kvasil Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2010 αναφέρεται σε δοκούς ζεύξης. Σε στοιχεία δηλαδή που καλούνται να μεταφέρουν μεγάλες εντάσεις (κυρίως τέμνουσα ) μεταξύ συζευγμένων τοιχωμάτων σε περιπτώσεις σεισμικών φορτίσεων. Έντονων, δηλαδή, εναλλαγών ως προς την φορά των εντατικών μεγεθών. Υπό αυτή την έννοια αναφέρομαι όσο αφορά την ομοιότητα των καταστάσεων. υπάρχει εκτενείς αναφορά στο βιβλίο των Paulay και Priestley αλλά δυστυχώς δεν το έχω μαζί μου για να επεκταθώ. Γενικά είναι ένα αρκετά σοβαρό θέμα. Υ.Γ. μου δημιούργησες μια απορία σχετικά με το θέμα. Τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε, με βάση ποιες εξισώσεις, ελέγχουν τις δοκούς για την απαίτηση ή όχι δισδιαγώνιου οπλισμού; χμμμ!!!!
ilias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2010 Όταν έχεις πολυόροφο με συνέχεια τοιχίων και στον υπερκείμενο όροφο μοιάζει. Διαφοροποιείται στην περίπτωση μονώροφου ή τελευταίου ορόφου σε πολυόροφο που τα τοιχία δεν συνεχίζουν παραπάνω και ο δισδιαγώνιος έχει περισσότερη δυσκολία τοποθέτησης λόγω μη συνέχειας του τοιχώματος προς τα πάνω για ευθύγραμμη αγκύρωση. Αλλά γενικά δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση του Κανονισμού.
sundance Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2010 Αλλά επειδή όπως είπαμε τότε γίνεται εκεί "του κουτρούλη ο γάμος", συνηθίζεται ο δισδιαγώνιος να αντικαθίσταται με ισχυρό διαμήκη οπλισμό. Και πως υπολογιζουμε τον διαμηκη που θα τοποθετηθει?
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Υπάρχει λόγος να υπάρχει στον τίτλο το «μικρού μήκους»?
ilias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Και πως υπολογιζουμε τον διαμηκη που θα τοποθετηθει? Να συμπληρώσω ότι η αντικατάσταση του δισδιαγώνιου απαιτεί και κατάλληλο οπλισμό συνδετήρων, πέρα από τον διαμήκη οπλισμό. Απ΄ότι θυμάμαι δεν έχω βρει κάπου τύπο, αλλά πρέπει να καλύπτει προφανώς την ισχυρή τέμνουσα που είναι αυτή που σου δημιουργεί κυρίως το πρόβλημα.
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Αναφέρει πουθενά ο ΕΚΩΣ για υψίκορμη δοκό ??? Αναφέρει πότε ισχύει και πως οπλίζεται ??? Παρακαλώ παραθέσατε παράγραφο και τα σχετικά σχόλια. Σας ευχαριστώ.
ilias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Αναφέρει πουθενά ο ΕΚΩΣ για υψίκορμη δοκό ??? Όχι Pappos. Για το δισδιαγώνιο μιλάμε τώρα.
sundance Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Να συμπληρώσω ότι η αντικατάσταση του δισδιαγώνιου απαιτεί και κατάλληλο οπλισμό συνδετήρων, πέρα από τον διαμήκη οπλισμό. και με ποιον τροπο υπολογιζουμε τον οπλισμο που θα βαλουμε?
ilias Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δεν υπάρχει τύπος (τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω). Άρα εμπειρικά, μιας και ο Κανονισμός έχει κενό νόμου και επίσης βρες την τέμνουσα αν μπορείς που αναπτύσσεται και με το "χέρι" υπολόγισε ισοδύναμο οπλισμό έναντι αυτής.
Pappos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Αναφέρει ο ΕΚΩΣ για δισδιαγώνιο κανονιστικές διατάξεις (Σχόλια επεξηγήσεις, σχήματα κ.ο.κ.) ???
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα