parist43 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 μπραβο...οταν τελειωσεις πες το .να χειροκροτησουμε....
Timoros Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Timoros αυτα τα γκαιμπελιστικα αλλου.και απαιτω να το παρεις πισω....... ΥΓ ξερω η αληθεια ποναει.και αυτα που εγραψα στο post 122 περιεχουν πολλες αληθειες. Δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε, έχεις την άποψη σου ότι ή χούντα έκανε κάλο στην οικονόμια έγω πιστεύω το αντίθετο. Να άλλαξει ο ένας του άλλου την γνώμη δεν πρόκειται. Αυτό που κατάλαβες είναι ότι δεν έχω επιχειρήματα και θέλεις να θεωρείς ότι έχω "γκαιμπελίστικες" τάκτικες ή οτιδήποτε άλλο ? Δικαίωμα σου. Δικαίωμα μου να έχω και έγω την απόψη μου. Καλήμερα σου μέρα δεν θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα.
2016 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Θεοδόσης Τάσσιος (Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) Συνέντευξη Τα παιδιά φοβούνταν απ’ όλη αυτή την κατάσταση; Δηλαδή είχε δημιουργηθεί με διορισμένους φοιτητές, επιτρόπους κυβερνητικούς στη σύγκλητο; Είχαν φοβηθεί τα παιδιά; Το νιώθατε εσείς αυτό; Εγώ δεν τον ένιωσα αυτόν τον φόβο των παιδιών και υποθέτω ότι θα εξηγείται αυτό το φαινόμενο ως εξής: Εκεινών που το έλεγε η περδικούλα τους δεν φοβούνταν. Άρα δεν φαινόταν. Εκεινών που δεν το έλεγε δεν εμφανίζονταν καν για να κρίνεις ότι δεν φοβούνται ή δεν εξετίθεντο σε αντικείμενα τέτοια, ώστε να κρίνεις. Η εντύπωση, όμως, ήταν ότι τα παιδιά διατηρούσαν ένα φρόνημα υγιές, γιατί ξέρετε και το άλλο είναι και κάτι σημαντικό, αυτά τα παιδιά, εκείνης της εποχής, εκείνων των χρόνων, μετά τη μεταπολίτευση, απετέλεσαν τους καλύτερους φοιτητές. Κάναμε τη μεταρρύθμιση του προγράμματος σπουδών του Πολυτεχνείου, αυτά που έκανε ο νόμος του Παπανδρέου αργότερα και άλλα τόσα, τα κάναμε εμείς με εκείνη τη γενιά. Με τη γενιά του Πολυτεχνείου. Μόλις σκόρπισε η γενιά του Πολυτεχνείου, πήραν δίπλωμα και φύγανε, το ’78, άρχισαν τα «μα, όχι», «μα, τι τα θέλουμε αυτά;», «όχι προαπαιτούμενα, όχι δεν πειράζει να δίνουμε εξετάσεις στο 5ο έτος, αλλά να χρωστάμε του πρώτου» και μάλιστα έγραψα τότε στο «ΒΗΜΑ» ότι «μέχρι εδώ ήμουν μαζί σας, εδώ κόβονται οι σχέσεις μας» και βεβαίως έσπευσε μια εφημερίδα, η «ΕΣΤΙΑ» να γράψει κύριο άρθρο και να πει: «Η καλλικέλαδος αηδών του Πολυτεχνείου καλά να πάθει», που κακώς το είπε αυτό, αλλά θέλω να πω ότι εκείνη η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν πολύ σημαντικά παιδιά.
parist43 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 2016 καποια στιγμη ,οταν τελειωσεις τα αποσπασματα,να μας πης και για τους αγωνες που μεταφραστηκαν σε χρημα και εξουσια στην μεταπολιτευση.γιατι αυτα δεν μας τα εχει πη κανεις και ειναι καιρος να τα ακουσουμε...... timoros το τι εκανε η χουντα ειναι μακρινο παρελθον.το τι θα πληρωσει η νεα γενια για τις λαμογιες μερους της προηγουμενης που ειχε την εξουσια ειναι πολύ επικαιρο.καλο να προβληματιστης σαυτο. ΥΓ παω διοτι με περιμενουν,το βραδυ η αυριο θα απαντησω στα επομενα αποσπασματα.
[email protected] Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 parist43 Για να καταλάβω φίλε,προσπαθείς να μας θυμίσεις ιστορία ή όντως προτείνεις ξανά χούντα?Ή θες να δείξεις ότι η μεταπολίτευση τα πήγε χειρότερα από τη χούντα? ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ? Η ιστορία είναι ιστορία.Ό,τι έγινε,έγινε.ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ? Εγώ π.χ. θέλω να πουλήσουμε την Κέρκυρα,γιατί εκεί έχω σπιταρόνα κ γουστάρω ν' αλλάξω εθνικότητα κ να το παίζω δίπορτο.Άλλοι θέλουν να φύγουμε από την Ε.Ε.,άλλοι θέλουν να βγούμε από την ΟΝΕ.Γενικά ΧΑΜΟΣ κυρίου ελέω ''Δημοκρατίας''. Αδιαφορώ για τη γνώμη των συμπολιτών μου,εγώ ψηφίζω να πουλήσουμε την Κέρκυρα (αργά ή γρήγορα με την υπάρχουσα κατάσταση θα την πάρουν για 2 χάντρες όπως οι πιονιέρος από τους Απάτσι),έτσι κ αλλιώς κανείς δεν πολέμησε γι' αυτήν κ την ένταξή της στην Ελλάδα,δώρο ήταν,κ έτσι κ αλλιώς στην Κέρκυρα είναι οι 100 φυλές του Ισραήλ κ ΕΛΑΧΙΣΤΑ τη συνδέουν με την Ελλάδα,περισσότερα τη συνδέουν με την ΑΡΧΑΙΑ Ελλάδα παρά με τη σύγχρονη.Οπότε,μη σου πώ ότι ήδη υπάρχει μεγάλη μερίδα ανθρώπων που θέλουν προσάρτηση με το Ηνωμένο Βασίλειο,εγώ θέλω προσάρτηση με τη Γερμανία,την πουλάμε κ γλυτώνετε όλοι εσείς από ένα μεγάλο χρέος,μας έχουν στριμώξει πλέον.Θα χάσει η ΕΛλάδα τους φόρους του τουρίστα βέβαια,αλλά ας πρόσεχε.Κ ας πρόσεχαν κ οι συμπολίτες μου τί ψήφιζαν τόσα χρόνια ,με τα τζάκια του Αντρίκου κ του Δρακουμέλ κ του Κυρίου ''Τριανταφυλλίδη'' που το έσκασε νύχτα με γυαλί Rayban κ πλαστό διαβατήριο,καθώς και του ''εθνικού ευεργέτη'' Ζελόν. DAS REICH KOMMT WEIDER!HEIL DEUTSCHLAND! Όπως καταλαβαίνεις,εμένα προσωπικά κ τους υπόλοιπους Κερκυραίους ''δεν μας πιάνει'' η πρόταση για λιτότητα προκειμένου να παραμείνει ελληνική η Κέρκυρα !!!Κάτσε εσύ ν' αναπολείς τον Παπαδόπουλο κ την οικονομία του-αν αυτό κάνεις.Αν δεν κάνεις αυτό,τότε σου ζητώ συγγνώμη.Η εθνική διάσπαση έχει ΗΔΗ επέλθει,οπότε ΜΑΤΑΙΑ προσπαθείτε.
Γιαννης-ιος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 H χούντα πούλησε την Κύπρο, και η μεταπολίτευση την Ελλάδα όλη.
tpanag Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 έσυ την εισβολή την έζησες; Κυριολεκτικά μιλώντας ναι. Ήμουν 14 μηνών περίπου. Δυστυχώς έχω ζήσει σε ώριμη ηλικία, για παράδειγμα, το επεισόδιο στα Ίμια και τις "ευχαριστίες" στους Αμερικάνους. Μπορεί να φαίνονται μη συγκρίσιμα εκ πρώτης όψεως, ενδέχεται όμως η άποψή μας να αλλάξει όταν μετά μερικά χρόνια συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες του δεύτερου (ω ναι είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν και οικονομικές και μάλιστα τεράστιες). Απλά ήταν πιο "ύπουλο" και οι συνέπειές του όχι προφανείς. Όπως γράφει και ο parist43 όμως, ο σκοπός δεν είναι να ανακαλύψουμε ποιός ήταν ή θα είναι μεγαλύτερος μειοδότης, αλλά τα αίτια του προβλήματος και τις λύσεις του. Για αυτό γίνεται νομίζω αυτή η κουβέντα και όχι για κανένα άλλο λόγο.
Periklis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Ως πότε επιτέλους θα χορεύουμε ο καθ' ένας το δικό του "τσάμικο"? Ως πότε θα "πλακωνόμαστε" για αυτά που μας χωρίζουν και δεν θα εστιάζουμε σε εκείνα που μας ενώνουν? Μπορεί η ιστορία να βγάζει συμπεράσματα, με αποστασιοποιημένη μελέτη και όχι με τη συμμετοχή προσωπικών μας (ή επίκτητων) βιωμάτων, αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο πιστεύω πως είναι η έξοδος από την κρίση και όχι η ιστορική ανάλυση. Υπό αυτήν την οπτική πιστεύω πως ο ZAVI είναι περισσότερο κοντά στο πραγματικό πρόβλημα (αν και δεν συμφωνώ με την ακραία πρότασή του - αλλά αυτό δεν είναι το θέμα τώρα...) Ως μηχανικοί πιστεύω πως θα έπρεπε να είστε περισσότερο πραγματιστές και όχι τόσο της θεωρητικής ανάλυσης. Εκείνο που έχω να προτείνω είναι να ορίσουμε μία βάση (έναν "αποπληθωριστή" για να χρησιμοποιήσω και εγώ έναν οικονομικό όρο), για να μπορούμε να εστιάσουμε σε πάνω / και κάτω από αυτόν. Τι κάναμε ή ανεχτήκαμε μέχρι σήμερα και δεν πήγε καλά? Το αλλάζουμε. Τι κάναμε ή ανεχτήκαμε και πήγε καλά? Το κρατάμε. Ανεχτήκαμε την παρανομία "για να μη γίνουμε ρουφιάνοι"? ή "για να μπορώ να τη χρησιμοποιήσω και εγώ στο μέλλον"? Είδαμε που μας οδήγησε αυτό (τώρα θα πληρώσουμε όλοι...). Δεν απαιτήσαμε βάση του Νόμου, των δικαιωμάτων μας και της ηθικής? (πάλι ήρθε η ώρα της πληρωμής...). Μας εμπαίζει η Διοίκηση και "περιμένουμε να πέσει η λύση από τον ουρανό", χωρίς να αντιδρούμε ως κλάδος - αλλά ο καθένας "με τις άκρες" του και για πάρτη του? Πάλι θα το πληρώσουμε> Αν δεν ξεφύγουμε από την κοντόφθαλμη κουτοπονηριά "του σήμερα" του "έχει ο Θεός" και του "εδώ είναι Ελλάδα και δεν γίνονται αυτά", τότε το μόνο που μας μένει είναι να αμπελοφιλοσοφούμε, να κλαιγόμαστε και να μας φταίνε οι άλλοι (ή να μας ζηλεύουν κατά μία άποψη...)
parist43 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Επειδη ρωτηθηκα για τις θεσεις μου,απαντω με σαφηνεια 1.Η ελευθερια ειναι το υπαριθ 1 αγαθο.αρα σε καμια περιπτωση δεν προτεινω χουντα.κανενος χρωματος.πρασινου ,γαλαζιου,κοκινου κ κιτρινου κλπ 2.Καταγγελω την υποκρισια των δηθεν αντιστασιακων και προοδευτικων ,που πλουτισαν ελεω κοματικης θεσης . 3.Πιστευω οτι ειναι αμεση αναγκη να καταδειχθει τι μας οδηγησε στην χρεωκοπια. πιστευω επισης οτι η χρεωκοπια δεν ειναι μονο οικονομικη αλλα και κοινωνικη και πολιτικη.Αυτη η νοοτροπια που μας οδηγησε ως εδω δεν μπορει να παει αλλο 4.Αυτο που προτεινω ειναι συνθεση. Απο την αριστερα πρεπει να παρουμε το κοινωνικο κρατος.ητοι παιδεια,υγεια,ασφαλεια,μεριμνα για επαγγελματικη αποκατασταση αλλα και στεγη ειναι κοινωνικα αγαθα και πρεπει να παρεχοντε δωρεαν.σημερα δεν παρεχεται τιποτα απο αυτα ΔΩΡΕΑΝ.Για το στεγη ,επειδη θα παραξενεψει μερικους,θα αναφερθω παλι πιο κατω. Απο την λεγομενη φιλελευθερη ας πουμε ιδεολογια πρεπει να παρουμε την επιχειρηματικοτητα.σημερα στην Ελλαδα κανεις δεν ερχεται να κανει επενδυσεις.δεν μπορει να φευγουν οι εργαζομενοι απο το λιμανι πχ και να περνουν 200000 ευρω αποζημιωση.προτεινω λοιπον ελευθερες απολυσεις και ελευθερη διαπραγματευση ξεχωριστα για καθε εργαζομενο.αυξηση του χρονου της εργασιας.αυτα θα μειωσουν την ανεργια και θα αυξησουν την ανταγωνιστικοτητα. Επισης δεν μπορει να εχουμε πληρη ανταγωνισμο στον αγροτικο τομεα και υπερπροστατευμενο πχ το επαγγελμα του συμβολαιογραφου. Αρα χρειαζομαστε απο την μια φιλελευθερη πολιτικη που θα αυξησει την παραγωγικοτητα μας και την ανταγωνιστικοτητα μας ,και απο την αλλη σοσιαλιστικη πολιτικη ,κατα την οποια θα αυξησουμε το ανυπαρκτο κοινωνικο κρατος.ετσι πχ θα μπορει ο αλλος να αυξησει την κερδοφορια της επιχειρησης του και να αποκτησει 5 ακινηντα,στα οποια ομως θα βαλουμε υψηλους φορους ,και με βαση αυτους θα επιδοτησουμε την πρωτη κατοικια σε ολο τον πληθυσμο.(η στεγη που σας ελεγα σαν κοινωνικο αγαθο) Με λιγα λογια χρειαζεται δουλεια και ευθυνη και οχι λαμογιά και ανευθυνότητα.Διοτι αυτο ακριβως συνεβη στην μεταπολιτευση.και συνεχιζει να συμβαινει μεχρι σημερα ,και να δουμε αν θα αλαξει. ΥΓ καλα ξερω οτι η προταση μου δεν θα αρεσει σε πολλους.και εγω δηλαδη αμφιβαλω αν ειναι υλοποιησημη.διοτι τα παντα ειναι θεμα φιλοσοφιας του λαου.που δυστυχως δεν ειναι και η καλυτερη ΥΓ 2επισης πρεπει να αυξηθει και η οικολογικη συνειδηση της κοινωνιας. ητοι τριπλασιασμος των καταφυγιων αγριας ζωης,νεα χαρτα των δικαιωματων των ζωων που θα κατοχυρονωντε νομικα,απαγορευση του κυνηγιου κλπ κλπ. ΥΓ3 για το χρεος.να φορολογηθουν για την περιουσια τους τα λαμογια της μεταπολιτευσης που πλουτισαν με φορολογηση 50% και ετσι να ξεπληρωσουμε ολο το χρεος και να ξεχρεωσουμε ΥΓ4 οι καταγγελιες μου με αναφορα την χουντα πιστευω οτι ειναι πολυ ευστοχη ,διοτι τους ποναει.να τους συγκρινεις με την χουντα και να βγαινουν χειροτεροι.(θυμαμαι πχ συγκεκριμενους εκπαιδευτικους που το επαιζαν αντιστασιακοι και φωναζαν "ψωμι,παιδεια,ελευθερια" μεχρι εδω καλα.να τους υπενθυμισω ομως οτι στην χουντα οι καθηγητες δεν εκαναν ιδιαιτερα το απογευμα στα παιδια που διδασκουν στο δημοσιο τη μερα,πραγμα που κανουν οι ιδιοι.αυτο δεν ειναι ΑΙΣΧΟΣ?και φυσικα τετοια παραδειγματα υπαρχουν σε ολες τις ομαδες.υγεια πχ.ας μην εχεις λεφτα και θα σαφησουν να ψοφησεις.ουτε η χουντα επεβαλε να πληρωσει ο αλλος 10000 ευρω σε δικηγορους και μηχανικους για να "διορθωσει" το ακινητο του στο Κτηματολογιο)
Γιαννης-ιος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2010 Συμφωνώ με όλα αυτά που είπε ο parist43 Ένα ακόμα. Μακριά .....και ατομικά, και σαν Ελλάδα, από την κάθε τράπεζα.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα