Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μήπως να ...φύγουμε απο την Ευρωπαϊκή Ένωση;


parist43

Θα θέλατε να φύγουμε απο την Ευρωπαική Ενωση?  

93 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θα θέλατε να φύγουμε απο την Ευρωπαική Ενωση?

    • Ναι,θα ήταν οτι καλύτερο εχουμε να κάνουμε.
      34
    • Οχι,προς θεού.Ευρώπη και ξερό ψωμί
      48
    • Δεν ξέρω,ούτε απαντώ
      11


Recommended Posts

Εγω πιστευω πως ο καθε λαος πρεπει να παιρνει την μοιρα του στα χερια του και οχι να επιτρεπει να την διαχειριζονται αλλοι. Η ΕΕ ειναι ενωση καπιταλιστων, μονοπωλιων και προνομιουχων. Δεν ειναι ενωση λαων. Τα δικα τους συμφεροντα δεν εχουν καμια σχεση με τα δικα μας. Οποιαδηποτε αποφαση επαιρνε και παιρνει η ΕΕ ειναι προς τα δικα του συμφεροντα. Ακουσατε κανεναν απο την ΕΕ να λεει οτι οι τραπεζες και τα μονοπωλια πρεπει να πληρωσουν? Αυτοι ειναι οι μονοι που πλουτιζαν ανεκαθεν ομως.

Οπως ειπε και ο BAS και συμφωνω απολυτα χρειαζεται αλλαγη παιδειας για να αλλαξει η νοοτροπια. Ενας λαος ομως με παιδεια ειναι ξυπνιος και διεκδικει, κατι που δεν θελει η ΕΕ γιαυτο δεν προκειται να κινηθει ποτε προς αυτην την κατευθυνση.

Περικλη σεβομαι απολυτα οτι εισαι υπερ της ΕΕ, αλλα πως εχεις εμπιστοσυνη σε μια ενωση η οποια δεν εχει παρει χαμπαρι ποια ειναι η κατασταση στην Ελλαδα τα τελευταια 30 χρονια η ακομα χειροτερα γνωριζει την κατασταση αλλα δεν εκανε καμια κινηση για να βελτιωθει?

Ο αγροτης δεν κατεβαινει στο δρομο γιατι δεν ειχε τι αλλο να κανει. Κατεβαινει γιατι η ΕΕ του λεει εσυ θα παραγεις οσα σου πω εγω και να κοψεις κιολας το κεφαλι σου να τα πουλησεις γιατι ουτως η αλλως θα εισαχθει το ιδιο προιον απο αλλη χωρα (ενω στην Ελλαδε υπαρχει αφθονια).

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 199
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το απλουστευεις πολυ alej.

 

Η Βραζιλια λ.χ δεν ειναι δα και καμια ισχυρη χωρα, εξελισσεται ομως σε οικονομικη και αναπτυξιακη υπερδυναμη γιατι ακριβως εχει αγκαλιασει την ελευθερη αγορα.

 

Ετσι λοιπον απο την μια εχουμε τους BRICs (Βραζιλια, Ρωσια, Ινδια, Κινα) που βγαινουν κερδισμενοι απο την κριση και προοδευουν οικονομικα και τεχνολογικα και απο την αλλη τους PIGS ( Πορτογαλια, Ιταλια, Ελλαδα, Ισπανια) που ακομα λειτουργουν με υψηλο κρατικο παρεμβατισμο, βαρια regulated οικονομια, και με ισχυρες αριστερες καταβολες στα οικονομικα τους μοντελα. Συγκρινε την κατασταση των χωρων που ανεφερα και θα πες μου την γνωμη σου.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης συνάδελφοι (πολύ αξιόλογες οι απόψεις των Periklis,agrafiot,BAS) να υπενθυμίσω ότι το 2013 ΚΛΕΙΝΟΥΝ οι ''Ευρωπαϊκοί Ορίζοντες'' της ανοχής της Ε.Ε. προς την Ελλάδα κ από κει κ πέρα όσο αναπτυχθήκαμε-αναπτυχθήκαμε.

 

Από το 2014 σειρά έχουν Βουλγαρίες κ Ρουμανίες,πράγμα που σημαίνει ότι σε ΟΠΟΙΟ κονδύλι στηριζόταν η Ελληνική Κυβέρνηση για να μπαλώνει τρύπες όχι μόνο θα πρέπει να το ξεχάσει,αλλά να αφαιρέσει κιόλας από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αναπτυχθούν οι Βουλγαρίες-Ρουμανίες!!

 

Αυτά..........:(

Link to comment
Share on other sites

perikli, ξέχασες να γράψεις στο τέλος...

 

''και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...!''

 

γιατί αυτά που περιγράφεις μόνο σε βιβλία των οικονομολόγων υπάρχουν. Στην ζωή υπάρχει μόνο ο νόμος του ισχυρού που κάνει ότι γουστάρει κι οι υπόλοιποι απλά ακολουθούν...

 

Τότε φίλε μου alej θα πιστεύεις πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα συμβαίνοντα στην χώρα μας, αφού τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις και δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν.

 

Τώρα βέβαια αν είσαι από τους (ισχυρούς) φτασμένους επαγγελματικά, μέσα στα πράγματα και τη λήψη των αποφάσεων, με εξασφαλισμένη πελατεία και σεβαστό εισόδημα από αυτήν πράγματι δεν πρέπει να σε απασχολεί το θέμα.

Αν όμως είσαι από εκείνους που προσπαθούν να σταυρώσουν δουλειά και σπάνε τα μούτρα τους στην καθημερινή πραγματικότητα του μάχιμου μηχανικού, τότε κάνεις πολύ άσχημα να συντηρείς την υπάρχουσα κατάσταση.

 

Το σίγουρο πάντως είναι πως "αυτοί έζησαν πράγματι καλά", όσο για τους υπόλοιπους θα δείξει αν είναι άξιοι της μοίρας τους

Link to comment
Share on other sites

βρε παιδιά αφού θεωρείτε πως η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ του νομίσματος είναι τόσο ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ

γιατί στεναχωριέστε με τα νέα φορολογικά μέτρα;;;;

πάλι μας τ'αρπάζουν με διαφορετικό τρόπο

 

και μη μου πέιτε πως στην κάθε υποτίμηση το πετρέλαιο δεν εκτινάσσεται, άρα όλα τα προιόντα δεν ακριβαίνουν

 

για τις εξαγωγες, τα είπαμε, δεν υπάρχουν

 

για τον τουρισμό:

αφού ήδη έχουμε διπλό τιμοκατάλογο άλλον για τον τουρίστα του εξωτερικού και άλλο για τον τουρίστα του εξωτερικού

και η ποιότητα των υπηρεσιών πιάνει πάτο και στις 2 περιπτώσεις

Link to comment
Share on other sites

Λύσεις που προτείνω:

 

1) Για ικανοποίηση του δημοσίου αισθήματος περι δικαιοσύνης.

ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.

Δωσίλογοι/προδότες/κλέφτες στο Σύνταγμα με τριχιά.

 

2) Μαχαίρι και γροθιά στα υπερκέρδη των τραπεζών. Από 05 εως 09 μιλάμε για 300δίς ευρώ. Να δώσουν τα μισά πίσω. Μαζί με τα 28 δις που χάρισε ο Κωστάκης.

 

3) Πώληση ΔΕΚΟ και μεταρρύθμιση αυτών με παρεμβατισμό του κράτους αλλά του υγιούς κράτους.

 

4) Καταγραφή και επαναξιολόγηση δημόσιας περιουσίας.

Ανταλλαγές, εκμισθώσεις και κίνητρα ανάπτυξης μέσω ΣΔΙΤ.

 

5) Πώληση ΣΗΜΕΡΑ εκτάσεων και περιοχών που ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ.

Όπου καπνός υπάρχει και φωτιά. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές έστω και σαν χιούμορ σε Κέρκυρα.(Δυρράχιο-πετρέλαια-κοντινότερο νησί στους ευρωπαίους-πρώην αποικία τους)

 

6) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ πάταξη της γραφειοκρατίας στο ΕΣΠΑ που ακόμα δεν έχει ανοίξει.

 

7) μείωση φορολογίας και κίνητρα προς ξένους επενδυτές με φοροαπαλλαγές.

 

8-) πάταξη διαφθοράς. Παραδειγματική. Έκλεψες ? Ποιες ΕΔΕ και προανακριτικές και εξεταστικές. Με συνοπτικές διαδικασίες στη στενή. Μην πω κρεμάλα.

Link to comment
Share on other sites

Κανα συνδικαλιστη του δημοσιου θα κρεμασουμε `η αυτοι ειναι αμοιροι ευθυνων για τα χαλια?? Δεν μπορει για ΟΛΑ τα χαλια να φταινε μονο οι κοπριτες οι πολιτικοι. Καποιοι τους πιεζαν για παροχες, ρουσφετια, σπαταλες, προκλητικα επιδοματα κλπ.

 

edit: Τα γιαουρτακια του τα εφαγε παντως ο Παναγοπουλος. Εμ, ετσι γινεται..οταν σε καθε απεργια επι Ν.Δ ξεσηκωναν τον κοσμο και τα ΜΜμεταφορας εκαναν μονο σταση (για να μπορει ο κοσμος να πηγαινει στις απεργιες με τα λεωφορεια) τωρα τα ΜΜΜ εκαναν απεργια (ωστε να υπαρχει μικροτερη προσελευση).

 

Κρεμασμα θελουν και οι συνδικαλιστοπατερες των 120.000 ευρω ετησιως με τα λαμε κοστουμια (Παναγοπουλος)

Link to comment
Share on other sites

Periklis, BAS, TheoTDM900 (με μερικές επιφυλάξεις:D)συμφωνώ στα περισσότερα που γράφετε.

 

Το μόνο πρόβλημα μου με την "ελεύθερη" αγορά είναί ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ σχέση με την Ελλάδα ούτε πλυθησμικά ούτε σε έκταση, ούτε σε παραγωγή, προσωπίκα δεν θεωρώ ότι το να είσαι μιθώτος σε καμμιά από αυτές της χώρες είναι καλύτερα από εδώ. Προτίμω μία ευρωπαική λύση τύπου Νορβηγίας - Σουηδίας - Δανίας.

 

Δεν μου αρέσει η "ελέυθερη" αγορά , ούτε και ο πλήρης κρατικός έλεχγος. Μία μέση λύση αν υπάρχει. Να λειτουργει ο ανταγωνισμός αλλά όταν παρουσιάζονται φαινόμενα "μη υγειούς" ανταγωνισμού τότε να παρεμβαίνει άμεσα το κράτος.

Link to comment
Share on other sites

βρε παιδιά αφού θεωρείτε πως η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ του νομίσματος είναι τόσο ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ

γιατί στεναχωριέστε με τα νέα φορολογικά μέτρα;;;;

πάλι μας τ'αρπάζουν με διαφορετικό τρόπο

 

και μη μου πέιτε πως στην κάθε υποτίμηση το πετρέλαιο δεν εκτινάσσεται, άρα όλα τα προιόντα δεν ακριβαίνουν

 

για τις εξαγωγες, τα είπαμε, δεν υπάρχουν

 

για τον τουρισμό:

αφού ήδη έχουμε διπλό τιμοκατάλογο άλλον για τον τουρίστα του εξωτερικού και άλλο για τον τουρίστα του εξωτερικού

και η ποιότητα των υπηρεσιών πιάνει πάτο και στις 2 περιπτώσεις

 

Τα προϊόντα θα ακριβύνουν και τώρα και λογικό άλλωστε όταν η βενζίνη από 1,2 πηγαίνει στο 1,4 μέσα σε μια μέρα. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι σήμερα έχεις μείωση μισθών και όχι αύξηση όπως θα είχες με την υποτίμηση. Το 1985 ο πατέρας μου μπορούσε να δώσει αύξηση στο ημερομίσθιο, το 2010 εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κάνω μείωση εντός του ελάχιστου πλαισίου που μου επιτρέπει το κράτος. Το 1995 ο πατέρας μου πλήρωνε ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη 5000 δρχ ενώ, μάντεψε, το 2010 το βασικό ημερομίσθιο είναι 20 ευρώ (6800 δρχ) μεικτά!

 

Άρα λοιπόν ενώ με την υποτίμηση μπορούσαν να κινηθούν τα πράγματα, σήμερα με την αύξηση της φορολογίας και την μείωση των μισθών με οριζόντιο τρόπο οδηγούμαστε σε ασφυξία. Δεν μας φταίνε όλοι οι μισθοί. Δεν είναι λογικό να κόβεις από αυτόν που είναι στον μέσο όρο της ευρωζώνης το ίδιο, αναλογικά, ποσό όσο και από αυτόν που είναι στο πενταπλάσιο της ευρωζώνης. Δεν είναι λογικό, δηλαδή, οικονομολόγος νεοδιόριστος στην Νομαρχία να έχει βασικό μισθό 1100 ευρώ και ο οικονομολόγος στην εφορία να έχει 2500 ευρώ. Αν θέλεις να είσαι δίκαιος τότε ή κανεις σύγκλιση στον μέσο όρο (1100+2500)/2 με ενιαίο μισθολόγιο ή το 2500 κάνε το 1800 και άσε αυτόν των 1100 στο ίδιο εισόδημα. Τότε θα υπήρχε κάποια ελπίδα να κινηθεί η αγορά.

 

Σκεφτείτε μάλιστα πόσο έχει μειωθεί η κίνηση στις εφορίες, από τότε που ξεκίνησε το TAXIS, για να καταλάβετε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτίαση,για την τόσο μεγάλη διαφορά στους μισθούς των δύο οικονομολόγων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.