχου μπορω ναδωσω βεβαιωση νομιμοτητας ωστε να προχωρησει ο πελατης σε μεταβιβαση ?? ευχαριστω!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα