b35 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Συνάδελφοι, στην Εγκ. Διατ. Του ΑΠΣ 61047 Φ.701.6/27-11-2009, για τα συστήματα τοπικής εφαρμογής και στην παράγραφο 4α- λέει ότι: “Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι κατάλληλου τύπου και διατομής και αποδεκτές για χώρους παρασκευής φαγητών”. Δηλαδή δεν πρέπει από τις σωληνώσεις να προκαλείται μόλυνση στις τροφές που παρασκευάζονται στο μαγειρείο. Ποια είναι η απόψή σας, σχετικά με τη χρήση χαλκοσωλήνων στο δίκτυο τέτοιων συστημάτων, δηλαδή ο χάλκινος σωλήνας είναι αποδεκτός, για λόγους υγιεινής, για τον χώρο πάνω από τις εστίες ενός μαγειρείου ή όχι; Μήπως η διάβρωση που υφίστανται και η οξείδωση που δημιουργείται σε αυτούς από τους υδρατμούς της κουζίνας, είναι κάτι που πρέπει να μην υπάρχει και αυτό μπορεί να γίνει αν χρησιμοποιήσει κανείς χάλκινους σωλήνες και εξαρτήματα σύνδεσής τους με εξωτερική προστασία δηλαδή με επινικέλωση ή επιχρωμίωση; Γιατί άραγε στα αμερικανικά πρότυπα για τα συστήματα τοπικής εφαρμογής για μαγειρεία προβλέπεται η αποφυγή διαβρώσεων, τόσο από τη χρήση του κατασβεστικού υλικού όσο και στα υλικά κατασκευής των συστημάτων αυτών;
pyrodsp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Συνάδελφε ο χαλκός είναι αποδεκτός και απο τις Δ/νσεις υγιεινής στα συστήματα τοπικής εφαρμογής
b35 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Συνάδελφε τι ακριβώς εννοείς όταν λες ότι είναι αποδεκτός ο χαλκός στα μόνιμα συστήματα από τις Υγιονομικές Δνσεις; δηλαδή δεν γίνεται παρατήρηση κατά τους υγειονομικούς ελέγχους ή υποδεικνύεται ως μη ρυπογώνο υλικό κατά τους ελέγχους; Θα ήτανε πολύ χρήσιμο να μας δώσεις κάποια σχετική νομοθεσία αν την έχεις διαθέσιμη. Εγώ αναφέρθηκα στην επιφανειακή οξείδωση των χαλκοσωλήνων. Υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη γιαυτό;
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα