sundance Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2 , 2010 Σε πολλά στατικά τυχαίνει να διαμορφωθούν δοκοί με μήκος μικρότερο από 2 μέτρα. Η τυπική 50άρα δοκός σε αυτή την περίπτωση είναι υψίκορμη. 1.Γενικά τις αποφεύγετε? 2.Η όπλιση γίνεται σωστά από τα προγράμματα (fespa)? 3.Χρειάζεται κάπου ιδιάιτερη προσοχή κατά την προσομοίωση,διαστασιολόγηση ή κατασκευή? Υπάρχει στις παραπάνω φάσεις κάποια ιδιαιτερότητα?
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Σε πολλά στατικά τυχαίνει να διαμορφωθούν δοκοί με μήκος μικρότερο από 2 μέτρα. Η τυπική 50άρα δοκός σε αυτή την περίπτωση είναι υψίκορμη.Είναι υψίκορμη αν είναι 50εκ και το άνοιγμα είναι 2μ? Γιατί ο ευρωκώδικας άλλα λέει, αυτά που έλεγε το din1045 από το '72. Εναλλακτικά αν θες έλεγξε και με τη μαγική σχέση του aci318 από το '77 που φύτρωσε κάποτε κάποια στιγμή και στον ΕΚΩΣ. Κάνει δουλειά και αυτή 1.Γενικά τις αποφεύγετε?ανάλογα 2.Η όπλιση γίνεται σωστά από τα προγράμματα (fespa)?δες το manual3.Χρειάζεται κάπου ιδιάιτερη προσοχή κατά την προσομοίωση,διαστασιολόγηση ή κατασκευή? Υπάρχει στις παραπάνω φάσεις κάποια ιδιαιτερότητα?ψάχνεις κανά κρυμμένο μυστικό που δεν στο λέει κανείς?
ilias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 @sundance Δοκός 2m μήκους και 0,50 m ύψους δε νομίζω ότι έχει πρόβλημα, όπως λέει και ο rigid_joint. Εμένα θα με προβλημάτιζε ένα στοιχείο πολύ μικρότερου μήκους και 0,50 m ύψους, όπου εκεί θέλει πολλές φορές δισδιαγώνιο οπλισμό, πράγμα που περιπλέκει την κατάσταση, μιας και ο εν λόγω οπλισμός έχει δυσκολία και στην τοποθέτηση. Γενικά αν σε φοβίζει μία υψίκορμη δοκός, βάλε και οπλισμό/Παρειά.
Africa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Αυτή τη στιγμή στον ΕΑΚ δεν γνωρίζω να υπάρχει ορισμός της υψίκορμης δοκού. Αναφέρονται σε κάποιο κεφάλαιο χωρίς όμως να ορίζονται. Άν κάποιος γνωρίζει που αναφέρεται ο ορισμός τους, θα με ενδιέφερε Φαντάζομαι η ανησυχία σου είναι η διάτμηση. Ανάλογα με τη διαμόρφωση του κτιρίου ( αριθμός σταθμών, επιφάνεια κτιρίου, περιοχές όπου συγκεντρώνεται ένταση λόγω μεγάλων αντισεισμικών τοιχωμάτων κλπ) οι δοκοί με μικρό μήκος μπορεί να κάνουν την σκυροδέτηση και την όπλιση δύσκολη. Συνήθως οι δοκοί με μικρό μήκος παραλαμβάνουν μεγάλη ένταση απο διάτμηση, και αυτό σημαίνει πυκνό οπλισμό και δυσκολία στην τοποθέτηση λόγω της απαίτησης διαγώνιων συνδετήρων ή δισδιαγώνιων ράβδων οπλισμού. Μάλιστα σε περιοχές συγκέντρωσης μεγάλης έντασης όσο μεγαλώνεις το ύψος των δοκών αυτών τείνουν να παραλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερη διατμητική ένταση και να αστοχούν χειρότερα . Προσωπικά αποφεύγω τη διαμόρφωση δοκών μικρού μήκους μόνο σε ψηλά κτίρια και σε περιοχές συγκέντρωσης έντασης λόγω μεγάλων αντισεισμικών τοιχωμάτων και αυτό γιατί καταλήγουμε με δοκούς ύψους άνω του 1μετρου που μπορεί να δημιουργούν άλλα προβλήματα αρχιτεκτονικά και λειτουργικά και επειδή η σκυροδέτηση και η όπλιση δυσκολεύουν. Στις περιπτώσεις αυτές η αύξηση του πάχους της δοκού μπορεί να είναι προτιμότερη.
sundance Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Δοκός 2m μήκους και 0,50 m ύψους δε νομίζω ότι έχει πρόβλημα Πρέπει L/h >= 4 Στην παραπάνω περίπτωση είμαστε οριακά, γι' αυτό την ανέφερα.
Africa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Πρέπει L/h >= 4 Στην παραπάνω περίπτωση είμαστε οριακά, γι' αυτό την ανέφερα. Ο κανονισμός γράφει συνίσταται L/h >= 4 σε δοκούς με ΑΑΠ και σε προειδοποιεί οτι οταν ο λόγος είναι μικρότερος οι δοκοί αυτές έχουν άλλη συμπεριφορά στην εναλασσόμενη φόρτιση... Δεν αποκλείει να είναι ο λόγος μικρότερος του 4. Δηλαδή δεν καταλαβαίνω σε τί είμαστε οριακά
sundance Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Στην 18.3.1 ΕΚΩΣ γράφει ότι σε δοκούς ΜΑΑΠ πρέπει L/h >= 4
Africa Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Στην 18.3.1 ΕΚΩΣ γράφει ότι σε δοκούς ΜΑΑΠ πρέπει L/h >= 4 ok τότε ... Απλά σε δύο πρόσφατες εκδόσεις του κανονισμού που έχω γράφει συνιστάται που είναι διαφορετικό του πρέπει. Καθώς σύσταση=συμβουλή και πρέπει = επιβάλλεται ... προσωπικά θα πάρω τη σύσταση... Ελπίζω να βρείς άκρη
sundance Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3 , 2010 ψάχνεις κανά κρυμμένο μυστικό που δεν στο λέει κανείς? Λεω μηπως χρειαζεται αναλυση 3ης τάξης...?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα