solaris3854 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10 On 3/8/2024 at 6:10 PM, tetris said: Το ότι ο οικισμός έχει (θεσμοθετημένα) όρια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κουβέντα μας. Το ότι όλο το γεωτεμάχιο βρίσκεται εντός των ορίων αυτών είναι, επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω συζήτηση ως προς την κατάτμηση σε άρτια και οικοδομήσιμα τμήματα Κοινόχρηστος χώρος είναι κάθε χώρος που έχει τεθεί σε κ.χ. με νόμιμο τρόπο. Από τη στιγμή που ο δρόμος φαίνεται σε α/φ του 60, κι εφόσον περί αυτού δεν υπάρχει αμφισβήτηση, δεν τίθεται περαιτέρω θέμα κοινοχρησίας του. Ευχαριστω πολυ ολους τους συναδελφους για το χρονο και τις απαντησεις σας.
kyrchris Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 (edited) Καλημέρα σας, έχω μια απορία σχετικά με ένα θέμα που με προβληματίζει. Σε περιοχή που εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης, με ΦΕΚ του 1950, και αναδιαμορφώθηκε από την Υπηρεσία του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας στις 3-5-1956. Εχω συμβόλαιο προίκας 9-7-1956 με οικόπεδο 838 τ.π. που ο πατέρας λέει το έχει με χρησικτησία και κατατμεί σε 530 τ.π. και σε 308 τ.π. Εχω συμβόλαιο το 1983 στο οποίο αναφέρει ότι το όλο οικόπεδο 374 τ.μ. το έχει αποκτήσει με παραχωρητήριο στις 16-8-1957,έχει δώσει τα 530 τ.π. ή 298.12 τ.μ. με προίκα και τα υπολοιπα 308 τ.π. ή 173.25 τ.μ. και νέα καταμέτρηση 163.35 τ.μ. μη άρτιο μη οικοδομήσιμο το πουλάει τώρα.Δηλαδή το οικόπεδο που κατέτμησε το 1956,το ξαναπήρε το 1957 επίσημα χωρίς να ενημερώσει ότι είχε δώσει τμήμα του και το 1983 πουλάει το υπόλοιπο. Ο κανόνας στην περιοχή είναι Ε= 200τ.μ. και Π= 10μ. και παρέκκλιση για προ 1970 είναι Ε= 40τ.μ. και Π=4 μ. ή ως παραχωρήθησαν Το συνολικό εμβαδόν και των 2 τμημάτων με τη δική μου μέτρηση είναι πράγματι κοντά στα 374 τ.μ. που αναφέρει και το παραχωρητήριο.Αφήνω στην άκρη τις μετατροπές τετραγωνικών πήχεων σε μέτρα που αναφέρει το συμβόλαιο του 1983 που έχουν μεγαλώσει το αρχικό οικόπεδο μιας και δε φαίνεται ούτε στην πράξη αυτό.Η ερώτησή μου είναι η εξής,τι δήλωση 651 κάνω; Α) Το μεγάλο άρτιο,οικοδομήσιμο και το μικρό μη άρτιο; Β) Και τα 2 μη άρτια λόγω κατάτμησης που δεν έγινε με έγκριση του Υπουργείου; Γ) Και τα 2 άρτια το ένα κατά κανόνα το άλλο κατά παρέκκλιση ως προ 1970; edit: Ωπα,μόλις πρόσεξα ότι έγραψα σε λάθος topic,ζητώ συγγνώμη από όποιον με μετακινήσει,για την ταλαιπωρία Edited Οκτώβριος 11 by kyrchris
Saleptsis Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 10 ώρες πριν Καλησπέρα, Εντός οικισμού ο πελάτης μου έχει δύο όμορα οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα (το 2ο το πήρε πρόσφατα μετά το θάνατο του επικαρπωτή). Στα δύο οικόπεδα υπάρχουν κτίσματα με Ο.Α. (~1970) και τακτοποιημένα με τον 4495 (υπάρχει και παραβίαση Δ εντός των παραβάσεων). Ο πελάτης θέλει σήμερα να τα συνένωσή σε ένα και μετά να τα σπάσει - κατάτμησή σε 3 άρτια και οικοδομήσιμα ώστε να τα γράψει στα 3 παιδιά του. Υπάλληλος στην πολεοδομία μου είπε πως δεν γίνεται να κατατμήσεις οικόπεδο που έχει προέλθει από συνένωση εφόσον υπάρχουν κτίσματα μέσα (ανέφερε κάποιες αποφάσεις του άριου πάγου). ξέρει κανένας αν ισχύει αυτό, τι άλλο μπορώ να κάνω (σύσταση καθέτου κτλ) Ευχαριστώ
tetris Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 7 ώρες πριν Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και τι σου είπε ο υπάλληλος, αλλά κατάτμηση (του όλου) σε άρτια και οικοδομήσιμα (με την προϋπόθεση τήρησης των ισχυόντων σήμερα όρων δόμησης) γίνεται.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα