Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γεωγραφικές Συντεταγμένες


Recommended Posts

Όπως είχα γράψει ΕΔΩ (δημοσίευση #34), με το άρθρο 3 του ν. 3818 (ΦΕΚ 17/Α/16.2.2010) ορίζεται ότι, η αίτηση για την έκδοση άδειας στις περιοχές, που είχαν καεί το περασμένο καλοκαίρι στην Αττική, πρέπει να συνοδεύεται από τδ στο οποίο θα αναγράφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι γεωγραφικές συντεταγμένες όχι μόνο του γηπέδου/ οικοπέδου αλλά και του υπό ανέγερση κτίσματος ή κατασκευής.

 

Θεωρώ ότι πρόκειται για μια σημαντική βελτίωση στη διαδικασία εκπόνησης των τδ, που προορίζονται για την έκδοση οικοδομικής άδειας, η οποία (βελτίωση) όχι μόνο εξασφαλίζει το στόχο που θέτει του υπουργείο αλλά προσδίδει πρόσθετη αξία στο προϊόν αυτού του αντικειμένου δραστηριότητας ενός τοπογράφου.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον συνάδελφο ΜΑΚΑΡ, είναι μια ενέργεια που εάν ισχύσει, εκτός του πολύ συγκεκριμένου σκοπού που εξυπηρετεί, θέτει κάποια standards στις τοπογραφικές εργασίες και αναβαθμίζει τον ρόλο του τοπογράφου μηχανικού στην έκδοση της αδείας. Ελπίζω μόνο να ελέγχονται πραγματικά τα δηλούμενα, ωστέ να μην φθάσουμε σε σημεία να βλεπουμε συν/νες που έχουν..ψαρευτεί από πινακίδες 1:5000 ΓΥΣ ;)

Καλημέρα σε όλους!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.