Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό πυροπροστασίας κατά την μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας


tsagkar

Recommended Posts

Χαιρετώ παιδιά! Σε ένα κατάστημα(cafe-bar) αλλάζουμε οικοδομική άδεια κι άδεια λειτουργίας για λόγους καθαρά ιδιοκτησιακούς (όλα παραμένουν ως έχουν απλά η νέα οικοδομική άδεια έχει άλλον ιδιοκτήτη). Ενώ το παλιό πιστοποιητικό πυροπροστασίας ισχύει ακόμη ο δήμος αρνείται να μου το μεταβιβάσει από την παλιά άδεια λειτουργίας όπως συνιστά κι η πυροσβεστική. Είναι βάσιμη η άρνηση του δήμου ή το κάνει λόγω ασχετοσύνς; Ο υπάλληλος του δήμου δεν ασχολείται με το αν άλλαξα κάτι που αφορά την ενεργητική η παθητική πυροπροστασία απλά αρνείται τη διαδικασία εν γένει. Να αναφέρω ότι η οικοδομή μου είναι του 1970.

Link to comment
Share on other sites

Tsagkar o Δήμος δεν μπορεί να σου μεταβιβάσει το πιστοποιητικό πυροπροστασίας, μπορεί να σου μεταβιβάσει την άδεια λειτουργίας. Συνηθίζεται να ζητούν οι Δήμοι νέο πιστοποιητικό πυροπροστασίας, γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν αν έχει αλλάξει κάτι στο κατάστημα από άποψη πυρασφάλειας. Η έκδοση νέου πιστοποιητικού είναι πολύ απλή και γρήγορη διαδικασία πλέον και με αυτόν τον τρόπο θα μεταβιβαστεί το πιστοποιητικό στο νέο ιδιοκτήτη από την Πυροσβεστική. Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να πας στην Πυροσβεστική:

1. Υπεύθυνη δήλωση του αρμόδιου ατόμου που αναγόμωσε τους πυροσβεστήρες μέσα στο τελευταίο 12μηνο.

2. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι λειτουργούν όλα τα μέτρα πυροπροστασίας και ότι θα τα συντηρεί κάθε χρόνο

3. Υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι λειτουργούν όλα τα μέτρα και έχουν εγκατασταθεί σωστά (εκτός από τους πυροσβεστήρες για τους οποίους υπογράφει ο αναγομωτής)

4. Παράβολο 10ευρώ στην εθνική τράπεζα, Λογαριασμός 040/54613247, Αιτιολογία ΒΕ "Επώνυμο Όνομα" (για να πάρουν εφάπαξ οι πυροσβέστες)

5. Αστυνομική ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη

6. Συμβόλαιο αγοράς της επιχείρησης

7. Καταστατικό ίδρυσης της εταιρείας, αν πρόκειται για εταιρεία και όχι για ατομική επιχείρηση.

 

Για τις υπεύθυνες δηλώσεις υπάρχουν υποδείγματα με βάση την 12/2007 Πυροσβεστική Διάταξη. Να σημειωθεί ότι για τις δηλώσεις ιδιοκτήτη και μηχανικού απαιτούν θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής.

 

Σαν διαδικασία είναι πιο απλή από ότι φαίνεται από τον όγκο των δικαιολογητικών και αφού δεν απαιτούνται νέα σχέδια ή νέα μελέτη καλό είναι να γίνει για να μεταβιβαστεί πλήρως η επιχείρηση.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.