Μετάβαση στο περιεχόμενο

Insoft - Αμοιβές Μηχανικών


terry

Recommended Posts

@ terry για μήνυμα #106

 

1. Η Μ.Ε.Α για Κτίριο-Κέλυφος μπορεί να πάρει κατηγορία από 1 μέχρι 5 όπως και τα αρχιτεκτονικά. Το σωστό νομίζω πως είναι να δίνουμε πάντα την ίδια κατηγορία που έχουμε και στα αρχιτεκτονικά. Η Μ.Ε.Α της κάθε εγκατάστασης έχει κατηγορία της αντίστοιχης εγκατάστασης. Αυτές οι κατηγορίες είναι κλειδωμένες από το ΤΕΕ και δεν αλλάζουν.

 

2. Τσεκάρουμε όσες συμμετέχουν.

 

Α) Δεν υπάρχουν καθορισμένα ποσοστά. Το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα να καθορίσουμε για κάθε επιμέρους εργασία της Μ.Ε.Α. τον μηχανικό ο οποίος την αναλαμβάνει. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον πίνακα με τα ποσοστά ανά μηχανικό και να καθορίσουμε για την συνολική Μ.Ε.Α το ποσοστό του κάθε μηχανικού. Και οι δύο τρόποι σωστοί είναι και περνάνε τα αρχεία στο ΤΕΕ.

 

Β) Terry το τι θα πάρει ο καθένας δεν καθορίζεται πουθενά, ούτε νομοθετικά ούτε από το ΤΕΕ. Νομίζω ότι είναι θέμα των μηχανικών μεταξύ τους το πως θα κατανείμουν την αμοιβή Μ.Ε.Α.

 

Γ) Άλλαξε το εξής που αφορά την αμοιβή επίβλεψης όταν έχουμε και προσαύξηση προσθήκης (ή διαρρύθμισης) και ταυτόχρονα και εκτός έδρας:

Για να γίνει κατανοητό ας πάρουμε σαν παράδειγμα αμοιβή επίβλεψης αρχιτεκτονικών 10000 € με προσαύξηση προσθήκης 30% και εκτός έδρας 50%.

 

Μέχρι πρόσφατα η αμοιβή με τις προσαυξήσεις από σύστημα του ΤΕΕ έβγαινε ως εξής: 10000+10000*0,3+10000*0,5 = 18000 €

Τώρα βγαίνει ως εξής: 10000*1.3*1.5 = 19500 €

 

 

@ge_liakos

 

α) Θα αντιστρέψω την ερώτηση. Το ότι δεν υπάρχει επίβλεψη θερμομόνωσης που το αναφέρει; Πάντως στο σύστημα του ΤΕΕ εξακολουθούν να υπάρχουν κανονικά οι εργασίες μελέτης και επίβλεψης θερμομόνωσης. Για την ενεργειακή απόδοση όμως το ΤΕΕ δεν έχει εισάγει κάποια σχετική αμοιβή για επίβλεψη ενεργειακής απόδοσης παρά μόνο για μελέτη.

 

β) Γιατί όπως ανέφερα δεν υπάρχει εργασία επίβλεψης ενεργειακής απόδοσης στο ΤΕΕ.

 

 

@ terry για μήνυμα #108

 

terry υπάρχει σχετική επιλογή για κτίρια > 5000 τ.μ. απλώς δεν το πρόσεξες. Βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πολλαπλή εφαρμογή.

 

 

@ ilias

 

Ηλία, τα τετραγωνάκια αριστερά αφορούν τις μελέτες και τις επιβλέψεις όπως τις ξέραμε μέχρι τώρα. Στην μελέτη ενεργειακής απόδοσης το αντίστοιχο τετραγωνάκι αναφέρεται στην αμοιβή Μ.Ε.Α. για το Κτίριο – Κέλυφος. Τα τετραγωνάκια αριστερά τώρα, αφορούν τις μελέτες ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεων.

Η συνολική αμοιβή της ενεργειακής απόδοσης είναι το άθροισμα της Μ.Ε.Α Κτιρίου- Κελύφους + την Μ.Ε.Α όλων των εγκαταστάσεων που θα τσεκάρουμε τα τετραγωνάκια τους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

15. Με Απόφαση Υπουργού ΠΕΚΑ τροποποιείται το άρθρο 25 του Κτιριοδομικού

Κανονισμού (ΦΕΚ 380/Δ/1997) ως προς τις απαιτήσεις εκπόνησης μελετών υδραυλικών

και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων (ύδρευση, θέρμανση, ηλεκτρικά,

ψύξη/κλιματισμό) και επεκτείνεται για όλα τα κτίρια με συνολική επιφάνεια άνω των

πενήντα (50) τ.μ.

 

τελικα αυτο ισχυει στην πραξη?

 

σε ολες τουλαχιστον τις κατοικιες επιβαλλονται ολες αυτες οι μελετες? (και ως ξεχωρες μελετες και ως ενεργειακες?)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Θα ήθελα να με κατατοπίσετε πώς θα υπολογίσω αμοιβές και φορολογικά σε περίπτωση προσθήκης εξωτερικού ανελκυστήρα σε υφιστάμενη διώροφη κατοικία. Υπάρχει περιθώριο από δόμηση και κάλυψη. Ποίες μελέτες θα χρειαστούν?

Ευχαριστώ, πρώτη φορά ασχολούμαι με προσθήκη!

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα θα τσεκαρεις το "ειναι προσθηκη"

 

Θες απο μελετες:

1. Αρχιτεκτονικα

2. Στατικα

3. Παθητικη

4. Ενεργητικη (αν απαιτειται)

5. Ηλεκτρικα (αν απαιτούνται)

6. Ανελκυστηρα

7. Πιθανον Τοπογραφικο Διααγραμμα αν εχει αλλαξει κατι στο οικόπεοδο...

 

 

Επειδη για να βαλλεις εξωτερικο ανελκυστηρα πιθανον θες να ανοιξεις καποια πορτα κτλ που ισως δεν υπαρχει....πιθανον να σε βαλλουν να πληρωθεις και αμοιβη αποτυπωσης αριτεκτονικων (με συμβατικο) και αρχιτεκτονικων διαρρυθμίσεων (με αναλυτικο)

 

Τωρα με τον ΚΕΝΑΚ σηκωνω τα χερια...δεν ξερω αν θα απαιτηθει...ή ακομα και τροποοίηση της θερμομωνωσης αν ανοιξεις οπες στο κελυφος....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευκολη ερώτηση:

Πού και πώς πρέπει να γράφονται τα στοιχεία ιδιοκτήτη (ονομα πατέρα, μητέρας, ημ/νία γέννησης) που χρειάζονται στις Υ.Δ. των ρυθμίσεων για να μένουν στη θέση τους; Κάθε φορά πρέπει να τα ξαναγράφω...

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί εκεί είναι περιορισμένο το μήκος του κειμένου με αποτέλεσμα να μη παίρνει τα στοιχεία που θέλω...

Στις Υ.Δ. ζητάνε ονοματεπώνυμο πατέρα και μητέρας πράγμα που δεν χωρά εκεί που μου λές και την ημερομηνία γέννησης ολογράφως άρα ούτε αυτό χωρά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.